WSBK Portimao Test, 2η μέρα - Lowes και Bimota οι ταχύτεροι

Μόλις 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω ο Toprak Razgatlioglu
WorldSBK 2025 Portimao ημέρα 2η δοκιμές
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

30/1/2025

Ο καιρός δεν έκανε το χατίρι σε αναβάτες και ομάδες στις δοκιμές του Portimao ούτε τη δεύτερη ημέρα που κινήθηκαν με αργότερο ρυθμό έναντι της πρώτης.

Με έναν χρόνο σαφώς κατώτερο από εκείνους που είδαμε την πρώτη μέρα στην Πορτογαλία ο Alex Lowes (bimota by Kawasaki Racing Team) ήταν ο αναβάτης που κατάφερε να εκμεταλλευτεί καλύτερα τις συνθήκες και να κινηθεί πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους πετυχαίνοντας την πίστα χωρίς βροχή για να γράψει 1’42.096.

Στο κατόπι του Βρετανού βρέθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) που εκμεταλλεύτηκε και αυτός τις καλύτερες συνθήκες που επικράτησαν για λίγο στο Autodromo Internacional do Algarve για να σημειώσει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας, μόλις 0,005 δευτερόλεπτα πίσω από τον Lowes.

WorldSBK 2025 Portimao ημέρα 2η δοκιμές

Ο καιρός έκανε τα δικά του και η βροχή το απόγευμα δεν άφησε τους αναβάτες να βελτιώσουν τους χρόνους τους με τον Lowes να δοκιμάζει διαφορετικά set up για το πιρούνι της μοτοσυκλέτας του και τον ομόσταυλό του Axel Bassani να μην βγαίνει στην πίστα. Αυτός που βγήκε ήταν ο αναβάτης εξέλιξης Xavi Fores για να συλλέξει η ομάδα του περισσότερα δεδομένα σε αυτές τις συνθήκες οδήγησης.

Από την άλλη ο Razgatlioglu συνέχιζε να οδηγεί με το ειδικό γάντια που του έφτιαξαν λόγω του τραυματισμένου του δείκτη, αξιοποιώντας πάλι το μεσαίο του δάκτυλο για να φρενάρει αποτελεσματικά την Μ 1000 RR. Για την ομάδα των Βαυαρών στην πίστα βρέθηκαν τόσο ο ομόσταυλος του Τούρκου Michael van der Mark όσο και ο οδηγός εξέλιξης Markus Reiterberger με τον Γερμανό να γυρνάει μέχρι και το τέλος της ημέρας.

WorldSBK 2025 Portimao ημέρα 2η δοκιμές

Στην τρίτη θέση με χρόνο 0,96 δευτερόλεπτο πίσω από τον Lowes βρέθηκε ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) με τον Ισπανό να δοκιμάζει νέα εξάτμιση στο Ducati του, ενώ ο Nicolo Bulega σημείωσε πτώση ευτυχώς χωρίς άλλα παρατράγουδα και βρέθηκε εντός πίστας και το απόγευμα.

Με χρόνο 1’43.131 πίσω από τον Ισπανό βρέθηκε ο Andrea Locatelli (Pata Maxus Yamaha) ως ο ταχύτερος αναβάτης με Yamaha αφήνοντας τον Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) στην πέμπτη θέση με 1’43.373.

WorldSBK 2025 Portimao ημέρα 2η δοκιμές

Έκτος ο Ryan Vickers (Motocorsa Racing) που πήρε μια πρώτη γεύση από την πορτογαλική πίστα με βρεγμένο οδόστρωμα και αυτή ήταν η πρώτη φορά που οδήγησε εκεί από το 2019. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team), Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) και  Andrea Iannone (Team Pata GoEleven) επέλεξαν να μην δοκιμάσουν σε αυτές τις συνθήκες.

Manx Grand Prix: Και δεύτερος αναβάτης νεκρός – Ανακοινώθηκαν τα ονόματα

Πρόκειται για αναβάτες 29 και 37 ετών
manx
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/8/2026

Σας είχαμε ενημερώσει εχτές για το θανατηφόρο ατύχημα που συνέβη το απόγευμα της Τρίτης 18/8 με αποτέλεσμα το θάνατο ενός αναβάτη, όμως τα άσχημα νέα δεν τελειώνουν εκεί καθώς η διοργάνωση ανακοίνωσε πως υπήρξε και δεύτερος νεκρός στα προκριματικά της Τετάρτης.

Ο αναβάτης που έχασε τη ζωή του στο συμβάν της Τρίτης είναι ο Mauro Poncini, 29 ετών, από το Caslano της Ελβετίας Το ατύχημα συνέβη στο Cruickshanks, στον πρώτο γύρο της δεύτερης προκριματικής περιόδου. Ο Mauro ήταν έμπειρος αγωνιζόμενος στις κατηγορίες Supersport και Supertwin, με ιστορικό συμμετοχών σε διάφορους αγώνες δρόμου πριν κάνει το ντεμπούτο του στο Mountain Course φέτος.

Poncini

Οι διοργανωτές του Manx Grand Prix εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον πατέρα του Florio, τη μητέρα του Manuela, την αδελφή του Marzia και τη σύντροφό του Sharon, καθώς και στην οικογένεια και τους φίλους του.

Οι διοργανωτές του Manx Grand Prix ανακοίνωσαν επίσης ότι ο Sam Naughton, 37 ετών, από το Castletown του Isle of Man, έχασε τη ζωή του σε ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια των απογευματικών προκριματικών της Τετάρτης. Το ατύχημα συνέβη στη στροφή Doran’s Bend, κατά τη διάρκεια της τρίτης προκριματικής περιόδου της διοργάνωσης.

Naughton

Έχοντας κάνει το ντεμπούτο του το 2025, ο Sam έκανε φέτος τη δεύτερη συμμετοχή του στο Manx Grand Prix και από το 2020 που ξεκίνησε να τρέχει σε αγώνες, είχε συμμετάσχει και σε άλλους αγώνες δρόμου.

Οι διοργανωτές του Manx Grand Prix εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στη σύζυγό του Charlotte, στα παιδιά του Bonnie, Liam, Jesse και Parker, στην οικογένειά του και στους φίλους του.