O Sylvain Guintoli θέλει να κερδίσει το Le Mans 24h και με αυτοκίνητο

Μονομαχία Rossi - Guintolli στους τέσσερις τροχούς το 2024
Guintoli
Από το

motomag

14/7/2023

Ο Γάλλος πρώην αναβάτης της Suzuki στο MotoGP Sylvain Guintoli, επιδιώκει να γίνει ο πρώτος που θα έχει κερδίσει τον 24ωρο αγώνα του Le Mans τόσο με μοτοσυκλέτα όσο και με αυτοκίνητο.

Ο 41χρονος Guintoli ο οποίος συνεχίζει να αγωνίζεται με τη Suzuki στους αγώνες αντοχής, αποκάλυψε τον επόμενο στόχο του, που προέκυψε μετά τη δεύτερη νίκη που πέτυχε στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 2022. Ο Γάλλος ανέφερε πως η συγκεκριμένη ιδέα ήρθε εν μέσω των πανηγυρισμών στον περσινό αγώνα αντοχής του Le Mans 24h και από τότε δεν μπορεί να σταματήσει να τη σκέφτεται. Για να μπορέσει να καταφέρει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, ο Guintoli έχει ξεκινήσει να οδηγεί ολοένα και πιο συχνά αγωνιστικά αυτοκίνητα, όπου για παράδειγμα τον περασμένο Νοέμβριο βρέθηκε πίσω από το τιμόνι ενός Volkswagen Golf TCR στο Silverstone, ενώ πλέον υπέγραψε συνεργασία με τον Βρετανό κατασκευαστή αγωνιστικών αυτοκινήτων Radical Motorsport ώστε να αποκτήσει την αγωνιστική εμπειρία που χρειάζεται για να κάνει το επόμενο βήμα.

Guintoli

Ο Γάλλος ανέφερε επίσης: "Νομίζω ότι θα ήταν μια καταπληκτική ιστορία αν τα καταφέρναμε. Αν δεν κάνεις μεγάλα όνειρα, δεν πετυχαίνεις κάτι σπουδαίο. Η ιδέα είναι να συμμετάσχουμε στη GT3 κατηγορία με τους νέους κανονισμούς από το 2024 ή ίσως το 2025. Θέλω να γίνω ένας πολύ καλός οδηγός, αν και έχω πολύ μικρή εμπειρία από αγωνιστικά αυτοκίνητα. Αν εξασκηθώ πολύ και γίνω πολύ καλός, τότε ίσως υπάρξει η ευκαιρία να μπω σε μια διαφορετική κατηγορία. Αλλά η κατηγορία Hypercar νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολη.”

Στα χνάρια του Valentino Rossi, ο οποίος φιλοδοξεί να αγωνιστεί και αυτός στο Le Mans 24h το 2024 μετά την νίκη που πέτυχε φέτος στην υποστηρικτική κατηγορία “Road to Le Mans” υπάρχει τώρα πιθανότητα να δούμε απέναντι του και τον Sylvain Guintoli.

GuintoliGuintoliGuintoli
Ετικέτες

Skerries 100: Νεκρός αναβάτης σε δυστύχημα – Δεύτερη απώλεια σε αγώνες δρόμου σε μία εβδομάδα

Ανακοίνωση της Ιρλανδικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας μετά το δυστύχημα - Oριστική διακοπή του αγώνα
Skerries 100
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

7/7/2026

Τραγωδία σημειώθηκε στον ιστορικό αγώνα δρόμου Skerries 100 στην Ιρλανδία, όπου ένας αναβάτης έχασε τη ζωή του ύστερα σε δυστύχημα στον αγώνα Junior Support. Μετά το συμβάν, οι διοργανωτές αποφάσισαν να μην επανεκκινήσουν τον αγώνα και να ματαιώσουν το υπόλοιπο πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα Junior Support, ο οποίος ακολούθησε τον αγώνα της κατηγορίας Open Superbike, όπου νικητής είχε αναδειχθεί ο Michael Dunlop.

Μέχρι στιγμής οι διοργανωτές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα την ταυτότητα του αναβάτη που έχασε τη ζωή του, ενώ προηγήθηκε η ενημέρωση των οικείων του.

Η τραγωδία αυτή αποτελεί το δεύτερο θανατηφόρο περιστατικό σε αγώνες δρόμου μέσα σε λίγες ημέρες. Μόλις πριν μερικές μέρες είχε ανακοινωθεί ο θάνατος του James Walsh, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια του Tandragee 100.

Skerries 100

Η ανακοίνωση της Motorcycling Ireland

Η Motorcycling Ireland, η ομοσπονδία που εποπτεύει τους αγώνες μοτοσυκλέτας στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τη θλίψη της για το δυστύχημα:

"Οι σκέψεις μας είναι με όλους όσοι επηρεάστηκαν από το τραγικό συμβάν στο Skerries 100. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του αναβάτη, στους συναθλητές του, στους κριτές, στο ιατρικό προσωπικό, στους διοργανωτές και σε ολόκληρη την κοινότητα των αγώνων δρόμου σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.

"Από σεβασμό προς τον αναβάτη και τους οικείους του, παρακαλούμε να αποφευχθούν οι εικασίες ή η διακίνηση ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών. Ζητούμε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στις αρμόδιες αρχές και στους διοργανωτές ώστε να ενημερώσουν τους συγγενείς και να προχωρήσουν στις επίσημες ανακοινώσεις. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη."

Το Southern 100 ακολουθεί

Παρά το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην κοινότητα των αγώνων δρόμου, το επόμενο μεγάλο ραντεβού του θεσμού είναι το Southern 100, το οποίο διεξάγεται ήδη, από 6 έως 9 Ιουλίου.

Στη λίστα συμμετοχών βρίσκονται κορυφαία ονόματα των αγώνων δρόμου, όπως οι Michael Dunlop, Dean Harrison και Peter Hickman, όλοι τους νικητές στο Isle of Man TT.

Το νέο αυτό δυστύχημα επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση γύρω από την επικινδυνότητα των αγώνων δρόμου, οι οποίοι, έχοντας μεγάλη ιστορία διατηρούν υψηλή δημοτικότητα. Άραγε αυτό συμβαίνει παρότι ή μήπως επειδή εξακολουθούν να συγκαταλέγονται στις πιο επικίνδυνες μορφές αγώνων μοτοσυκλέτας;

Skerries 100