O Sylvain Guintoli θέλει να κερδίσει το Le Mans 24h και με αυτοκίνητο

Μονομαχία Rossi - Guintolli στους τέσσερις τροχούς το 2024
Guintoli
Από το

motomag

14/7/2023

Ο Γάλλος πρώην αναβάτης της Suzuki στο MotoGP Sylvain Guintoli, επιδιώκει να γίνει ο πρώτος που θα έχει κερδίσει τον 24ωρο αγώνα του Le Mans τόσο με μοτοσυκλέτα όσο και με αυτοκίνητο.

Ο 41χρονος Guintoli ο οποίος συνεχίζει να αγωνίζεται με τη Suzuki στους αγώνες αντοχής, αποκάλυψε τον επόμενο στόχο του, που προέκυψε μετά τη δεύτερη νίκη που πέτυχε στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 2022. Ο Γάλλος ανέφερε πως η συγκεκριμένη ιδέα ήρθε εν μέσω των πανηγυρισμών στον περσινό αγώνα αντοχής του Le Mans 24h και από τότε δεν μπορεί να σταματήσει να τη σκέφτεται. Για να μπορέσει να καταφέρει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, ο Guintoli έχει ξεκινήσει να οδηγεί ολοένα και πιο συχνά αγωνιστικά αυτοκίνητα, όπου για παράδειγμα τον περασμένο Νοέμβριο βρέθηκε πίσω από το τιμόνι ενός Volkswagen Golf TCR στο Silverstone, ενώ πλέον υπέγραψε συνεργασία με τον Βρετανό κατασκευαστή αγωνιστικών αυτοκινήτων Radical Motorsport ώστε να αποκτήσει την αγωνιστική εμπειρία που χρειάζεται για να κάνει το επόμενο βήμα.

Guintoli

Ο Γάλλος ανέφερε επίσης: "Νομίζω ότι θα ήταν μια καταπληκτική ιστορία αν τα καταφέρναμε. Αν δεν κάνεις μεγάλα όνειρα, δεν πετυχαίνεις κάτι σπουδαίο. Η ιδέα είναι να συμμετάσχουμε στη GT3 κατηγορία με τους νέους κανονισμούς από το 2024 ή ίσως το 2025. Θέλω να γίνω ένας πολύ καλός οδηγός, αν και έχω πολύ μικρή εμπειρία από αγωνιστικά αυτοκίνητα. Αν εξασκηθώ πολύ και γίνω πολύ καλός, τότε ίσως υπάρξει η ευκαιρία να μπω σε μια διαφορετική κατηγορία. Αλλά η κατηγορία Hypercar νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολη.”

Στα χνάρια του Valentino Rossi, ο οποίος φιλοδοξεί να αγωνιστεί και αυτός στο Le Mans 24h το 2024 μετά την νίκη που πέτυχε φέτος στην υποστηρικτική κατηγορία “Road to Le Mans” υπάρχει τώρα πιθανότητα να δούμε απέναντι του και τον Sylvain Guintoli.

GuintoliGuintoliGuintoli
Ετικέτες

X-Trial 2026, 6ος γύρος, Βρετανία - Πέμπτη νίκη Toni Bou [VIDEO]

Νίκη που ήρθε μόλις για έναν βαθμό ποινής! - Πρώτη φορά φέτος εκτός βάθρου ο Gabriel Marcelli
X-Trial 2026 Rnd 6
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

26/1/2026

Το X-Trial βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από 10 χρόνια, με τον Toni Bou να επιβεβαιώνει την κυριαρχία του σε έναν απαιτητικό αγώνα στο Leeds.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα X-Trial 2026 επέστρεψε μετά τη χειμερινή διακοπή, με τον έκτο γύρο της σεζόν, που διεξήχθη στο Leeds. Η Μεγάλη Βρετανία επέστρεψε στο αγωνιστικό ημερολόγιο του θεσμού, έπειτα από πάνω από μία δεκαετία απουσίας. Ο Toni Bou απέδειξε για ακόμα μία φορά γιατί θεωρείται ο απόλυτος κυρίαρχος του αθλήματος, κατακτώντας μία ακόμη νίκη που διεύρυνε το προβάδισμά του στη γενική βαθμολογία.

