Λευτέρης Πίππος - Για 10η φορά πρωταθλητής Ελλάδος στο Trial, με μοτοσυκλέτα της GASGAS

Μετά από αποχή 2 ετών επέστρεψε στο πρώτο σκαλί του βάθρου
motomag Για 10η φορά πρωταθλητής Ελλάδος στο Trial ο Λευτέρης Πίππος με μοτοσυκλέτα της GASGAS
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/12/2023

Ο Λευτέρης Πίππος ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή χρονιά, κερδίζοντας τους πέντε από τους έξι αγώνες του πρωταθλήματος, κατακτώντας ταυτόχρονα για δέκατη (!) φορά το ελληνικό πρωτάθλημα Trial με GASGAS TXT Racing 250.

Ο Έλληνας πολυπρωταθλητής επέστρεψε στο αγαπημένο του άθλημα μετά από αποχή δύο ετών έχοντας ως αγωνιστικό όπλο μία GASGAS TXT Racing 250. O Πίππος ξεκίνησε με το δεξί τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις τον Απρίλιο στα Μέγαρα κερδίζοντας και τους δύο αγώνες, ενώ το ίδιο συνέβη και στους δύο επόμενους αγώνες στη Σίφνο. Ο Λευτέρης Πίππος λίγο έλειψε να κάνει το έξι στα έξι τη φετινή χρονιά αλλά ο Λευτέρης Καρέτσος του "χάλασε το πάρτι" στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Κρήτη με τον Πίππο να τερματίζει στη δεύτερη θέση. Ο Πίππος ολοκλήρωσε την χρονιά πανηγυρικά κερδίζοντας τον δεύτερο αγώνα στην Κρήτη, με τον ίδιο να ανακηρύσσεται για δέκατη φορά πρωταθλητής Ελλάδος Trial. Ο Πίππος στον δρόμο προς την κατάκτηση του φετινού τίτλου κέρδισε πέντε από τους έξι αγώνες συγκεντρώνοντας 145 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Άγγελο – Ιωάννη Παγώνη και στην τρίτη θέση τον Λευτέρη Καρέτσο.

Για 10η φορά πρωταθλητής Ελλάδος στο Trial ο Λευτέρης Πίππος με μοτοσυκλέτα της GASGAS

Εκτός όμως από την παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα Trial, o Λευτέρης Πίππος έλαβε μέρος και στο FIM Trial Des Nations 2023 με την Ελληνική Εθνική Ομάδα, με τον ίδιο να θέλει την επόμενη χρονιά να εκπροσωπήσει εκ νέου την γαλανόλευκη. Όσον αφορά το 2024 ο Λευτέρης Πίππος θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του Πρωταθλητή οδηγώντας και πάλι GAGSAS ενώ την προσπάθεια του στηρίζουν οι: GASGAS Ελλάδος, Drakos Engineering, Rise Custom Gear, Rise Motor, Dunlop Moto, Bardahl Greece, Papastavrou Shops, DXL Graphics, Makis Christou Contras, Anek Lines, Spy Optic Greece.

Για 10η φορά πρωταθλητής Ελλάδος στο Trial ο Λευτέρης Πίππος με μοτοσυκλέτα της GASGAS
Ετικέτες

Royal Enfield Continental GT Cup - Αγωνιστικός προάγγελος της νέας Continental GT 750

Πρώτη αγωνιστική εμφάνιση του νέου δικύλινδρου κινητήρα 750 κυβικών
Royal Enfield GT-R 750
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

15/5/2026

Η ινδική εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα την έκτη διοργάνωση του Continental GT Cup, δημοσιεύοντας παράλληλα και το πλήρες αγωνιστικό ημερολόγιο για το 2026, με τις online εγγραφές για τους συμμετέχοντες να έχουν ήδη ανοίξει.

Το μεγάλο νέο όμως είναι η πρώτη αγωνιστική εμφάνιση της Continental GT-R 750, ενός νέου αγωνιστικού πρωτοτύπου που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τους αναβάτες της κατηγορίας Professional.

Προκριματικά σε τέσσερις πόλεις και τρείς γύροι στη πίστα Kari

Η διαδικασία επιλογής των αναβατών θα ξεκινήσει στις 16 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, με προκριματικούς γύρους σε τέσσερις πόλεις της Ινδίας, ενώ η τελική επιλογή των αναβατών θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Kari Motor Speedway από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου 2026.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τρεις ακόμη αγώνες στην ίδια πίστα, από τον Αύγουστο έως και τον Νοέμβριο, με τη Royal Enfield να καλύπτει τη φιλοξενία των συμμετεχόντων, ενώ θα υπάρχουν και χρηματικά έπαθλα.

Royal Enfield GT-R 750

Κατηγορίες για GT-R 650 και τη νέα GT-R 750

Οι αναβάτες της κατηγορίας Amateur θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με την γνωστή GT-R 650, όμως στην Professional κατηγορία όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη νέα GT-R 750.

Το πρωτότυπο είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην EICMA στο Μιλάνο πέρυσι, όμως τώρα ετοιμάζεται για την πρώτη πραγματική αγωνιστική του εμφάνιση.

Η μεγαλύτερη αλλαγή βρίσκεται φυσικά στον κινητήρα, με τη μοτοσυκλέτα να χρησιμοποιεί νέο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 750 κ.εκ., ο οποίος αναμένεται να αποδίδει περίπου 55 ίππους και 6,6 κιλά ροπής.

Royal Enfield GT-R 750

Έρχεται σύντομα και η έκδοση παραγωγής

Η πολιτική έκδοση της Royal Enfield Continental GT 750 έχει ήδη εμφανιστεί αρκετές φορές σε δοκιμές εξέλιξης και το γεγονός ότι το αγωνιστικό πρωτότυπο κάνει πλέον επίσημο ντεμπούτο στο Continental GT Cup ενισχύει σημαντικά τα σενάρια ότι η έκδοση παραγωγής θα παρουσιαστεί λίγο μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, πιθανότατα προς το τέλος του 2026.

Αν επιβεβαιωθεί, η Continental GT 750 θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη café racer που έχει δείξει έως τώρα η Royal Enfield, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για την εταιρεία στην κατηγορία του μεσαίου κυβισμού.