FIM - Μελέτη αγωνιστικών ατυχημάτων, είσοδος ηλεκτρικών στο Supercross, κ.α.

Πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου των Επιτροπών της FIM για το 2024, με πολλά ενδιαφέροντα θέματα
FIM
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/2/2024

Σε γαλλικό έδαφος και συγκεκριμένα στη Λυών στις 14 και 15 Φεβρουαρίου έγινε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Επιτροπών της FIM για το 2024, με πληθώρα θεμάτων να συζητούνται ενόψει του Συνεδρίου των Επιτροπών της FIM το οποίο θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Φεβρουαρίου.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο ακούστηκαν απόψεις για όλους τους θεσμούς μοτοσυκλετών, ωστόσο δόθηκε αρχικά έμφαση στο να προωθηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Flat Track της FIM από το 2025 αλλά και να επεκταθούν οι συμβάσεις ώστε να προωθηθoύν το Παγκόσμιο Πρωταθλήματα Sidecar, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross Sidecar, το SidecarCross of Nations αλλά και το QuadCross of Nations της FIM.

Η πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου των Επιτροπών της FIM για το 2024 έφερε αλλαγές

Η αλλαγή στους κανονισμούς του θεσμού TrialGP οι οποίοι θα ισχύσουν αρχής γενομένης από το 2024 ήταν ακόμη ένα θέμα συζήτησης. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς οι αναβάτες θα μπορούν να σταματούν και να κινούνται προς τα πίσω σε τμήματα διαδρομής με καθορισμένο χρονικό όριο.

Η πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου των Επιτροπών της FIM για το 2024 έφερε αλλαγές

Με την θέσπιση του συγκεκριμένου κανονισμού το TrialGP, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM X-Trial καθώς και όλα τα εθνικά πρωταθλήματα -συμπεριλαμβανομένων των Ευρωπαϊκών- θα έχουν κοινή γραμμή όσον αφορά τους κανονισμούς. Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο δημιούργησε μια “ομάδα εργασίας Trial” αποτελούμενη από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Sébastien Poirier και τον Διευθυντή Μάρκετινγκ & Ψηφιακών Υπηρεσιών Fabio Muner, οι οποίοι θα εργαστούν για την προβολή και προώθηση του αθλήματος, την εναρμόνιση των κανονισμών, τον ορισμό μόνιμων κριτών καθώς και πολλά άλλα.

Electric motorcycles

Θέμα προς συζήτηση ήταν και η χρήση ηλεκτρικών μοτοσυκλετών στον θεσμό του Supercross -έχετε διαβάσει στο MOTO για αυτό που συμβαίνει στον συγκεκριμένο θεσμό με την υπόθεση της Stark Future- ωστόσο θα χρειαστεί να δημιουργηθούν νέοι κανονισμοί από τις αρμόδιες Αθλητικές Επιτροπές. Όσον αφορά αυτούς θα πρέπει να ληφθούν υπόψη θέματα ασφαλείας ειδικότερα για τις διοργανώσεις οι οποίες διεξάγονται εντός σταδίων. Οι αρμόδιοι τεχνικοί έφοροι της FIM θα πρέπει να βρουν τη χρυσή τομή καθώς δεν πρέπει να αδικούνται ούτε οι μοτοσυκλέτες με κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά ούτε στον αντίποδα οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Accidents

Στο Διοικητικό Συμβούλιο παρουσιάστηκε η πλατφόρμα ατυχηματολογίας, στην οποία παρουσιάστηκαν τα πρώτα στατιστικά στοιχεία που παρακολουθούν τους τραυματισμούς των αναβατών και προκύπτουν από την συγκεκριμένη πλατφόρμα η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για τη μοτοσυκλέτα.

Η πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου των Επιτροπών της FIM για το 2024 έφερε αλλαγές

Επόμενο θέμα προς συζήτηση ήταν η πιστοποίηση των αγωνιστικών μοτοσυκλετών Vintage Circuit. Η σύμβαση με την L'Amicale Spirit of Speed εγκρίθηκε και θα υπογραφεί κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Επιτροπών στις 17 και 18 Φεβρουαρίου.

Η πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου των Επιτροπών της FIM για το 2024 έφερε αλλαγές

Το Διοικητικό Συμβούλιο συμφώνησε για τη σύνθεση Επιτροπής Τεχνικής Πιστοποίησης υπό την προεδρία του Julien Charnolé, με τους Bernard Girardot-Miglierina, Juergen Weiss, Alain Nibard, Claude Scalet, Steve Wheatman, Mike Dhollander, Georges Beale, Guy Coulon, Bernard Maingret, Jean-Paul Voisin, Nathan Colombi,  Francesco Merzari, Beppe Galante και Jacques Bussillet να αποτελούν τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής. Οι εκπρόσωποι της FIM θα συμπληρώσουν τη σύνθεση αυτής της επιτροπής.

Το μάρκετινγκ και η ψηφιακή τεχνολογία είναι αναπόσπαστα κομμάτια των αγώνων και αυτό το γνωρίζουν καλά οι άνθρωποι της FIM. Στο Διοικητικό Συμβούλιο παρουσιάστηκαν το τι έχει γίνει μέχρι τώρα όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις πρωτοβουλίες μάρκετινγκ και ψηφιακής τεχνολογίας που υλοποιήθηκαν για αρκετούς θεσμούς. Το νέο λογότυπο της FIM παρουσιάστηκε ενώ συζητήθηκε το πως αυτό θα χρησιμοποιηθεί από τις Εθνικές Ομοσπονδίες.

FIM Women's Motorcycle World Championship

Επιπρόσθετα εγκρίθηκαν οι αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές της FIM για την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών που παρουσίασε η Επιτροπή Γυναικών, ενώ έγιναν οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση των Επιτροπών της FIM:

  • CCR - Νέο μέλος, κ. Eddy SAPUTRA (IMI)
  • CCP - Νέο μέλος, κ. Ander SECHER (DMU)
  • CTR - Νέο μέλος, κ. Adam BLUMHORST (AMA)
  • CEN - Νέο μέλος, κα Nicoleta Melania OLARIU (FRM)

Οι πρόεδροι της CONU, οι επιτροπές του Διοικητικού Συμβουλίου, οι ομάδες εργασίας και τα τμήματα της διοίκησης παρουσίασαν στο Διοικητικό Συμβούλιο τις εκθέσεις προόδου για τα αντίστοιχα έργα τους, ενώ όλες οι Επιτροπές θα συνεδριάσουν το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Επιτροπών του 2024.

Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες