O Sylvain Guintoli θέλει να κερδίσει το Le Mans 24h και με αυτοκίνητο

Μονομαχία Rossi - Guintolli στους τέσσερις τροχούς το 2024
Guintoli
Από το

motomag

14/7/2023

Ο Γάλλος πρώην αναβάτης της Suzuki στο MotoGP Sylvain Guintoli, επιδιώκει να γίνει ο πρώτος που θα έχει κερδίσει τον 24ωρο αγώνα του Le Mans τόσο με μοτοσυκλέτα όσο και με αυτοκίνητο.

Ο 41χρονος Guintoli ο οποίος συνεχίζει να αγωνίζεται με τη Suzuki στους αγώνες αντοχής, αποκάλυψε τον επόμενο στόχο του, που προέκυψε μετά τη δεύτερη νίκη που πέτυχε στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 2022. Ο Γάλλος ανέφερε πως η συγκεκριμένη ιδέα ήρθε εν μέσω των πανηγυρισμών στον περσινό αγώνα αντοχής του Le Mans 24h και από τότε δεν μπορεί να σταματήσει να τη σκέφτεται. Για να μπορέσει να καταφέρει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, ο Guintoli έχει ξεκινήσει να οδηγεί ολοένα και πιο συχνά αγωνιστικά αυτοκίνητα, όπου για παράδειγμα τον περασμένο Νοέμβριο βρέθηκε πίσω από το τιμόνι ενός Volkswagen Golf TCR στο Silverstone, ενώ πλέον υπέγραψε συνεργασία με τον Βρετανό κατασκευαστή αγωνιστικών αυτοκινήτων Radical Motorsport ώστε να αποκτήσει την αγωνιστική εμπειρία που χρειάζεται για να κάνει το επόμενο βήμα.

Guintoli

Ο Γάλλος ανέφερε επίσης: "Νομίζω ότι θα ήταν μια καταπληκτική ιστορία αν τα καταφέρναμε. Αν δεν κάνεις μεγάλα όνειρα, δεν πετυχαίνεις κάτι σπουδαίο. Η ιδέα είναι να συμμετάσχουμε στη GT3 κατηγορία με τους νέους κανονισμούς από το 2024 ή ίσως το 2025. Θέλω να γίνω ένας πολύ καλός οδηγός, αν και έχω πολύ μικρή εμπειρία από αγωνιστικά αυτοκίνητα. Αν εξασκηθώ πολύ και γίνω πολύ καλός, τότε ίσως υπάρξει η ευκαιρία να μπω σε μια διαφορετική κατηγορία. Αλλά η κατηγορία Hypercar νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολη.”

Στα χνάρια του Valentino Rossi, ο οποίος φιλοδοξεί να αγωνιστεί και αυτός στο Le Mans 24h το 2024 μετά την νίκη που πέτυχε φέτος στην υποστηρικτική κατηγορία “Road to Le Mans” υπάρχει τώρα πιθανότητα να δούμε απέναντι του και τον Sylvain Guintoli.

GuintoliGuintoliGuintoli
Ετικέτες

Erzbergrodeo – Ιστορικός αγώνας με 5η νίκη Lettenbichler και τρεις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες στον τερματισμό

Μόλις ο τρίτος αναβάτης που καταφέρνει πέντε νίκες, μετά τους Taddy Blazusiak και Graham Jarvis
Manuel Lettenbichler
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

8/6/2026

Ο περίφημος αυστριακός αγώνας Hard Enduro, Red Bull Erzbergrodeo, δεν ανήκει πια στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της FIM, ωστόσο διατηρεί ατόφια τη μυθική του υπόσταση και φυσικά τη δημοφιλία του που για μια χρονιά ακόμη έφερε σχεδόν 1.100 αναβάτες στην εκκίνηση του Προλόγου από τον οποίο προκρίθηκαν οι 500 πρώτοι για τον κυρίως αγώνα.

 

Erzbergrodeo

Νικητής στη διαδικασία αυτή ήταν ο Andrea Verona (KTM), μπροστά από τον Daniel Sanders (KTM) και τον Carson Brown (KTM),  ενώ ο Lettenbichler προκρίθηκε από την τέταρτη θέση.

Στον κυρίως αγώνα ωστόσο ο Γερμανός πρωταθλητής και πρωτοπόρος του παγκοσμίου FIM Hard Enduro έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του οδηγώντας τη δράση μπροστά από τους Trystan Hart (KTM) και Mitch Brightmore (GASGAS). Λίγο αργότερα στην ηγετική ομάδα του αγώνα προστέθηκε ο Teodor Kabakchiev (Sherco).

Erzbergrodeo

Ωστόσο ουδείς μπόρεσε να απειλήσει τον Lettenbichler, παρότι ο Γερμανός είχε μια πτώση από την οποία χτύπησε λίγο το χέρι του, με τον Hart δεύτερο, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Mario Román με μια μοτοσυκλέτα Husqvarna ΤΕ300 αλλά διακοσμημένη με αυτοκόλλητα CFMOTO, με την οποία συνεργάζεται ο Ισπανός αναβάτης εδώ και μερικούς μήνες.

Στη φετινή 30ή διοργάνωση του Erzbergrodeo, από τους 500 που πήραν εκκίνηση, μόλις 15 αναβάτες έφτασαν ως τον τερματισμό, ενώ το τελικό αποτέλεσμα καταγράφει μια ιστορική στιγμή, με τρεις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες μέσα στους 15 τερματίσαντες.

Erzbergrodeo

Πρώτος και καλύτερος ανάμεσά τους ο Σουηδός Eddie Karlsson τερμάτισε με τη Stark Varg στην ένατη θέση, μια θέση πίσω του έφτασε στην καρό σημαία ο 51 ετών Graham Jarvis με τη μοτοσυκλέτα JARV-E που εξέλιξε ο ίδιος, ενώ την ηλεκτρική τριάδα συμπλήρωσε ο Toby Martin στη δωδέκατη θέση με τη δεύτερη Stark Varg.