BSB-Nathan Harrison: Παραμένει στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα στο Donington

Σε καλό δρόμο η αποκατάσταση από τη σύγκρουση με τον Callum Grigor που παραμένει σε κώμα
BSB Nathan Harrison Update
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

16/9/2025

Ο Nathan Harrison συνεχίζει τη μάχη της αποκατάστασης μετά το σφοδρό ατύχημα που είχε στον αγώνα BSB του Donington

Ο Harrison ενεπλάκη σε σύγκρουση με τον Callum Grigor στον αγώνα National Superstock το Σάββατο, στο πλαίσιο του Donington BSB (5–7 Σεπτεμβρίου).

Ενώ ο Grigor παραμένει σε τεχνητό κώμα, ο Harrison μεταφέρθηκε στο Broadgreen στο Λίβερπουλ, όπου συνεχίζει την αποθεραπεία του έπειτα από κάταγμα στο μηρό και τραύμα στη σπονδυλική στήλη.

Σε ανάρτησή του στα social media, που δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου, ο Harrison έγραψε:

“Μία εβδομάδα μετά το ατύχημά μου, ο πατέρας μου μαζί με τον θεράποντα ιατρό μου στο Broadgreen και την εξειδικευμένη ομάδα αποκατάστασης που με φροντίζει εδώ και χρόνια, κατάφεραν να με μεταφέρουν από το κέντρο μεγάλων τραυμάτων του Queen’s Medical στο Broadgreen για περαιτέρω αξιολόγηση και αποκατάσταση, για το οποίο είμαι ευγνώμων. Ελπίζω να επιστρέψω στο σπίτι προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας χάρη στα μαγικά και την εμπειρία τους”.

Ο Harrison περιέγραψε την έκταση των τραυματισμών του:
“Το σώμα μου έχει δεχθεί ένα σφοδρό χτύπημα. Ο πατέρας μου και η Roisin συνεχίζουν να μου υπενθυμίζουν ότι με χτύπησε μία μοτοσυκλέτα 170+ κιλών με ταχύτητα άνω των 80mph (περίπου 130km/h), πριν εκτιναχθώ και κυλιστώ για αρκετά μέτρα. Κάθε μέρα ανακαλύπτω καινούργιους μώλωπες και πόνους. Το “αμβλύ τραύμα” είναι λίγο για να περιγράψει αυτό που συνέβη, ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου νωρίτερα και δεν θα ήμουν εδώ, αφού το κεφάλι μου θα είχε χτυπηθεί”.

Ο Βρετανός αναβάτης ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό, λέγοντας, “Θέλω να ευχαριστήσω τους νοσηλευτές στο κέντρο μεγάλων τραυμάτων του Queen’s Medical. Ήταν φανταστικοί και όλοι μας καταλαβαίνουμε το δύσκολο έργο που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Αξίζουν τον κόσμο ολόκληρο”.

Στη συνέχεια απολογήθηκε σε όσους τον στηρίζουν, “Συγγνώμη σε όλους τους χορηγούς, την οικογένεια και τους φίλους μου. Αυτή ήταν η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου και ανυπομονούσα για έναν χειμώνα χωρίς νοσοκομεία, αλλά έτσι είναι η ζωή. Με την οικογένεια, τους φίλους και τους υποστηρικτές μου θα τα καταφέρουμε και θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί. Η στήριξη είναι απίστευτη και ανυπομονώ να διαβάσω όλα τα μηνύματα όσο βελτιώνομαι, για να τροφοδοτήσω ακόμη περισσότερο την επιστροφή μου”.

Τέλος, δεν ξέχασε τον συναθλητή του, “Πάντα σκέφτομαι τον Callum [Grigor] και την οικογένειά του. Συνέχισε να παλεύεις. Ελπίζω τα πράγματα να αρχίσουν να βελτιώνονται”.

