Η Anlas στο Hellas Rally Raid 2019

Μεγάλος χορηγός του αγώνα
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

12/6/2019

Η επιστροφή της Anlas στην ελληνική αγορά, σηματοδοτείται κι από την δυναμική στρατηγική προώθησης της εταιρείας, μέσα από το Hellas Rally Raid 2019 που διοργανώθηκε στα μαγευτικά τοπία της Ευρυτανίας με έδρα το Καρπενήσι. Πρόκειται για έναν αγώνα διεθνούς εμβέλειας που συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, και στο δελτίο τύπου που ακολουθεί η Anlas δίνει το στίγμα της δυναμικής της παρουσίας, ως ένας εκ των βασικών χορηγών.

Δελτίο τύπου

Τα ελαστικά μοτοσυκλετών ANLAS στο Hellas Rally Raid

Η χορηγία των ελαστικών ANLAS στον φετινό αγώνα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αγώνων Αντοχής, “συνέπεσε” με την είδηση της εισαγωγής και διανομής των ομώνυμων ελαστικών στην Ελλάδα, από την Θεοχαράκης Α.Ε.
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου το Hellas Rally Raid 2019, που πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι από τις 18 έως τις 26 Μαΐου.
Είναι ο δεύτερος αγώνας του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αγώνων αντοχής της παγκόσμιας ομοσπονδίας μοτοσυκλέτας και προσελκύει αναβάτες όλων των κλάσεων. Με πάνω από 200 συμμετοχές, οι αναβάτες του Hellas Rally Raid διένυσαν πάνω από 1.200 χιλιόμετρα, ως επί το πλείστον σε δύσκολες, χωμάτινες διαδρομές, φτάνοντας σε υψόμετρο 2.000 μέτρων στα μαγευτικά βουνά της Στερεάς Ελλάδας. Η ANLAS, ως ένας εκ των χορηγών του φετινού συναρπαστικού αγώνα, “αντλεί” δεδομένα από αυτόν, με στόχο την συνεχή βελτίωση των ελαστικών της.


Ο αγώνας έκλεισε με τις βραβεύσεις και ένα τεράστιο πάρτι με ζωντανή μουσική, στο Αθλητικό Κέντρο του Καρπενησίου.
H ANLAS διαθέτει μια πλούσια εμπειρία άνω των 40 ετών στην κατασκευή ελαστικών. Με μια διευρυμένη γκάμα προϊόντων, τα ελαστικά ANLAS καλύπτουν ένα πλήθος οχημάτων, όπως golf carts, go-carts, οχήματα παντός εδάφους, μοτοσυκλέτες και λοιπά δίτροχα. Εστιάζοντας στις ανάγκες των αναβατών και των οδηγών, η ANLAS συνεχίζει σταθερά να εξελίσσει και να φέρνει καινοτομίες στα ελαστικά της, προσφέροντας ανώτερα ποιοτικά προϊόντα με σαφή προσανατολισμό στην ασφάλεια, την άνεση αλλά και την οδηγική απόλαυση.
Το εργοστάσιο της ANLAS έχει την έδρα του στο Duzce της Κωνσταντινούπολης. Εκεί, το ειδικευμένο προσωπικό της, αναλύει τα δεδομένα απ’ τις επιδόσεις των ελαστικών, τόσο μετά από την χρήση τους σε πραγματικές συνθήκες, όσο και από την εξαντλητική χρήση σε παγκοσμίου επιπέδου πρωταθλήματα, με στόχο την βελτίωσή τους. Γι’ αυτό το λόγο, η ANLAS, εκτός από την χορηγία του προαναφερόμενου αγώνα, πέρσι ήταν προμηθευτής ελαστικών στο Speedway GP, με απώτερο σκοπό την εξέλιξη των ελαστικών της.
Την ANLAS στη χώρα μας αντιπροσωπεύει η ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. που δραστηριοποιείται στην Ελληνική αγορά απ’ το 1957.

 

Rally Dakar 2026 - Φαβορί Daniel Sanders και KTM - 4η συμμετοχή ο Βασίλης Μπούδρος

Ο Sanders έρχεται φορμαρισμένος με νίκη στο Dakar 2025 και τίτλο FIM W2RC 25
Rally Dakar 2026
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/12/2025

Το Rally Dakar 2026 που θα διεξαχθεί και πάλι στη Σαουδική Αραβία με νέα διαδρομή είναι προ των πυλών. Μεγάλο φαβορί είναι ο Αυστραλός Daniel Sanders της KTM Factory Racing, που είναι πανέτοιμος να υπερασπιστεί τη νίκη του στο Dakar 2025, εν όψει και του νέου Πρωταθλήματος Rally της FIM, με το Dakar να είναι ο πρώτος εκ των συνολικά 5 γύρων του θεσμού.