Οι διαδρομές από την αρχή είχαν υψηλό βαθμό δυσκολίας, χωρίς περιθώριο για λάθη. Ο Bou προσέγγισε τα προκριματικά με ψυχραιμία και ακρίβεια, ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο με 12 βαθμούς ποινής, αποτέλεσμα που τον έφερε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Jaime Busto. Έτσι προκρίθηκε απευθείας στον τελικό μαζί με τον ομόσταυλο του, Gabriel Marcelli, και τον Busto.τριαλ

Στο Superpole, που καθόρισε τη σειρά εκκίνησης του τελικού, ο Bou σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, εξασφαλίζοντας στρατηγικά την προτελευταία θέση εκκίνησης.

Στον τελικό, ο αναβάτης της Repsol Honda HRC ήταν ασταμάτητος. Διόρθωσε τα μικρά λάθη της πρώτης του προσπάθειας και ξεχώρισε σε έναν απαιτητικό τελικό. Τελικά, κατέκτησε τη νίκη με διαφορά μόλις ενός βαθμού από τον Harry Hemingway. Αυτή η πέμπτη του φετινή νίκη, προσέφερε 20 πολύτιμους βαθμούς αυξάνωντας τη διαφορά του στη γενική κατάταξη.

X-Trial 2026 6th Rnd

Η βραδιά δεν ήταν το ίδιο θετική για τον Gabriel Marcelli, ο οποίος για πρώτη φορά στη σεζόν έμεινε εκτός βάθρου. Παρότι προκρίθηκε απευθείας στον τελικό με 17 βαθμούς στον πρώτο γύρο, ένα λάθος στον τελικό του κόστισε πολύτιμο έδαφος. Παρά την προσπάθεια μέχρι και το τελευταίο τμήμα, δεν κατάφερε να ανακάμψει, ωστόσο παραμένει δεύτερος στη γενική βαθμολογία, επιβεβαιώνοντας τη σταθερότητά του.

Στη γενική κατάταξη, ο Bou προηγείται με 115 βαθμούς, ακολουθούμενος από τον Marcelli με 81 και τον Jaime Busto με 69. Ο επόμενος γύρος θα διεξαχθεί στις 8 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη.

X-Trial 2026 6th Rnd

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Toni Bou δήλωσε, "Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα, ειδικά σε σχέση με το πρωτάθλημα. Ήταν ένας πολύ απαιτητικός αγώνας, ιδιαίτερα στον τελικό, όπου νομίζω πως έκανα μία λάθος επιλογή που επηρέασε την αίσθησή μου. Δεν είμαι στο 100% σωματικά αυτή τη στιγμή, ενώ πήρα κάποια ρίσκα -κάτι που τελικά μου έδωσε τη νίκη. Είναι μια σημαντική επιτυχία και ο επόμενος στόχος είναι η Βαρκελώνη."

X-Trial 2026 6th Rnd

Ακολουθεί η βαθμολογία του Πρωταθλήματος X-Trial 2026 μετά τον 6ο γύρο

ΘΕΣΗ

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

#

ΕΘΝ.

ΟΜΑΔΑ

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

ΒΑΘΜΟΙ

1

Bou Toni

1

SPA

Repsol Honda HRC

Montesa

115

2

Marcelli Gabriel

38

SPA

Repsol Honda HRC

Montesa

81

3

Busto Jaime

69

SPA

Gas Gas Factory Team

Gas Gas

74

4

Hemingway Harry

77

GBR

Beta Factory Racing

Beta

50

5

Grattarola Matteo

88

ITA

Beta Factory Racing

Beta

27

6

Peace Jack

76

GBR

Sherco Factory Team

Sherco

19

7

Titli Francesco

71

ITA

TRRS Factory Team

TRRS

14

8

Bincaz Benoit

73

FRA

Electric Motion

Electric Motion

11

9

Dufrese Hugo

17

FRA

Beta

Beta

10

10

Farre Arnau

19

SPA

Sherco Factory Team

Sherco

9

11

Hemingway George

55

ARG

Beta Factory Racing

Beta

4

X-Trial 2026 6th Rnd

Δείτε παρακάτω το βίντεο του αγώνα.