 

Πρώτη στον κόσμο η Panther Racing του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Κέρδισε με τη μοτοσυκλέτα της 32 πανεπιστημιακές ομάδες - Τρεις πρωτιές στον διεθνή διαγωνισμό MotoStudent 2025
Panth Racing AUTh
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

31/10/2025

Η Panther Racing του ΑΠΘ κατέκτησε την 1η θέση στο MotoStudent 2025, μια τεράστια επιτυχία για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Ελλάδα που πέτυχε η φοιτητική ομάδα Panther Racing, κατακτώντας το πρώτο βραβείο “Best MotoStudent Team Overall” στον παγκόσμιο διαγωνισμό MotoStudent 2025, που πραγματοποιήθηκε στις 15–19 Οκτωβρίου στην πίστα MotorLand Aragon της Ισπανίας

Ανάμεσα σε 32 πανεπιστημιακές ομάδες από όλο τον κόσμο, η Panther Racing ξεχώρισε για την τεχνογνωσία, την καινοτομία και το ομαδικό της πνεύμα, κατακτώντας πλήθος διακρίσεων:

  • 1η θέση - Best MotoStudent Team Overall
  • 1st in MS1 Delivery: Innovation
  • 1st in 5th Milestone: Economical Plan
  • 1st in MS1 6th Milestone: Pitch Presentation
  • 2nd in MS2 Test 3: Acceleration
  • 3rd in MS1
  • 4th in MS2 Test 1: Brake
  • 4th in MS2
Panther Racing

Η ομάδα του ΑΠΘ έφερε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο βραβείο του διαγωνισμού, αποδεικνύοντας ότι το πάθος, η επιμονή και η ομαδικότητα μπορούν να οδηγήσουν σε διεθνείς κορυφές.

Ένα ταξίδι που ξεκίνησε με όραμα και αφοσίωση

Panth Racing

Από το φθινόπωρο του 2023, τα μέλη της Panther Racing εργάζονταν ασταμάτητα για να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να εξελίξουν μια πλήρως αγωνιστική μοτοσυκλέτα. Μέσα από ατελείωτες ώρες στο εργαστήριο, δοκιμές και βελτιώσεις, η ομάδα κατάφερε να δημιουργήσει ένα μηχανικό επίτευγμα που συνδύασε τεχνολογία, καινοτομία και ομαδική ψυχή.

Κάθε μικρή δυσκολία, κάθε αποτυχία και κάθε νύχτα γεμάτη ιδέες, έγινε κομμάτι ενός μεγάλου ταξιδιού που κορυφώθηκε με τη στιγμή της απονομής.

Τι είναι το MotoStudent

Panther Racing

Ο MotoStudent είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που φέρνει φοιτητές μηχανολογίας και συναφών ειδικοτήτων από πανεπιστήμια όλου του κόσμου σε ένα μοναδικό περιβάλλον αγωνιστικής μηχανικής.

Οι ομάδες καλούνται να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να οδηγήσουν μια πλήρως αγωνιστική μοτοσυκλέτα, αξιολογούμενες τόσο για το τεχνικό όσο και για το αγωνιστικό τους κομμάτι:

  • MS1 (Design & Engineering Phase): σχεδίαση, καινοτομία, οικονομικό πλάνο και παρουσίαση milestones.
  • MS2 (Racing Phase): επιδόσεις στην πίστα – επιτάχυνση, φρενάρισμα, χρόνος γύρου και συνολική οδηγική συμπεριφορά.

Ο στόχος του διαγωνισμού είναι να φέρει τους φοιτητές σε πραγματικές συνθήκες μηχανολογικής ανάπτυξης και motorsport, καλλιεργώντας την τεχνογνωσία, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία.

Περηφάνια για το ΑΠΘ και την Ελλάδα

Panther Racing

Η επιτυχία της Panther Racing αποτελεί μια στιγμή υπερηφάνειας όχι μόνο για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά και για την Ελλάδα συνολικά. Η ομάδα απέδειξε ότι η ελληνική φοιτητική μηχανολογία μπορεί να σταθεί ισάξια – και να ξεχωρίσει – ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Με τη διάκριση αυτή, τα μέλη της Panther Racing επιστρέφουν γεμάτα γνώσεις, εμπειρίες και έμπνευση, συνεχίζοντας να ονειρεύονται, να δημιουργούν και να εξελίσσονται.

Ετικέτες