FIM - Μελέτη αγωνιστικών ατυχημάτων, είσοδος ηλεκτρικών στο Supercross, κ.α.

Πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου των Επιτροπών της FIM για το 2024, με πολλά ενδιαφέροντα θέματα
FIM
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/2/2024

Σε γαλλικό έδαφος και συγκεκριμένα στη Λυών στις 14 και 15 Φεβρουαρίου έγινε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Επιτροπών της FIM για το 2024, με πληθώρα θεμάτων να συζητούνται ενόψει του Συνεδρίου των Επιτροπών της FIM το οποίο θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Φεβρουαρίου.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο ακούστηκαν απόψεις για όλους τους θεσμούς μοτοσυκλετών, ωστόσο δόθηκε αρχικά έμφαση στο να προωθηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Flat Track της FIM από το 2025 αλλά και να επεκταθούν οι συμβάσεις ώστε να προωθηθoύν το Παγκόσμιο Πρωταθλήματα Sidecar, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross Sidecar, το SidecarCross of Nations αλλά και το QuadCross of Nations της FIM.

Η πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου των Επιτροπών της FIM για το 2024 έφερε αλλαγές

Η αλλαγή στους κανονισμούς του θεσμού TrialGP οι οποίοι θα ισχύσουν αρχής γενομένης από το 2024 ήταν ακόμη ένα θέμα συζήτησης. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς οι αναβάτες θα μπορούν να σταματούν και να κινούνται προς τα πίσω σε τμήματα διαδρομής με καθορισμένο χρονικό όριο.

Η πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου των Επιτροπών της FIM για το 2024 έφερε αλλαγές

Με την θέσπιση του συγκεκριμένου κανονισμού το TrialGP, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM X-Trial καθώς και όλα τα εθνικά πρωταθλήματα -συμπεριλαμβανομένων των Ευρωπαϊκών- θα έχουν κοινή γραμμή όσον αφορά τους κανονισμούς. Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο δημιούργησε μια “ομάδα εργασίας Trial” αποτελούμενη από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Sébastien Poirier και τον Διευθυντή Μάρκετινγκ & Ψηφιακών Υπηρεσιών Fabio Muner, οι οποίοι θα εργαστούν για την προβολή και προώθηση του αθλήματος, την εναρμόνιση των κανονισμών, τον ορισμό μόνιμων κριτών καθώς και πολλά άλλα.

Electric motorcycles

Θέμα προς συζήτηση ήταν και η χρήση ηλεκτρικών μοτοσυκλετών στον θεσμό του Supercross -έχετε διαβάσει στο MOTO για αυτό που συμβαίνει στον συγκεκριμένο θεσμό με την υπόθεση της Stark Future- ωστόσο θα χρειαστεί να δημιουργηθούν νέοι κανονισμοί από τις αρμόδιες Αθλητικές Επιτροπές. Όσον αφορά αυτούς θα πρέπει να ληφθούν υπόψη θέματα ασφαλείας ειδικότερα για τις διοργανώσεις οι οποίες διεξάγονται εντός σταδίων. Οι αρμόδιοι τεχνικοί έφοροι της FIM θα πρέπει να βρουν τη χρυσή τομή καθώς δεν πρέπει να αδικούνται ούτε οι μοτοσυκλέτες με κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά ούτε στον αντίποδα οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Accidents

Στο Διοικητικό Συμβούλιο παρουσιάστηκε η πλατφόρμα ατυχηματολογίας, στην οποία παρουσιάστηκαν τα πρώτα στατιστικά στοιχεία που παρακολουθούν τους τραυματισμούς των αναβατών και προκύπτουν από την συγκεκριμένη πλατφόρμα η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για τη μοτοσυκλέτα.

Η πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου των Επιτροπών της FIM για το 2024 έφερε αλλαγές

Επόμενο θέμα προς συζήτηση ήταν η πιστοποίηση των αγωνιστικών μοτοσυκλετών Vintage Circuit. Η σύμβαση με την L'Amicale Spirit of Speed εγκρίθηκε και θα υπογραφεί κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Επιτροπών στις 17 και 18 Φεβρουαρίου.

Η πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου των Επιτροπών της FIM για το 2024 έφερε αλλαγές

Το Διοικητικό Συμβούλιο συμφώνησε για τη σύνθεση Επιτροπής Τεχνικής Πιστοποίησης υπό την προεδρία του Julien Charnolé, με τους Bernard Girardot-Miglierina, Juergen Weiss, Alain Nibard, Claude Scalet, Steve Wheatman, Mike Dhollander, Georges Beale, Guy Coulon, Bernard Maingret, Jean-Paul Voisin, Nathan Colombi,  Francesco Merzari, Beppe Galante και Jacques Bussillet να αποτελούν τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής. Οι εκπρόσωποι της FIM θα συμπληρώσουν τη σύνθεση αυτής της επιτροπής.

Το μάρκετινγκ και η ψηφιακή τεχνολογία είναι αναπόσπαστα κομμάτια των αγώνων και αυτό το γνωρίζουν καλά οι άνθρωποι της FIM. Στο Διοικητικό Συμβούλιο παρουσιάστηκαν το τι έχει γίνει μέχρι τώρα όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις πρωτοβουλίες μάρκετινγκ και ψηφιακής τεχνολογίας που υλοποιήθηκαν για αρκετούς θεσμούς. Το νέο λογότυπο της FIM παρουσιάστηκε ενώ συζητήθηκε το πως αυτό θα χρησιμοποιηθεί από τις Εθνικές Ομοσπονδίες.

