Σκοτώθηκε ο Hugo Millan στο FIM CEV Repsol!

Σε τρομακτικό δυστύχημα έχασε τη ζωή του 14χρονος αναβάτης
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

26/7/2021

Ένας από τους πολλά υποσχόμενους αναβάτες και ανερχόμενο ταλέντο, ο Hugo Millan, έχασε τη ζωή του σε ένα τρομακτικό δυστύχημα κατά την διάρκεια του αγώνα στην πίστα της Aragon, στα πλαίσια του FIM CEV Repsol Cup.

Ο 14 ετών Ισπανός αναβάτης, συμμετείχε στον αγώνα που συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο ανάδειξης νέων ταλέντων στο "μονοπάτι για τα MotoGP", στην κατηγορία European Talent Cup, εκεί που θα αγωνιστεί και ως wild card συμμετοχή σε μερικούς αγώνες ο δικός μας Βασίλης Παντελεάκης.

Το τραγικό συμβάν έγινε στην πέμπτη στροφή της πίστας, όταν ο Millan είχε μια πτώση εξαιτίας ενός high siding. Ο νεαρός αναβάτης παρέμεινε πεσμένος μέσα στην πίστα μαζί με την μοτοσυκλέτα του, με τους υπόλοιπους αναβάτες να τον αποφεύγουν ξυστά. Λίγο όμως πριν σηκωθεί για να απομακρυνθεί από την γραμμή των υπολοίπων, ένας συναθλητής του έπεσε πάνω του χωρίς να φρενάρει, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Dirna, ο Millan δέχτηκε αμέσως ιατρική βοήθεια, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του στο σημείο του δυστυχήματος, κλείνοντας την ανακοίνωση με το συγκινητικό "Ride In Peace". Να σημειώσουμε πως υπάρχει το ανατριχιαστικό βίντεο με την στιγμή του δυστυχήματος, το οποίο όμως επιλέγουμε συνειδητά να μην αναπαράγουμε, σεβόμενοι την μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού αναβάτη.

 

 

Bezzecchi: Από τις σφαλιάρες, στη συγνώμη και στο δώρο στον κριτή – Όλο το χρονικό του συμβάντος [Video]

Ελπίζουμε ο Ιταλός να πήρε το μάθημά του
bez
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/6/2026

Το GP στο Brno χαρακτηρίστηκε από τη νίκη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Marc Marquez, αλλά και από το εξωαγωνιστικό συμβάν που συνέβη το Σάββατο μεταξύ του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος Bezzecchi και ενός κριτή.

Το συμβάν θεωρείται πολύ σημαντικό και συνέβη όταν δύο γύρους πριν το τέλος του σύντομου αγώνα Sprint και ενώ βρισκόταν στην 5η θέση, ο Bezzecchi έπεσε. Στην συνέχεια ο κριτής λανθασμένα μαρσάρει την μοτοσυκλέτα του Ιταλού στην προσπάθεια να σηκώσει, με τον Bez να αντιδρά υπερβολικά και να τον χαστουκίζει δύο φορές!

Η διοργάνωση έπειτα απέβαλλε τον Ιταλό αναβάτη από τον Κυριακάτικο αγώνα. Ο Bez την επόμενη ημέρα μετά το πρωινό ζέσταμα πήγε στον κριτή για να του ζητήσει συγνώμη και μάλιστα του έκανε και δώρο ένα ζευγάρι γάντια του, ενώ στο τέλος φαίνεται πως δακρύζει κιόλας.

Δείτε παρακάτω όλο το χρονικό του συμβάντος:

“Είμαι εντάξει. Εκείνη τη στιγμή ήμουν λίγο σοκαρισμένος και το βράδυ, όταν το βίντεο έγινε viral και όλος ο κόσμος το έβλεπε, ένιωθα πραγματικά πεσμένος, γιατί είναι κάτι καινούργιο για μένα.

Σίγουρα ήταν αγχωμένος και καταλαβαίνω την κατάστασή του, καθώς έπεσε. Έκανα τη δουλειά μου, πήγα προς τη μοτοσυκλέτα, πίεσα τον συμπλέκτη και προσπάθησα να τη σηκώσω, επειδή ήταν ακόμα αναμμένη και η μοτοσυκλέτα άρχισε να κυλάει, οπότε ήθελα να την ξαναφήσω κάτω και ανέβασε στροφές.

Πιθανότατα σκέφτηκε ότι το έκανα επίτηδες, αλλά ήταν καθαρό ατύχημα και μετά όλοι είδαν τι συνέβη. Είδα (τη συγγνώμη) και ήρθε απλά να μου ζητήσει συγγνώμη αυτοπροσώπως, οπότε, εννοώ, τον καταλαβαίνω και του εύχομαι καλή τύχη. Έχει πραγματικά σημασία για μένα το γεγονός ότι ζήτησε συγγνώμη.