WorldWCR, Πορτογαλία – Σοβαρός τραυματισμός για την Nicole van Aswegen

Γλύτωσε τα χειρότερα η αναβάτρια της Andalaf Racing
motomag WorldWCR, Πορτογαλία – Σοβαρός τραυματισμός για την Nicole van Aswegen
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/8/2024

Η Nicole van Aswegen, η οποία αγωνίζεται με την ομάδα της Andalaf Racing στο δεύτερο αγώνα του Portimao είχε μία σύγκρουση με την Tayla Relph της TAYCO Motorsport με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλούς τραυματισμούς.

Μετά το σοβαρό τραυματισμό της Mia Ruthsen στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς του WCR για το οποίο έχετε διαβάσει στο ΜΟΤΟ, ακόμη ένα σοβαρό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στον νέο αυτό θεσμό του WSBK. Ο λόγος για το συμβάν που διαδραματίστηκε στην πίστα του Portimao στον Κυριακάτικο αγώνα μεταξύ Aswegen και Relph το οποίο έφερε και την κόκκινη σημαία στον αγώνα.

WorldWCR, Πορτογαλία – Σοβαρός τραυματισμός για την Nicole van Aswegen

Οι δύο αναβάτριες οι οποίες συγκρούστηκαν στη στροφή 3 μεταφέρθηκαν αρχικά στο ιατρικό κέντρο της πίστας για εξετάσεις με την Relph να έχει ένα μικρό τραυματισμό στο πόδι της ωστόσο τα πράγματα για την Aswegen δεν ήταν τόσο ευχάριστα. Η Ολλανδή αγωνιζόμενη χρειάστηκε να μεταφερθεί στο κοντινό νοσοκομείο της περιοχής όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν πως έχει υποστεί κάταγμα στο δεξί μοιραίο οστό, εξάρθρωση ώμου ενώ είχε επίσης ένα σκίσιμο στο μηρό της.

Μπορεί ο τραυματισμός της Aswegen να ήταν σοβαρός ωστόσο τα χειρότερα αποφεύχθηκαν. Για την ιστορία η Maria Herrera και η Ana Carrasco είναι αυτές που έχουν πάρει νίκες στο WCR ενώ ο θεσμός θέλει ακόμη τρεις γύρους για να ολοκληρωθεί.

Nicole van Aswegen

 

Ετικέτες

H Yamaha θέλει τον Jack Miller στο WSBK μα υπάρχει θέμα ενός εκατομμυρίου στη μέση

H Honda, η BMW και ο Xavi Vierge ως μοχλοί πίεσης
jack-miller
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/7/2026

Ο Αυστραλός Jack Miller είναι ένα από τα θύματα του μεγάλου φετινού ξεκαθαρίσματος στο MotoGP, όπου το ευρύτατο ανακάτεμα της τράπουλας με πολλούς αναβάτες να αλλάζουν στρατόπεδα και αρκετούς νέους να έρχονται από τη Moto2.

Στο τέλος της ημέρας φαίνεται πως ο Miller και οι Maverick Vinales, Franco Morbidelli, Brad Binder και Alex Rins δεν βρίσκουν μια θέση στο πρωτάθλημα του 2027 και πλέον αναζητούν την τύχη τους σε άλλες πολιτείες.

Ο Miller έχει ήδη στα χέρια του τη δεδηλωμένη θέληση της Yamaha να τον βάλει στη σέλα μιας εργοστασιακής R1 στο WSBK, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες έγκυρων ιταλικών μέσων προκύπτει κόλλημα στο οικονομικό. Ο Αυστραλός ζητά συμβόλαιο της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ τον χρόνο, χρήματα που η Yamaha δεν φέρεται πρόθυμη να πληρώσει.

Ο λόγος βέβαια που ο Miller ζητά αυτά τα χρήματα είναι πως ξέρει καλά ότι άλλοι κατασκευαστές τα έχουν δώσει σε αναβάτες WSBK και μιλάμε για τις Honda και BMW, γεγονός που υπονοεί πως υπάρχουν κι άλλες επιλογές για τον ίδιο στο πρωτάθλημα αυτό.

Η δε απάντηση της Yamaha μέσω του Niccolo Canepa, ο οποίος έχει πλέον τον ρόλο του Road Racing Sporting Manager για τη Yamaha Motor Europe και έχει στις αρμοδιότητές του την επίβλεψη του WSBK, ήταν πως, "μια ελεύθερη θέση για την επόμενη χρονιά είναι όντως διαθέσιμη και κανείς δεν έχει προσληφθεί ακόμη. Είμαστε ικανοποιημένοι με τον Xavi, για την ακρίβεια συζητάμε να τον έχουμε μαζί μας και το 2027. Τυπικά βέβαια εξετάζουμε κάθε επιλογή. Δεν νομίζω πως είναι πολλοί οι αναβάτες που θα μπορούσαν να τα καταφέρουν καλύτερα από τον Vierge αυτή τη στιγμή".

Η επίσημη Yamaha δηλαδή υπενθυμίζει εμμέσως στον Miller πως υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, μια προφανής τακτική για να μειώσει τις οικονομικές του απαιτήσεις. Το πρόβλημα είναι πως o Vierge δεν έχει τα αποτελέσματα που να στηρίζουν αυτήν την άποψη, με καλύτερο τερματισμό μια (και μοναδική) έκτη θέση φέτος, στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, ενώ βρίσκεται μόλις 14ος στην κατάταξη. Ναι, είναι η πρώτη του χρονιά στη Yamaha, έχει όμως αρκετή εμπειρία από WSBK προερχόμενος από την εργοστασιακή Honda όπου επίσης δεν είχε καταφέρει να διακριθεί.

Το άλλο πρόβλημα για τη Yamaha είναι η BMW, η οποία πολύ πιθανώς θα ψάχνει σύντομα τον αντικαταστάτη του Danilo Petrucci που δεν έχει δέσει καλά με την M 1000 RR, ενώ ούτε ο Miguel Oliveira πρέπει να αισθάνεται σίγουρος για τη θέση του τον επόμενο χρόνο.

Ομοίως στη Honda HRC ουδείς εκ των Jake Dixon και Somkiat Chantra είναι επιβεβαιωμένος για το 2027, έχοντας περάσει τη φετινή χρονιά με τραυματισμούς και χωρίς έστω ένα καλό αποτέλεσμα. Για την ακρίβεια, η Honda σχεδίασε τη φετινή σεζόν με πολλή αισιοδοξία, μα σήμερα στα δύο τρίτα του δρόμου είναι τελευταία στην κατάταξη των Κατασκευαστών και προτελευταία σε αυτή των Ομάδων. Σίγουρα όχι η εικόνα που περίμεναν να έχουν, έτσι η προσθήκη ενός αναβάτη που έχει τέσσερις νίκες στο MotoGP και πολύ μεγάλη εμπειρία σε καλή ηλικία (31) οπωσδήποτε δεν τους αφήνει ασυγκίνητους.

Τέτοιες επιλογές σαφώς δίνουν ισχυρό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στον Miller, αλλά από την άλλη όμως υπάρχουν κι άλλοι αναβάτες MotoGP που λοξοκοιτούν προς το WSBK φέτος, κάτι που μεταφράζεται σε επιπλέον ανταγωνισμό για τον Miller εφόσον ανοίξουν θέσεις στις εργοστασιακές BMW και Honda.

Ετικέτες