FIM Women's Motorcycle World Championship

Επιπρόσθετα εγκρίθηκαν οι αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές της FIM για την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών που παρουσίασε η Επιτροπή Γυναικών, ενώ έγιναν οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση των Επιτροπών της FIM:

  • CCR - Νέο μέλος, κ. Eddy SAPUTRA (IMI)
  • CCP - Νέο μέλος, κ. Ander SECHER (DMU)
  • CTR - Νέο μέλος, κ. Adam BLUMHORST (AMA)
  • CEN - Νέο μέλος, κα Nicoleta Melania OLARIU (FRM)

Οι πρόεδροι της CONU, οι επιτροπές του Διοικητικού Συμβουλίου, οι ομάδες εργασίας και τα τμήματα της διοίκησης παρουσίασαν στο Διοικητικό Συμβούλιο τις εκθέσεις προόδου για τα αντίστοιχα έργα τους, ενώ όλες οι Επιτροπές θα συνεδριάσουν το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Επιτροπών του 2024.

Ετικέτες

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης - Πετάει εκτάκτως για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP στο Misano!

Στην κατηγορία STK600, με την ομάδα FIFTY MOTORSPORT
Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/4/2024

Αφού ανέβηκε στο βάθρο της κατηγορίας Supersport 600 στις Σέρρες, για τον 1ο γύρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU, ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης από την Κω, μεταβαίνει στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην πίστα του Misano, όπου θα συμμετάσχει εκτάκτως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP με την ομάδα FIFTY MOTOSPORT.

Το σαββατοκύριακο 13-14 Σεπτεμβρίου στον 1ο αγώνα του Βαλκανικού πρωταθλήματος BMU στην πίστα των Σερρών ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης έλαβε μέρος στην κατηγορία SUPERSPORT 600 με μοτοσυκλέτα HONDA CBR600RR. Στα χρονομετρημένα του Σαββάτου στις Σέρρες, ο Φουρθιώτης κατάφερε να πάρει την 1η θέση για την σχάρα της εκκίνησης καταφέρνοντας να κάνει ατομικό ρεκόρ πίστας γράφοντας χρόνο 1.20.248 μισό δευτερόλεπτο κάτω από το προηγούμενο ρεκόρ του. 

Στον πρώτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση μετά από πολλές ατυχίες καθώς μετά την εκκίνηση στην πρώτη στροφή έχασε τα φρένα και βρέθηκε εκτός πίστας και από την πρώτη θέση βρέθηκε στην 9η θέση αλλά αυτό δεν τον πτόησε. Έτσι, μέσα στους επόμενους 2 γύρους κατάφερε με αρκετές μάχες και προσπεράσεις να βρεθεί μέχρι την 5η θέση όμως δυστυχώς μετά τον δεύτερο γύρο τού έφυγε από την αγωνιστική στολή του η ξύστρα με αποτέλεσμα το γόνατό του να ξύνει την άσφαλτο χωρίς προστασία, και να μην έχει τη δυνατότητα να κάνει γρήγορους γύρους, κάτι που του στέρησε μια θέση στο βάθρο.

Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής ξεκίνησε από την 4η θέση καθώς δεν ισχύουν τα χρονομετρημένα του Σαββάτου στον δεύτερο αγώνα αλλά τα αποτελέσματα από τους χρόνους του πρώτου αγώνα του Σαββάτου σε βάζουν στην αντίστοιχη θέση της εκκίνησης του δεύτερου αγώνα. Από την τέταρτη θέση κατάφερε να βρεθεί γρήγορα στην τρίτη θέση και να δίνει μάχες για τη δεύτερη θέση για αρκετούς γύρους, ώσπου κατάφερε να βρεθεί πίσω από τον πρώτο. Βάζοντας το κεφάλι κάτω και οδηγώντας γρήγορα έδωσε αρκετές μάχες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης αλλά δυστυχώς στους τελευταίους γύρους υπήρχαν αρκετές πτώσεις στην Κ5 με αποτέλεσμα να υπάρχει κίτρινη σημαία για αρκετούς γύρους και να μην μπορεί να περάσει καθώς απαγορεύεται με καθεστώς κίτρινης σημαίας να κάνεις προσπέραση. Η ατυχία ολοκληρώθηκε όταν βγήκε κόκκινη σημαία 2 γύρους πριν το τέλος καθώς είχαν χυθεί λάδια στην πίστα και τελείωσε πρόωρα ο αγώνας, με τον Σπύρο Μάριο να κατακτά τη 2η θέση και να ανεβαίνει στο βάθρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος. 

Μετά τους αγώνες ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ δήλωσε: "είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα ατομικό ρεκόρ πίστας καθώς και για το βάθρο του 2ου αγώνα της Κυριακής. Φέτος συμμετέχω στο Βαλκανικό πρωτάθλημα και για έμενα θα είναι η πρώτη φορά που θα δω από κοντά της περισσότερες πίστες του πρωταθλήματος στις υπόλοιπες χώρες καθώς οι συναθλητές μου γνωρίζουν καλά της πίστες διότι συμμετέχουν για δεύτερη και τρίτη χρονιά στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που συμμετέχω σε έναν τέτοιο θεσμό και θα προσπαθήσω σε κάθε αγώνα για το καλύτερο, κάτι που οφείλεται αποκλειστικά στους χορηγούς μου που στηρίζουν την προσπάθεια μου και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ που μου δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Ο επόμενος αγώνας μου είναι το σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP στην κατηγορία STK600 στην Ιταλία στην πίστα του Misano καθώς η ομάδα FIFTY MOTORSPORT που είδε τους χρόνους και τα αποτελέσματα μου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα με κάλεσε να συμμετέχω εκτάκτως στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μαζί τους ώστε να στελεχώσω την ομάδα με την παρουσία μου."

Ετικέτες