Ο Sanders το 2025 κέρδισε τους 4 από τους 5 γύρους του W2RC, ενώ ήταν 2ος στον 5ο γύρο, σε κυριαρχική εμφάνιση. Φυσικά οι αγώνες ράλι είναι πάντα εξαιρετικά απρόβλεπτοι, και ο ανταγωνισμός ιδιαίτερα σκληρός. Στο κατόπι του Αυστραλού βρίσκονται τόσο οι υπόλοιποι αναβάτες της πορτοκαλί εταιρείας (ο Luciano Benavides, 4ος στο W2RC 25 και το ανερχόμενο ταλέντο Edgar Canet που πήρε τον τίτλο W2RC 2025 της κατηγορίας Rally 2 με 4 πρώτες θέσεις και μια εγκατάλειψη ενώ τερμάτισε 8ος στο ντεμπούτο του στο Dakar σε ηλικία 19 ετών) αλλά και οι αναβάτες της Honda.

Honda

Η ιαπωνική εταιρεία παραμένει η μόνη εκ των 4 μεγάλων ιαπωνικών εργοστασίων που συνεχίζει να συμμετέχει επίσημα στο Dakar και στο W2RC, έχοντας στις τάξεις των δυο ομάδων της τον πολύ δυνατό Ισπανό Tosha Schareina, που το 2025 τερμάτισε 2ος τόσο στο Dakar όσο και στο W2RC, τον δις νικητή του Dakar Αμερικανό Ricky Brabec που τερμάτισε 3ος στο W2RC 2025, και τους πάντα υπολογίσιμους αλλά ακόμα χωρίς τίτλο Adrien van Beveren και Skyler Howes.

Hero

Τρίτο μεγάλο εργοστάσιο που συμμετέχει με αξιώσεις στο Rally Dakar 2026 είναι αυτό της ινδικής Hero, με τους Ross Branch και “Nacho” Cornejo, και τέταρτο αυτό της Sherco με τους Bradley Cox και Lorenzo Santolino.

Στην Rally 2 κατηγορία των μοτοσυκλετών, στα φαβορί συγκαταλέγονται οι Tobias Ebster (Hero), Harith Noah (Sherco) και Michael Docherty (BAS World KTM Team).

Στη δυσκολότερη κατηγορία όλων, την Original by Motul που προτιμά και ο Βασίλης Μπούδρος, εκεί όπου ο αναβάτης παίζει τον ρόλο και του μηχανικού, φέτος θα συμμετάσχουν 21 σκληροτράχηλοι αναβάτες (λίγες συμμετοχές σε σχέση με τα προηγούμενα Dakar), με τα φαβορί να είναι και πάλι οι Emanuel Gyenes (νικητής το 2025) και Benjamin Melot (2ος το 25), οι οποίοι θα μπορούσαν να απειληθούν και από τον Βέλγο Jerome Martiny και Javi Vega.

Βασίλης Μπούδρος

Θυμίζουμε πως ο Βασίλης Μπούδρος θα συμμετάσχει στο Dakar το 2026 για τέταρτη φορά, έχοντας τερματίσει στην 70η θέση γενικής (48η στο Original by Motul) το 2022, στην 81η θέση γενικής και 65η Original το 2024 και στην 53η θέση γενικής και 43η στην κατηγορία του το 2025. Ο Βασίλης συμμετέχει και φέτος με μοτοσυκλέτα KTM 450 Rally Replica (στο site του Dakar εμφανίζεται να οδηγεί Husqvarna) και μεγάλο χορηγό την ελληνική εταιρεία φίλτρων, DNA. Ευχόμαστε τα καλύτερα στον Βασίλη και ανυπομονούμε να δούμε τα απίθανα, διασκεδαστικά live του, με περιγραφές που μόνο εκείνος μπορεί και κάνει. Είμαστε τυχεροί που έχουμε την εικόνα του Dakar εκ των έσω.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για την έκδοση και τη διαδρομή του Dakar 2026, με τον αγώνα να ξεκινά στις 3 Ιανουαρίου.