Mia Rusthen, WorldWCR - Ξεκίνησε να αναπνέει χωρίς υποστήριξη

Το πρώτο καλό νέο εδώ και πολύ καιρό για την Rusthen, που βρίσκεται όμως ακόμα σε τεχνητό κώμα
motomag Mia Rusthen, WorldWCR – Σε κώμα αλλά αναπνέει χωρίς αναπνευστήρα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/6/2024

Σημάδια βελτίωσης δείχνει η πορεία της υγείας της Mia Rusthen, με την αγωνιζόμενη να παραμένει σε κώμα σε νοσοκομείο της Νορβηγίας ωστόσο τώρα είναι σε θέση να αναπνέει μόνη της χωρίς να χρειάζεται τη συνδρομή μηχανήματος.

Η Νορβηγίδα μετά το σοβαρό ατύχημα που υπέστη στον εναρκτήριο γύρο του WorldWCR στο Misano όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται σε τεχνητό κώμα. Ωστόσο τα πρώτα καλά νέα έρχονται από το νοσοκομείο Neurointensive Ullevål της πατρίδας της όπου και νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της οικογένειας, η οποία χθες έκανε γνωστό στον κόσμο πως άγνωστος δράστης υποκρίνεται μέλος της οικογένειας, ζητώντας δωρεές για χρηματοδότηση της αποκατάστασης της 27χρονης, η Rusthen αναπνέει πλέον μόνης της, χωρίς υποστήριξη, δείχνοντας σημάδια βελτίωσης.

Ελπίζουμε πως η Rusthen σύντομα θα βγει νικήτρια στον δυσκολότερο αγώνα που έχει δώσει μέχρι και σήμερα στη ζωή της.

Ετικέτες

Honda HRC-Xavi Vierge: Χωρίζουν οι δρόμοι τους στο WSBK στο τέλος της σεζόν

Δεν ανανεώνει η Honda HRC με τον Καταλανό έπειτα από τέσσερεις σεζόν
Vierge HRC
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

16/9/2025

Ο Xavi Vierge, που εντάχθηκε στη Honda HRC το 2022, θα αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος της φετινής σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike. Ο Ισπανός είχε ως κορυφαία στιγμή του την τρίτη θέση στην Ινδονησία το 2023, ενώ συντέλεσε στην εξέλιξη της CBR1000RR-R,

Ο Vierge βρέθηκε στη Honda μετά από έξι γεμάτες σεζόν στη Moto2, όπου σημείωσε τέσσερα βάθρα, με καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα τη 10η το 2020. Από την ένταξή του στο WorldSBK, ο Καταλανός έφερε συνέπεια και σταθερές εμφανίσεις στο top-10, ενώ εκτός από το μοναδικό του βάθρο στο Mandalika το 2023, συμμετείχε και στη νίκη της Honda στις 8 Ώρες της Suzuka την ίδια χρονιά.

Η Honda Racing Corporation σε ανακοίνωσή της τόνισε: “Η συνεργασία μας με τον Xavi Vierge θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2025. Ο Vierge συνέβαλε σημαντικά στην ομάδα του WorldSBK και στην εξέλιξη της CBR1000RR-R, δίνοντας πάντα τον καλύτερό του εαυτό, με χαμόγελο, θετικό πνεύμα και επαγγελματισμό. Τον ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα πρόσφερε αυτά τα τέσσερα χρόνια”.

Ο Vierge αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στον Iker Lecuona, σχηματίζοντας ένα all-rookie δίδυμο το 2022. Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της μετακίνησης του Lecuona στην Aruba.it Ducati και την επιβεβαίωση της αποχώρησης του Vierge, η Honda θα παραταχθεί με ολοκαίνουριο line-up το 2026.