Ένας νέος 11χρονος αναβάτης ανοίγει τα φτερά του για το εξωτερικό!

Ο 11χρονος Παναγιώτης Κολλάρος στο CIV Junior!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

10/5/2022

Στην χώρα μας που η μοτοσυκλετιστική παιδεία κινείται στα κατώτερα επίπεδα, κάθε νεαρός αναβάτης που όχι μόνο ασχολείται ενεργά με την μοτοσυκλέτα από μικρή ηλικία αλλά ανοίγει τα φτερά του και για το εξωτερικό, πρέπει να αποτελεί είδηση.

Οι νεαροί αναβάτες που εκπαιδεύονται σωστά από μικρή ηλικία, μαθαίνοντας να οδηγούν με όλο τον προστατευτικό εξοπλισμό, κερδίζουν αμέσως πόντους απέναντι στην ελληνική πραγματικότητα, ενώ όταν προχωρούν και στο επόμενο βήμα της αγωνιστικής ενασχόλησης πρέπει να γίνονται και είδηση.

Γεννημένος στην Αθήνα στις 6 Αυγούστου 2010, ο 11χρονος Παναγιώτης Κολλάρος ξεκίνησε να οδηγεί μοτοσυκλέτα όταν ήταν μόλις 5 ετών, ενώ την επόμενη χρονιά μπήκε στην Yamaha Junior Academy Riding School με προπονητή τον Θανάση Χούντρα.

Πέρσι ήρθε στο αγωνιστικό προσκήνιο με την έκτακτη (wildcard) συμμετοχή του στον τελευταίο αγώνα του Coppa Italia στην πίστα της Pomposa στην Ιταλία.

Φέτος θα αγωνιστεί στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV Junior στην κατηγορία Trofeo Prime Pieghe με μοτοσυκλέτες Ohvale 110cc, στην οποία αγωνίζονται παιδιά ηλικίας 9 -12 χρόνων, τα οποία δεν έχουν αγωνιστική εμπειρία. Οι αγώνες της κατηγορίας θα πραγματοποιούνται στα πλαίσια του πρωταθλήματος CIV Junior.

Ο προπονητής του, Θανάσης Χούντρας δήλωσε: “Ο Παναγιώτης είναι ένα παιδί με σπάνια πειθαρχία και θέληση για αυτό που κάνει, στοιχεία απαραίτητα για όποιον θέλει να προχωρήσει σε αυτό που αγαπάει. Η προσαρμογή του σε νέα πράγματα είναι εντυπωσιακή και εάν βρει κίνητρο η βελτίωσή του δεν έχει τέλος. Επειδή δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει αγωνιστικό περιβάλλον για τα νέα παιδιά, πήραμε την απόφαση με τον πατέρα του να τον καθοδηγήσουμε να ανοίξει τα φτερά του, σε αγώνες του εξωτερικού. Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες του Παναγιώτη καθώς έχω δει ότι έχει τη στόφα του οδηγού Αγώνων”.

Η ομάδα προσβλέπει σε ένα καλό αποτέλεσμα στον 1ο Αγώνα του CIV Junior, που θα γίνει στις 04 - 05 Ιουνίου.

Η αγωνιστική εμπειρία του νεαρού Παναγιώτη:

2018 συμμετοχή σε 1 Αγώνα στην κατηγορία KidGP

2019 συμμετοχή σε 2 Αγώνες στην κατηγορία MiniGP1

2021 Wildcard συμμετοχή στον τελευταίο Aγώνα του Coppa Italia στην πίστα της Pomposa

 

Χορηγοί του Παναγιώτη Κολλάρου:

Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε.

TGS Parts

RT-Safe

 

Ετικέτες

Honda CB Special Run - Τρεις θρύλοι στο προσκήνιο πριν το Suzuka 8 Hours [VIDEO]

RCB1000, CB1000F Concept και η ειδική έκδοση της Moriwaki ετοιμάζονται να καταλάβουν την πίστα και έχουμε μια πρώτη γεύση
Suzuka 8 Hours Special Run RCB1000
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

1/8/2025

Στο πλαίσιο του οκτάωρου αγώνα αντοχής της Suzuka στις 2 Αυγούστου 2025, η Honda θα διοργανώσει το εντυπωσιακό “CB Special Run”, μια επίδειξη που θα φέρει στην πίστα τρεις εμβληματικές μοτοσυκλέτες με το θρυλικό λογότυπο “CB”. Η ιστορία και το μέλλον της σειράς CB τέμνονται στην πίστα της Suzuka.

Οι θεατές όπως είχαμε πει εδώ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά την αγωνιστική RCB1000, την CB1000F Concept που πλησιάζει στην παραγωγή, και την ξεχωριστή CB1000F Concept Moriwaki Engineering, με τις δικές της πινελιές υψηλών επιδόσεων. Ιστορικές μέρες για τη Honda, ενώ οι δοκιμαστικές διαδρομές αποτέλεσαν προπομπό για την μεγάλη γιορτή των 8 ωρών του Suzuka. Ένα μοναδικό στιγμιότυπο όπου η κληρονομιά και η καινοτομία βρέθηκαν μαζί στην ίδια πίστα.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την δοκιμαστική διαδρομή του RCB1000 στο ακόλουθο video: