Mia Rusthen - Πήρε άδεια από τους γιατρούς για να παραστεί στον τελικό του WorldWCR στη Jerez!

Μακρύς και δύσκολος ο δρόμος της ανάρρωσης μετά το εγκεφαλικό τραύμα που υπέστη στο Misano
Mia Rusthen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/10/2024

Με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση, η Mia Rusthen και η οικογένειά της μας δίνουν μια εικόνα της ιατρικής κατάστασης της, που σίγουρα δεν είναι ρόδινη, αφήνει όμως να φανεί μια ακτίνα ελπίδας για το μέλλον.

Τέσσερις μήνες πριν, η αγωνιζόμενη του WorldWCR από τη Νορβηγία υπέστη εγκεφαλική βλάβη σε ατύχημα που είχε στον 1ο γύρο του νέου Πρωταθλήματος Γυναικών του WorldSBK στο Misano. Στη συνέχεια, και αφού χειρουργήθηκε για να μειωθεί η ενδοκρανιακή της πίεση, η κατάστασή της σταθεροποιήθηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της χώρας της, όπου συνέχισε την αποκατάσταση.

Τώρα, στα social media της, η Rusthen ανέβασε το ακόλουθο συγκινητικό μήνυμα.

“16 εβδομάδες πριν στο Misano.

16 εβδομάδες πριν ήταν η πιο περήφανη και χαρούμενη στιγμή μου, όταν βρέθηκα στη σχάρα εκκίνησης του πρώτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών της ιστορίας στο WorldWCR του WorldSBK.

16 εβδομάδες πριν, η ζωή μου αναποδογύρισε σε δευτερόλεπτα, όταν έπεσα και έπαθα εγκεφαλικό τραύμα.

16 εβδομάδες πριν, μου ξύρισαν όλα μου τα μαλλιά.

16 εβδομάδες πριν, το σώμα και το μυαλό μου βγήκαν εντελώς εκτός δράσης.

Αλλά το σημαντικότερο:

16 εβδομάδες πριν μου δόθηκε ξανά το δώρο της ζωής

Εδώ είμαι σήμερα:

Περπατάω μόνη μου, και νομίζω πως η μνήμη μου επιστρέφει ολοένα και περισσότερο, μιλάω, γελάω, κλαίω, τρώω, παίζω, πολεμάω – ΕΙΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ!

Είναι η δεξιά μεριά μου που επηρεάζεται από το τραύμα στον εγκέφαλο, αλλά σιγά-σιγά βλέπω βελτίωση, και σκοπεύω να συνεχίσω να προπονούμαι και να δουλεύω μέχρι να γίνει όσο καλά μπορεί να γίνει πλέον.

Ακόμα δεν μπορώ να συλλάβω πως συμμετείχα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, και θυμάμαι πολύ λίγα από την περιπέτεια. Αλλά η καρδιά και το σώμα μου θυμούνται τις χαρούμενες αλληλεπιδράσεις με τους ανθρώπους, ιδίως με τις κοπέλες με τις οποίες αγωνιζόμουν.

Και για αυτό ανακοινώνω με ιδιαίτερη χαρά πως έλαβα άδεια από τους γιατρούς να παρακολουθήσω από κοντά τον τελικό του WorldWCR 2024, στην πίστα της Jerez στην Ισπανία, για να συναντήσω ξανά όλα τα κορίτσια και να παρακολουθήσω τους δυο τελευταίους αγώνες.

Οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι και η ομάδα μου είναι μαζί μου, και αισθάνομαι ευγνώμων που μπορώ να το κάνω αυτό.

Τα λέμε σύντομα.

Mia και οικογένεια.”

Καλή δύναμη Mia!

Ετικέτες

Motul WSBK, Jerez: O Bulega έκανε χατ-τρικ και ισοφάρισε τον Troy Bayliss στην αυλαία της σεζόν

Ιδανικά έκλεισε την χρονιά ο Ιταλός, πριν φύγει για το MotoGP
bulega
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/10/2026

Με ακόμη ένα χατ-τρικ έκλεισε την χρονιά ο Nicolo Bulega που έφτασε τις 52 νίκες και έπιασε στη λίστα τον Troy Bayliss, με λιγότερους αγώνες όμως. Ο Ιταλός είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής για το 2026, πριν αποχωρήσει για το MotoGP.

1ος αγώνας

Ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) κατέκτησε την 50ή του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, τερματίζοντας μπροστά από τον Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) και τον teammate του Iker Lecuona στην πίστα της Jerez.

Αυτή ήταν η 50ή νίκη του Bulega στο WorldSBK, που τον έφερε μόλις δύο νίκες πίσω από τον Troy Bayliss. Στην αντίστοιχη λίστα, προηγείται φυσικά ο Jonathan Rea και ακολουθούν Toprak Razgatlıoglu, Álvaro Bautista, Carl Fogarty και Troy Bayliss, τον οποίο κυνηγούσε ο Bulega.

bulega

Ο Sam Lowes εξασφάλισε το 15ο  βάθρο του στο WorldSBK, ενώ η 3η θέση ήταν το 32ο βάθρο του Lecuona. Ο Alvaro Bautista (Barni Spark Racing Team)  έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα αφού ξεκίνησε 9ος και τερμάτισε 4ος αν και ο 42χρονος παραμένει ακόμη χωρίς συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν. Ο Xavi Vierge (Pata Maxus Yamaha) αγωνιζόταν για μια θέση στην πρώτη δεκάδα, όταν η μοτοσυκλέτα του τυλίχτηκε στις φλόγες, με τον αναβάτη να βγαίνει εκτός πίστας, ενώ από τον αγώνα αποχώρησε και ο Miguel Oliveira (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team).

Superpole

Ο Bulega ξεκίνησε την τελευταία του ημέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM με νίκη στον σύντομο αγώνα. Ο Ιταλός  κατέκτησε τη 51η νίκη του στο Πρωτάθλημα, τερματίζοντας μπροστά από τον teammate του Lecuona και τον Sam Lowes.

2ος αγώνας

Ο Bulega ολοκλήρωσε την σεζόν του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με την 52η νίκη του στην κατηγορία, ισοφαρίζοντας τον Troy Bayliss. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο teammate του Lecuona, με τρίτο τον Sam Lowes και τέταρτο τον Alvaro Bautista. Για τον Lecuona, ήταν το 34ο βάθρο του στο WorldSBK, ενώ ο Sam Lowes κατέκτησε το 17ο βάθρο του.

Παρακάτω και η τελική βαθμολογία με τους δέκα πρώτους αναβάτες:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Βαθμοί

1

Nicolo Bulega

Aruba.it Racing - Ducati

726

2

Iker Lecuona

Aruba.it Racing - Ducati

563

3

Yari Montella

Barni Spark Racing Team

318

4

Sam Lowes

ELF Marc VDS Racing Team

268

5

Alex Lowes

bimota by Kawasaki Racing Team

259

6

Lorenzo Baldassarri

Team Goeleven

236

7

Axel Bassani

bimota by Kawasaki Racing Team

222

8

Alberto Surra

Motocorsa Racing

198

9

Alvaro Bautista

Barni Spark Racing Team

167

10

Garrett Gerloff

Kawasaki WorldSBK Team

165