Mia Rusthen - Βγήκε από την εντατική, ένα μήνα μετά το ατύχημά της
Η οικογένειά της δεν κοινοποιεί όμως την κατάσταση της υγείας της…
Από τον
Κώστα Γκαζή
10/7/2024
Τρεις εβδομάδες πέρασαν από το σοβαρό ατύχημα της Mia Rusthen στον παρθενικό γύρο του Πρωταθλήματος Γυναικών WorldWCR, και η οικογένεια της Νορβηγίδας προχώρησε σε μια σύντομη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας της.
Η νεότερη ενημέρωση από την οικογένεια της Mia γίνεται λίγες ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο του WorldWCR που θα γίνει στο Donnington Park της Βρετανίας, και σε αυτήν αναγράφονται τα εξής: “Γεια σε όλους! Θέλουμε να σας πούμε για μια ακόμη φορά πως η φροντίδα, η στήριξη και η αγάπη που στέλνετε στη Mia και σε εμάς είναι συγκινητική. Η Mia εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και τώρα βρίσκεται στο τμήμα φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης. Την φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο μια εξειδικευμένη διεπιστημονική ομάδα αποκατάστασης. Αυτός θα είναι σίγουρα ο πιο σκληρός και μακρύς αγώνας της Mia. Αλλά ο στόχος, να γίνει καλά, είναι το έπαθλο της νίκης. Τέλος, σε όλα τα κορίτσια που αγωνίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών στο Donington Park αυτό το Σαββατοκύριακο: δείξτε στον κόσμο τι σημαίνει γυναικεία δύναμη! Με αγάπη, η οικογένεια της Mia."
Σίγουρα το νέο πως η Mia βγήκε από την εντατική είναι ενθαρρυντικό, όμως η οικογένεια δεν μοιράζεται μαζί μας την κατάσταση της υγείας της νεαρής αγωνιζόμενης, κι έτσι ακόμα δεν γνωρίζουμε σε ποιο σημείο εστιάζει η ιατρική ομάδα για την αποκατάστασή της. Μακάρι σύντομα να έχουμε ακόμα πιο ευχάριστα και πιο αναλυτικά νέα…
WorldSBK 2026, Jerez Test - Ημέρα 2η: Bulega και Ducati ταχύτεροι
Ο ήλιος βγήκε και η κατάταξη ανατράπηκε πλήρως από την πρώτη βρόχινη μέρα
Από τον
Κώστα Γκαζή
23/1/2026
Τη δεύτερη ημέρα δοκιμών για το WorldSBK 2026 στην πίστα της Jerez, οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν -ιδίως μετά το μεσημέρι- και ο Nicolo Bulega, το αναμενόμενο φαβορί για τη νέα σεζόν, έγραψε τον καλύτερο χρόνο. Παρόλα αυτά, η διαφορά του από τους διώκτες του δεν ήταν μεγάλη, με τα αδέλφια Lowes, τον Vierge και τον δοκιμαστή της BMW VD Mark να βρίσκονται κοντά στο κατόπι του Ιταλού.
Κάπως έτσι ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) επέστρεψε δυναμικά στην κορυφή μετά από μια σεζόν που πάλεψε στήθος με στήθος με τον Razgatlioglu για να χάσει τον τίτλο στο νήμα. Φέτος, η δουλειά του Ιταλού θα μπορούσε να είναι ευκολότερη, αν και κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για σίγουρες προβλέψεις, ειδικά τόσο νωρίς, στα πρώτα δοκιμαστικά του 2026. Ο Bulega σημείωσε χρόνο 1:39.331 τη δεύτερη ημέρα, ταχύτερο χρόνο όλων, ενώ ο αναβάτης της εργοστασιακής Ducati είχε αποφασίσει να μην βγει στην πίστα την πρώτη ημέρα, στο βρεγμένο.
Δεύτερος ταχύτερος ήταν ο Alex Lowes (bimota by Kawasaki Racing Team), ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο συγκεκριμένο τεστ, έχοντας απουσιάσει την Ημέρα 1. Στην τρίτη θέση, ο πρώην "χοντάκιας" Xavi Vierge (Pata Maxus Yamaha) συνέχισε να ανεβάζει ρυθμό με τη Yamaha R1, και δείχνει να προσαρμόζεται ιδιαίτερα γρήγορα στην αλλαγή ομάδας και μοτοσυκλέτας, με εξαιρετικούς χρόνους στη Jerez.
Ο Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team), που επίσης δεν είχε τρέξει την Ημέρα 1, επέστρεψε άμεσα στον γνώριμο ρυθμό του, καταγράφοντας 1’39.811s με την περιφερειακή ομάδα της Ducati για να βρεθεί στην τέταρτη θέση.
Η πρώτη πεντάδα έκλεισε με αναβάτη της BMW, αλλά όχι έναν από τους δυο αγωνιζόμενους Petrucci και Oliveira -άνω στη φωτό. Εκείνος που έφερε τη γερμανική μοτοσυκλέτα στην 5η θέση ήταν ο πρώην εργοστασιακός και νυν αναβάτης εξέλιξης Michael VD Mark, με τους άλλους δύο να προσαρμόζονται ακόμα στη νέα τους μοτοσυκλέτας για το 26, και να τερματίζουν 12ος (Oliveira) και 17ος (Petrux).
Αξίζει να σημειωθεί πως στην Barni Spark Racing Team, ο νεαρός Yari Montella ήταν ταχύτερος -αν και όχι με μεγάλη διαφορά- από τον superstar teammate του, Alvaro Bautista, με 1’40.456s (P14), έναντι 1’40.475s του Bautista (P15).
Κι αν η Yamaha είχε τρεις αναβάτες στην πρώτη δεκάδα, η Honda είχε μόνον ένα, τον δοκιμαστή -πλέον- Jonathan Rea που σημείωσε τον 10ο χρόνο της ημέρας, με το CBR1000RR-R SP του τραυματία Somkiat Chantra.
Εντέκατος ήταν ο Garrett Gerloff (Kawasaki WorldSBK Team) πήρε την πρώτη του γεύση από τη νέα ZX-10RR Ninja, όμως ήταν πολύ πίσω από τους έτερους "ημί-πράσινους" Alex Lowes (2) και Axel Bassani (7) που αγωνίζονται με την Bimota by Kawasaki Racing Team.
Ο Philipp Oettl (Feel Racing WorldSSP Team) ήταν ο πιο παραγωγικός αναβάτης της κατηγορίας Supersport, "γράφοντας" 54 γύρους τη δεύτερη ημέρα και σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο με 1’42.931s.
Στα WorldSSP ο Jeremy Alcoba (Kawasaki WorldSSP Team) σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο με 1’43.500s, και τρίτος ήταν ο Matteo Ferrari (WRP Racing) με 1’43.672s.
Ακολουθούν οι χρόνοι της δεύτερης ημέρας του τεστ: