Ο Γιώργος Παρασκευάς ανέβηκε βάθρο στην Σλοβακία

Η ομάδα WOLF-RACING MOTUL BMW MOTORRAD WRRS κατέκτησε την 3η θέση στον αγώνα του BMU
WOLF
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/9/2025

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η ομάδα WOLF-RACING MOTUL BMW MOTORRAD WRRS βρέθηκε στην Σλοβακία και πιο συγκεκριμένα στην πίστα SLOVAKIA-RING για δύο διοργανώσεις.

Εκεί διεξαγόταν διπλός αγώνας για τις διοργανώσεις του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Alpe Adria. Οι συμμετοχές ήταν πολλές και οι αναβάτες από έξι διαφορετικές χώρες προσέφεραν πλούσιο θέαμα.

Ο Γιώργος Παρασκευάς ήταν εκεί, συμμετέχοντας με την αγωνιστική του BMW S 1000 RR στην κατηγορία F1000/CUP1000.

Στον πρώτο αγώνα, ο Έλληνας αναβάτης πήρε την 10η θέση στο Alpe Adria και ανέβηκε βάθρο, κατακτώντας την 3η θέση στο BMU.

Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής, πήρε την 11η θέση σε 33 συμμετοχές στο Alpe Adria και την 5η στο BMU.

Ο Γιώργος Παρασκευάς δήλωσε: "Είναι η πρώτη μου φορά φέτος που συμμετέχω σε διεθνείς αγώνες και παρότι ξεκινήσαμε χωρίς καμία πληροφόρηση για τις εν λόγο πίστες, πιστεύω πλέον ότι τα έχουμε βάλει όλα σε τάξη! Το λέω αυτό γελώντας από χαρά καθώς η προσπάθεια είναι μεγάλη και έχει πολύ δουλεία από πίσω. Λίγοι το κατανοούν αυτό, ακόμα λιγότεροι μπορούν να το συλλάβουν, (για αυτό το λόγο έχουμε την σχόλη μας ώστε εάν κάποιος θέλει να δει από μέσα την αγωνιστική ζωή να έχει αυτή την δυνατότητα!)

Όμως καταφέραμε ένα μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα βάθρο στην κατηγορία F1000/CUP1000 (με τις περισσότερες συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο) και αυτό μας κάνει εξαιρετικά χαρούμενους!

Δώσαμε μάχες μέχρι τέλους, οι αντίπαλοι μας είναι σκληροί και πολύ πιο έμπειροι από εμάς σε αυτές τις πίστες, και μέχρι την καρό σημαία τα δώσαμε όλα με ένα αποτέλεσμα που δικαίωσε όχι μόνο εμένα προσωπικά αλλά και τους ανθρώπους που μας στηρίζουν αλλά και όλη την Ελλάδα!

Πλέον είμαστε στην 4η θέση της βαθμολογίας με άλλους 4 αγώνες να απομένουν, μικρή διαφορά βαθμών και όλα είναι ανοιχτά.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδίας όλους όσους στέκονται στο πλάι μας σε αυτό το εγχείρημα που κάνουμε φέτος ως ομάδα και μας δίνουν την δυνατότητα να είμαστε εδώ στις ξένες χώρες δυνατοί και ανταγωνιστικοί! "

Δέκα βάθρα σε δέκα ημέρες για τον Σπύρο Μάριο Φουρθιώτη

Ο Έλληνας αναβάτης πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις
Racebg
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/9/2025

Ο Έλληνας αναβάτης από την Κω, αγωνίστηκε στην Ευρώπη ανεβαίνοντας στο βάθρο 10 φορές τις τελευταίες 10 ημέρες, συγκεντρώνοντας βαθμούς και εμπειρίες σε αγώνες που διεξήχθησαν σε Βουλγαρία και Σλοβακία.

Το σαββατοκύριακο 30-31 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ο ένατος και δέκατος αγώνας του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU στο αυτοκινητοδρόμιο PLEVEN της Βουλγαρίας όπου ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης κατάφερε με την μοτοσυκλέτα του Honda CBR600RR να πάρει 2 νίκες στην κατηγορία STK600 καθώς και 2 νίκες στην κατηγορία SSP600 γράφοντας τον ταχύτερο γύρο αγώνα και τερματίζοντας με διαφορά 19,5 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο οδηγό της κατηγορίας SSP600 και να ανεβάσει την Eλληνική σημαία στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

O Φουρθιώτης συμμετέχει στην κατηγορία STK600 του Βαλκανικού πρωταθλήματος BMU αλλά παράλληλα συμμετέχει αυτόματα και στην κατηγορία SSP600 καθώς η μοτοσυκλέτα του είναι προδιαγραφών STK600 και υποδεέστερη της κατηγορίας SSP600. Για αυτό το λόγο μπορεί να συμμετέχει και στις δυο κατηγορίες. Έτσι, ο Φουρθιώτης κατάφερε να γυρίσει με 4 βάθρα από τη Βουλγαρία.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, ο Φουρθιώτης ταξίδεψε στην Σλοβακία όπου διεξαγόταν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria, μαζί με το Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU. Πριν τον επίσημο αγώνα συμμετείχε στο κύπελλο DAFIT FILLA σε μια κατηγορία 600 κυβικών με τη μοτοσυκλέτα του και κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση δίνοντας μάχη με τους πρώτους τρεις αναβάτες από την αρχή του αγώνα.

Έπειτα, στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου τερμάτισε στην πρώτη θέση του BMU για την κατηγορία STK600 και στην τρίτη θέση στην κατηγορία SSP600, ενώ στο Alpe Adria πήρε την 5η θέση στην κατηγορία STK600. Στον σύντομο αγώνα Sprint της Κυριακής,  ο Φουρθιώτης ανέβηκε και πάλι στο βάθρο, παίρνοντας την τρίτη θέση στην STK600.

Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής κατάφερε να τερματίσει πρώτος στηv κατηγορία STK600 και τρίτος στην κατηγορία SSP600 του BMU καθώς και πήρε την τέταρτη θέση στο Alpe Adria. Έτσι, ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης γύρισε στην Κω με βαρύτερες αποσκευές, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει 10 τρόπαια σε δύο αγωνιστικά Σαββατοκύριακα.

Ο νεαρός αναβάτης δήλωσε σχετικά:  “Είμαι πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος που κατάφερα να ανεβάσω την Ελληνική σημαία στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στις δυο Ευρωπαϊκές χώρες τόσο στη Βουλγαρία όσο και στη Σλοβακία δίνοντας πραγματικά τον καλύτερο μου εαυτό καθώς ανταγωνιζόμουν κορυφαίους οδηγούς. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την ομάδα μου καθώς και όλους όσους  στηρίζουν την προσπάθεια μου ώστε να έρθει αυτό το αποτέλεσμα και βέβαια όλους τους χορηγούς μου που πιστεύουν σε εμένα”.