WorldWCR, Πορτογαλία – Σοβαρός τραυματισμός για την Nicole van Aswegen

Γλύτωσε τα χειρότερα η αναβάτρια της Andalaf Racing
motomag WorldWCR, Πορτογαλία – Σοβαρός τραυματισμός για την Nicole van Aswegen
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/8/2024

Η Nicole van Aswegen, η οποία αγωνίζεται με την ομάδα της Andalaf Racing στο δεύτερο αγώνα του Portimao είχε μία σύγκρουση με την Tayla Relph της TAYCO Motorsport με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλούς τραυματισμούς.

Μετά το σοβαρό τραυματισμό της Mia Ruthsen στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς του WCR για το οποίο έχετε διαβάσει στο ΜΟΤΟ, ακόμη ένα σοβαρό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στον νέο αυτό θεσμό του WSBK. Ο λόγος για το συμβάν που διαδραματίστηκε στην πίστα του Portimao στον Κυριακάτικο αγώνα μεταξύ Aswegen και Relph το οποίο έφερε και την κόκκινη σημαία στον αγώνα.

WorldWCR, Πορτογαλία – Σοβαρός τραυματισμός για την Nicole van Aswegen

Οι δύο αναβάτριες οι οποίες συγκρούστηκαν στη στροφή 3 μεταφέρθηκαν αρχικά στο ιατρικό κέντρο της πίστας για εξετάσεις με την Relph να έχει ένα μικρό τραυματισμό στο πόδι της ωστόσο τα πράγματα για την Aswegen δεν ήταν τόσο ευχάριστα. Η Ολλανδή αγωνιζόμενη χρειάστηκε να μεταφερθεί στο κοντινό νοσοκομείο της περιοχής όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν πως έχει υποστεί κάταγμα στο δεξί μοιραίο οστό, εξάρθρωση ώμου ενώ είχε επίσης ένα σκίσιμο στο μηρό της.

Μπορεί ο τραυματισμός της Aswegen να ήταν σοβαρός ωστόσο τα χειρότερα αποφεύχθηκαν. Για την ιστορία η Maria Herrera και η Ana Carrasco είναι αυτές που έχουν πάρει νίκες στο WCR ενώ ο θεσμός θέλει ακόμη τρεις γύρους για να ολοκληρωθεί.

Nicole van Aswegen

 

Ετικέτες

MOTUL WSSP, 2ος γύρος, Portimao FP1: Στην κορυφή η ZXMoto 820RR!

Μόλις στη δεύτερη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
WSSP
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/3/2026

Στην ελεύθερη προπόνηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supersport στο Portimao, ο εργοστασιακός οδηγός της ZXMoto, Valentin Debise, ήταν εξαιρετικός και πήρε την πρώτη θέση με διαφορά μισού δευτερολέπτου από τον δεύτερο Can Oncu με Yamaha.

Περίπου 10 λεπτά πριν την λήξη της Free Practice, οι αναβάτες ξεκίνησαν να κυνηγούν απόλυτο χρόνο, με τον Debise να γράφει 1:43,766 και μετά να βελτιώνει σε 1:43,758 λεπτά, τοποθετώντας τον στην κορυφή. Δεύτερος ήταν ο Can Öncü (Ten Kate Yamaha) που κατέλαβε τη 2η θέση, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Γάλλο αναβάτη, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Jaume Masia (Orelac Ducati).

Την τέταρτη θέση πήρε ο Albert Arenas της AS Yamaha, την πέμπτη ο Lucas Mahias της GMT94 Yamaha και την εξάδα έκλεισε ο Philipp Öttl από την ομάδα Feel Racing Ducati.

Ο έτερος αναβάτης της ZXMoto, Caricasulo πήρε τη 10η θέση. Στις αρνητικές εκπλήξεις ο Oli Bayliss (PTR Triumph Factory Racing) ήταν 16ος και 24ος ο Dominique Aegerter (Kawasaki WorldSSP Team)!