O Sylvain Guintoli θέλει να κερδίσει το Le Mans 24h και με αυτοκίνητο

Μονομαχία Rossi - Guintolli στους τέσσερις τροχούς το 2024
Guintoli
Από το

motomag

14/7/2023

Ο Γάλλος πρώην αναβάτης της Suzuki στο MotoGP Sylvain Guintoli, επιδιώκει να γίνει ο πρώτος που θα έχει κερδίσει τον 24ωρο αγώνα του Le Mans τόσο με μοτοσυκλέτα όσο και με αυτοκίνητο.

Ο 41χρονος Guintoli ο οποίος συνεχίζει να αγωνίζεται με τη Suzuki στους αγώνες αντοχής, αποκάλυψε τον επόμενο στόχο του, που προέκυψε μετά τη δεύτερη νίκη που πέτυχε στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 2022. Ο Γάλλος ανέφερε πως η συγκεκριμένη ιδέα ήρθε εν μέσω των πανηγυρισμών στον περσινό αγώνα αντοχής του Le Mans 24h και από τότε δεν μπορεί να σταματήσει να τη σκέφτεται. Για να μπορέσει να καταφέρει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, ο Guintoli έχει ξεκινήσει να οδηγεί ολοένα και πιο συχνά αγωνιστικά αυτοκίνητα, όπου για παράδειγμα τον περασμένο Νοέμβριο βρέθηκε πίσω από το τιμόνι ενός Volkswagen Golf TCR στο Silverstone, ενώ πλέον υπέγραψε συνεργασία με τον Βρετανό κατασκευαστή αγωνιστικών αυτοκινήτων Radical Motorsport ώστε να αποκτήσει την αγωνιστική εμπειρία που χρειάζεται για να κάνει το επόμενο βήμα.

Guintoli

Ο Γάλλος ανέφερε επίσης: "Νομίζω ότι θα ήταν μια καταπληκτική ιστορία αν τα καταφέρναμε. Αν δεν κάνεις μεγάλα όνειρα, δεν πετυχαίνεις κάτι σπουδαίο. Η ιδέα είναι να συμμετάσχουμε στη GT3 κατηγορία με τους νέους κανονισμούς από το 2024 ή ίσως το 2025. Θέλω να γίνω ένας πολύ καλός οδηγός, αν και έχω πολύ μικρή εμπειρία από αγωνιστικά αυτοκίνητα. Αν εξασκηθώ πολύ και γίνω πολύ καλός, τότε ίσως υπάρξει η ευκαιρία να μπω σε μια διαφορετική κατηγορία. Αλλά η κατηγορία Hypercar νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολη.”

Στα χνάρια του Valentino Rossi, ο οποίος φιλοδοξεί να αγωνιστεί και αυτός στο Le Mans 24h το 2024 μετά την νίκη που πέτυχε φέτος στην υποστηρικτική κατηγορία “Road to Le Mans” υπάρχει τώρα πιθανότητα να δούμε απέναντι του και τον Sylvain Guintoli.

GuintoliGuintoliGuintoli
Ετικέτες

FIM MotoJunior, Jerez: Ο Βασίλης Παντελεάκης από ατυχία δεν πήρε τον πρώτο του βαθμό [Video]

Άτυχος στην Jerez με σύγκρουση και εγκατάλειψη
panteleakis
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/7/2026

Το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθη ο τρίτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoJunior στη πίστα της Jerez με την ελληνική συμμετοχή του Βασίλη Παντελεάκη με την ομάδα VP3 Racing Team by Illusion Racing.

Ο Παντελεάκης κατέλαβε στα χρονομετρημένα τη 16η θέση, απέχοντας ενάμιση δευτερόλεπτο από την κορυφή, δείχνοντας έτσι πως είναι σε καλή κατάσταση.

Στον αγώνα ξεκίνησε λοιπόν από την 16η θέση όμως, πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος, ένας αναβάτης έχασε τα φρένα και έπεσε από πίσω του με αποτέλεσμα να στείλει τον Έλληνα αναβάτη στην αμμοπαγίδα με κατεστραμμένη πίσω ζάντα.

Στην συνέχεια βγήκε κόκκινη σημαία στον αγώνα, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Παντελεάκη και την ομάδα του να επισκευάσουν τη μοτοσυκλέτα και να είναι έτοιμοι για την επανεκκίνηση του αγώνα.

Στη νέα εκκίνηση ο Παντελεάκης άρχισε και πάλι από τη 16η θέση, όμως μετά την πρώτη στροφή βρέθηκε στην 22η, ενώ από τον τρίτο γύρο ξεκίνησε συνεχόμενα προσπεράσματα που τον έφεραν ξανά 16ο. Ωστόσο στα μέσα του πέμπτου γύρου ο αγώνας διακόπηκε εκ νέου με κόκκινη σημαία και ολοκληρώθηκε πρόωρα. Έτσι ο Έλληνας αναβάτης δεν είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα, πάντως ο ρυθμός του δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον.

Ο επόμενος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoJunior θα διεξαχθεί στις 26 Ιουλίου στην πίστα Magny-Cours της Γαλλίας. Ο αγώνας του Βασίλη Παντελεάκη προβάλλεται από τα αθλητικά κανάλια της COSMOTE TV αλλά και στο κανάλι του πρωταθλήματος στο Youtube.