WorldWCR, Πορτογαλία – Σοβαρός τραυματισμός για την Nicole van Aswegen

Γλύτωσε τα χειρότερα η αναβάτρια της Andalaf Racing
motomag WorldWCR, Πορτογαλία – Σοβαρός τραυματισμός για την Nicole van Aswegen
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/8/2024

Η Nicole van Aswegen, η οποία αγωνίζεται με την ομάδα της Andalaf Racing στο δεύτερο αγώνα του Portimao είχε μία σύγκρουση με την Tayla Relph της TAYCO Motorsport με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλούς τραυματισμούς.

Μετά το σοβαρό τραυματισμό της Mia Ruthsen στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς του WCR για το οποίο έχετε διαβάσει στο ΜΟΤΟ, ακόμη ένα σοβαρό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στον νέο αυτό θεσμό του WSBK. Ο λόγος για το συμβάν που διαδραματίστηκε στην πίστα του Portimao στον Κυριακάτικο αγώνα μεταξύ Aswegen και Relph το οποίο έφερε και την κόκκινη σημαία στον αγώνα.

WorldWCR, Πορτογαλία – Σοβαρός τραυματισμός για την Nicole van Aswegen

Οι δύο αναβάτριες οι οποίες συγκρούστηκαν στη στροφή 3 μεταφέρθηκαν αρχικά στο ιατρικό κέντρο της πίστας για εξετάσεις με την Relph να έχει ένα μικρό τραυματισμό στο πόδι της ωστόσο τα πράγματα για την Aswegen δεν ήταν τόσο ευχάριστα. Η Ολλανδή αγωνιζόμενη χρειάστηκε να μεταφερθεί στο κοντινό νοσοκομείο της περιοχής όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν πως έχει υποστεί κάταγμα στο δεξί μοιραίο οστό, εξάρθρωση ώμου ενώ είχε επίσης ένα σκίσιμο στο μηρό της.

Μπορεί ο τραυματισμός της Aswegen να ήταν σοβαρός ωστόσο τα χειρότερα αποφεύχθηκαν. Για την ιστορία η Maria Herrera και η Ana Carrasco είναι αυτές που έχουν πάρει νίκες στο WCR ενώ ο θεσμός θέλει ακόμη τρεις γύρους για να ολοκληρωθεί.

Nicole van Aswegen

 

Ετικέτες

MOTUL WSBK: Ανανέωσε ο Lecuona με Ducati για δύο ακόμη χρόνια

Στο WSBK και στα κόκκινα θα παραμείνει ο Ισπανός ως το 2028
aruba
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/7/2026

Η ομάδα Aruba.it Racing – Ducati ανακοίνωσε την ανανέωση της συμφωνίας της με τον Iker Lecuona, ο οποίος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα χρώματα της ιταλικής ομάδας για τις επόμενες δύο σεζόν του WSBK, οδηγώντας την εργοστασιακή Ducati Panigale V4 R.

Η επιβεβαίωση της παραμονής του Ισπανού αναβάτη αποτελεί ένδειξη συνέχειας σε μια κοινή πορεία που, από την αρχή της σεζόν του 2026, έχει αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, με 20 βάθρα και την πρώτη του νίκη στα Superbikes που κατακτήθηκε στον πρώτο αγώνα του Donington Park.

Stefano Cecconi (Διευθυντής της ομάδας Aruba.it Racing – Ducati)

“Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που συνεχίζουμε αυτή την πορεία με τον Iker. Από την πρώτη στιγμή πιστέψαμε στο ταλέντο του, αλλά αυτό που μας κέρδισε πραγματικά ήταν ο τρόπος με τον οποίο εντάχθηκε στην ομάδα: προσαρμόστηκε στη μοτοσυκλέτα και στην ομάδα με εκπληκτική φυσικότητα, επιδεικνύοντας πάντα το ίδιο πάθος, την ίδια αφοσίωση και το ίδιο ομαδικό πνεύμα που χαρακτηρίζουν το γκαράζ μας. Το γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας άλλες δύο σεζόν μαζί είναι μια φανταστική προοπτική. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και έχουμε κάθε πρόθεση να τον διανύσουμε μέχρι το τέλος, με τη φιλοδοξία να αγωνιστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.”

Luigi Dall'Igna (Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse)

“Η επιβεβαίωση της παραμονής του Iker για τις επόμενες δύο σεζόν αποτελεί σημαντικό μήνυμα για ολόκληρο το πρόγραμμα της Ducati στο WorldSBK. Μέσα σε λίγους μόνο μήνες, έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τη Panigale V4R, μετατρέποντας γρήγορα το δυναμικό του σε συγκεκριμένα αποτελέσματα και παρουσιάζοντας σταθερή πρόοδο τόσο από τεχνικής όσο και από αγωνιστικής άποψης. Τα τρέχοντα θεμέλια είναι πολύ σταθερά και το περιθώριο ανάπτυξης είναι ενδιαφέρον. Ο Iker έχει φέρει ταχύτητα, ευαισθησία στην οδήγηση και εμπειρία, όλα θεμελιώδη στοιχεία σε ένα πρωτάθλημα που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό. Τώρα ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μεθοδικά, προσπαθώντας να ανεβάσουμε ακόμη περισσότερο το επίπεδο σε όλους τους τομείς. Είμαστε πεπεισμένοι ότι, με αυτή τη φιλοδοξία και τη συνέχεια, μπορεί να αποτελέσει έναν από τους πρωταγωνιστές στις σημαντικότερες προκλήσεις που μας περιμένουν στο εγγύς μέλλον.”

Iker Lecuona (Aruba.it Racing – Ducati #7)

“Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Έχω ήδη πει πολλές φορές πως η ζωή μου έχει αλλάξει εντελώς από τότε που εντάχθηκα σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια. Για αυτόν τον λόγο η ανανέωση του συμβολαίου μου με την Aruba.it Racing – Ducati με ικανοποιεί βαθιά. Θέλω να ευχαριστήσω την Aruba και τη Ducati που μου δίνουν αυτή τη νέα ευκαιρία. Είναι υπέροχο να σκέφτομαι ένα κοινό μέλλον, αλλά το πιο σημαντικό τώρα είναι να ολοκληρώσουμε αυτή τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσπαθώντας να διασκεδάσουμε, να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας και, πάνω απ’ όλα, να πετυχαίνουμε όλο και πιο σημαντικά αποτελέσματα.”