Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Παγκόσμιο Endurance: Ζωντανή κάλυψη του 8ωρου στην Sepang!

Ξεκίνησαν τα Top 10 Trial

Το Σάββατο που μας έρχεται, στις 14 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος οκτάωρος αγώνας αντοχής στην πίστα της Sepang (ο δεύτερος για το πρωτάθλημα της νέας σεζόν) και θα έχει παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη, σε μια προσπάθεια της FIM να αναδείξει το πρωταθλήμα όπως του αξίζει. Το Eurosport International Network θα καλύψει τον αγώνα, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 5:55π.μ. (τοπική ώρα), αλλά και την τελετή απονομής των βραβείων σε συνεργασία με άλλα κανάλια ώστε να μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι όσοι επιθυμούν από οποιαδήποτε άκρη της γης κι αν βρίσκονται.

Πέρα όμως απ’ τα τηλεοπτικά κανάλια, η διοργανώτρια αρχή έχει μεριμνήσει για την προβολή και μέσα από την εφαρμογή της FIM EWC, την επίσημη ιστοσελίδα της fimewc.com αλλά και απ’ τις σελίδες της στα social media (Facebook, Instagram, YouTube και Twitter) όπου θα μεταδίδει ζωντανά τον αγώνα. Τα δοκιμαστικά έχουν ήδη ξεκινήσει και όσοι θέλουν μπορούν να τα παρακολουθήσουν στις σελίδες που αναφέραμε.

Συνολικά επτά ομάδες θα λάβουν μέρος στον αγώνα, με την πρωταθλήτρια Webike SRC Kawasaki France να προσπαθεί να ανακάμψει στη Sepang απ’ την ήττα της στο Bol d’Or. Στη Γαλλία, η Suzuki Endurance Racing Team ήταν η νικήτρια, καθώς τόσο η ομάδα της Kawasaki όσο και οι YART Yamaha και F.C.C. TSR Honda France αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα.

Θυμηθείτε τι έγινε στον επισοδειακό αγώνα του Bol d'Or.

Ο νικητής της του αγώνα θα κερδίσει 30 βαθμούς στο πρωτάθλημα, ενώ άλλοι πέντε (5) θα δοθούν στην ομάδα που θα κερδίσει την pole position. Οι YART Yamaha και F.C.C. TSR Honda France, πέρα απ’ τις ομάδες των Kawasaki  και Suzuki, θα έρθουν αντιμέτωπες και με την ομάδα της BMW Motorrad World Endurance Team, η οποία ήρθε τρίτη στον πρώτο αγώνα της σεζόν. Η Team ERC Endurance με την V4R, θα προσπαθήσει να προσφέρει μια περγαμηνή στην Ducati μέσα απ’ τη συμμετοχή της στο EWC. Τέλος, η Team Sugai Racing Japan θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα της Aprilia.