Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

FIM Europe Cup YZ bLU cRU: Δυναμική παρουσία της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.

Στηρίζει τη νέα γενιά

Στο τέλος του Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας του YZ bLU cRU FIM Europe CUP στο Assen της Ολλανδίας. Η ελληνική αντιπροσωπεία της Yamaha, ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε., έλαβε μέρος στο κύπελο με έξι μικρούς –σε ηλικία- αναβάτες, εκ των οποίων οι δύο ήταν Έλληνες, οι Αντώνης Σάγμαλης (#192) και Ιάκωβος Παπαδόπουλος. Ο Σάγμαλης που έτρεχε στην κατηγορία YZ125 κατάφερε παρά τις δύσκολες συνθήκες να τερματίσει εντός της δεκάδας ολοκληρώνοντας τον αγώνα του ένατος!

Τώρα, σειρά έχει το bLU cRU Masterclass που θα πραγματοποιηθεί απ’ τις 18 έως και τις 20 Νοεμβρίου και εκεί η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε. θα δώσει για άλλη μια φορά το παρών, με τον Ρουμάνο αναβάτη της Zoltan Ordog (#11), ο οποίος επιλέχθηκε για να λάβει μέρος στον αγώνα, λόγω του οδηγικού του ταλέντου, της στάσης του, της συμπεριφοράς του αλλά και του ομαδικού πνεύματος που επέδειξε, τόσο μέσα όσο και έξω απ’ την πίστα. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ bLU Cru 2019

Οι αναβάτες της YZ bLU cRU FIM Europe Cup τα έδωσαν κυριολεκτικά όλα σε ένα δύσκολο αμμώδες τερέν που ο καιρός το δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο, παράλληλα με το Motocross των Εθνών Monster Energy MXoN στο TT Circuit Assen στο Assen της Ολλανδίας, το τριήμερο 27-29 Σεπτεμβρίου 2019.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του bLUcRU, περίπου 100 από τους πιο ελπιδοφόρους νεαρούς αναβάτες της Yamaha στην Ευρώπη, οι καλύτεροι στα εθνικά τους πρωταθλήματα, αγωνίστηκαν στην ίδια πίστα με τους αναβάτες της MXGP, οδηγώντας ανά ηλικία μοτοσυκλέτες Yamaha ΥΖ65, ΥΖ85 & ΥΖ125.

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ έλαβε μέρος με 2 Έλληνες αναβάτες (Αντώνης Σάγμαλης -YZ125 και Ιάκωβος Παπαδόπουλος -YZ85), 3 αναβάτες από τη Ρουμανία (Zoltan Ordog και Popovici Mario -YZ85, Ioan Chiujdea – YZ65) και έναν από την Βουλγαρία (Dani Tsankov -YZ65). Δυστυχώς δεν κατάφεραν να είναι μαζί μας οι Νικόλας Κανελλόπουλος και Μιχάλης Σακελλαρίου (με ΥΖ85), λόγω σοβαρού τραυματισμού τους.

Το Σάββατο έλαβαν χώρα τα χρονομετρημένα και ο αγώνας για τους αναβάτες YZ65 και YZ85, ενώ τις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες και έντονη βροχή κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι αναβάτες YZ125, οι οποίοι οδήγησαν την Κυριακή, μαζί με τους έμπειρους του ΜΧοΝ.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Αντώνη Σάγμαλη -ΥΖ125, #192, ο οποίος κατάφερε να «σπάσει» τη δεκάδα, τερματίζοντας στην 9η θέση, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες καιρού και πίστας!!

Όλοι οι νεαροί αθλητές εξέπληξαν μικρούς και μεγάλους με την σοβαρότητα και την ωριμότητά τους, τόσο στην βρεγμένη άμμο, όσο και στα paddocks.

Μετά από το συναρπαστικό σαββατοκύριακο στο YZ bLU cRU FIM Europe Cup SuperFinale στο Monster Energy Motocross of Nations στο Assen, ανακοινώθηκε η σειρά των νέων αναβατών της Yamaha που θα λάβουν μέρος στο bLU cru Masterclass τον Νοέμβριο.

Εκτός λοιπόν από τους 3 κορυφαίους της κάθε κατηγορίας (ΥΖ65, ΥΖ85 και ΥΖ125), το Masterclass θα περιλαμβάνει επίσης δύο προσεκτικά επιλεγμένους αναβάτες «μπαλαντέρ» από κάθε κατηγορία, που επιλέγονται με κριτήρια εκτός από το οδηγικό τους ταλέντο και από τη στάση, τη συμπεριφορά τους και την ομαδικότητά τους μέσα και έξω από την πίστα.

Τέτοια συμπεριφορά ανέδειξε και ο Ρουμάνος αναβάτης Zoltan Ordog -YZ85, #11,  o οποίος επιλέχθηκε να συμμετέχει στο bLU cru Masterclass , που θα λάβει χώρα 18-20 Νοεμβρίου 2019 στην Ισπανία. Πολλά συγχαρητήρια ανήκουν και σε αυτόν και σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος σε έναν αγώνα με μεγάλες απαιτήσεις και τα κατάφεραν με μεγάλη ωριμότητα και αξιοπρέπεια!

Tags: