Paolo Ciabatti - Θέλουμε να φέρουμε αναβάτες από MotoGP και SBK στον οκτάωρο αγώνα της Suzuka!

Πρόθυμη να κάνει τα πάντα για να κερδίσει τον διάσημο αγώνας αντοχής η Ducati
motomag Paolo Ciabatti – Θέλουμε να φέρουμε αναβάτες από το MotoGP και το SBK στον οκτάωρο αγώνα της Suzuka
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/3/2024

Ο γενικός διευθυντής της Ducati Corse Off-Road, Paolo Ciabatti με δηλώσεις του έκανε γνωστό πως η ιταλική εταιρεία θέλει να φέρει στον οκτάωρο αγώνα αντοχής της Suzuka αναβάτες οι οποίοι θα προέρχονται είτε από το MotoGP είτε από το SBK, με σκοπό τι άλλο να πάρει τα σκήπτρα από τους Ιάπωνες οι οποίοι μονοπωλούν τις νίκες στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο μέχρι πρότινος Sporting Director της Ducati Lenovo Team, εκτός από το Desmo450 MX project, έχει επίσης την ευθύνη για τον συντονισμό των αθλητικών δραστηριοτήτων της Ducati στα κύρια εθνικά πρωταθλήματα SBK και SSP (MotoAmerica, British Superbike, All Japan Superbike, Australian Superbike και CIV) οπότε το ενδιαφέρον του για τους αγώνες αντοχής είναι εύλογο.

Paolo Ciabatti – Θέλουμε να φέρουμε αναβάτες από το MotoGP και το SBK στον οκτάωρο αγώνα της Suzuka

Ο Ciabatti σε δηλώσεις του ανέφερε: “ Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η Ducati αποφάσισε να ξεκινήσει ένα νέο project στο All Japan Superbike. Θα αγωνιστούμε με την ομάδα Kagayama (του γνωστού Ιάπωνα αγωνιζόμενου Yukio Kagayama που έχει στο ιστορικό του και την κατάκτηση του 8ωρου αγώνα της Suzuka με τη Suzuki το 2007) και αναβάτη τον Ryo Mizuno. Στην Ιαπωνία έχεις να αντιμετωπίσεις τη Honda, τη Yamaha και όχι μόνο. Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια δύσκολη πρόκληση, αλλά η Ducati πιστεύει πολύ σε αυτό το εγχείρημα, και για αυτό βασιστήκαμε σε μια έμπειρη ομάδα όπως η Kagayama.

Υπάρχει συνεχής ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δικών μας μηχανικών και των δικών τους ώστε να βελτιώσουμε την Panigale και να είμαστε ανταγωνιστικοί στη συνέχεια. Τον Ιούλιο θα λάβουμε μέρος στον αγώνα αντοχής της Suzuka, ωστόσο όχι σαν εργοστασιακή συμμετοχή.

Paolo Ciabatti – Θέλουμε να φέρουμε αναβάτες από το MotoGP και το SBK στον οκτάωρο αγώνα της Suzuka

Οι μηχανικοί μας θα είναι εκεί και σε συνεργασία με τους Ιάπωνες μηχανικούς θα προσπαθήσουν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα ώστε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για το μέλλον. Γνωρίζουμε ότι θα είναι ένας απαιτητικός αγώνας.

Δεν αρνούμαι πως θα ήθελα να φέρουμε τους αναβάτες μας από το MotoGP και το SBK ωστόσο φέτος αυτό δεν είναι δυνατόν. Υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις οι οποίες έχουν προγραμματιστεί το καλοκαίρι ενώ χρειάζεται σωστή προετοιμασία για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θα μπορούσαμε να τους φέρουμε το 2025, ωστόσο φέτος θα αρκεστούμε στον Mizuno και σε ακόμη δύο αναβάτες με τους οποίους είμαστε σε συζητήσεις”.

Τα λεγόμενα του Ciabatti έχουν μεγάλη σημασία καθώς φανερώνει την “κάψα” της Ducati για να κυριαρχήσει σε θεσμούς στους οποίους οι Ιάπωνες κατέχουν το αγωνιστικό μονοπώλιο. Αν o Ciabatti καταφέρει να φέρει αναβάτες από το MotoGP ή το SBK στους αγώνες αντοχής τότε θα μιλάμε για ένα άθλο καθώς σπάνια βλέπουμε αναβάτες των συγκεκριμένων Πρωταθλημάτων να ρισκάρουν την εξάντληση και έναν πιθανό τραυματισμό -που πολλές φορές είναι θέμα κούρασης- σε έναν πολύωρο αγώνα αντοχής.

Paolo Ciabatti – Θέλουμε να φέρουμε αναβάτες από το MotoGP και το SBK στον οκτάωρο αγώνα της Suzuka
Ετικέτες

Isle of Man TT: Δείτε δωρεάν όλους τους αγώνες των τελευταίων 30 ετών! [Video]

Στην επίσημη ιστοσελίδα του IOMTT - Αγώνες, συνεντεύξεις και θρυλικές μάχες από το 1995, όλα σε ένα μέρος
Isle
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/12/2025

Με τη εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων να έχει ξεκινήσει ανεπίσημα η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Isle of Man TT προσφέρει σε όλους τους φίλους του θρυλικού θεσμού τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν όλους τους αγώνες που έγιναν τα τελευταία 30 χρόνια και όχι μόνο! 

Οι οπαδοί του TT μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν τους αγαπημένους τους αγώνες και στιγμές από το 1995 έως το 2025, μέσω του καναλιού streaming TT+ της εταιρείας.

Μπορείτε να γυρίσετε πίσω το χρόνο και να παρακολουθήσετε τον Joey Dunlop να αγωνίζεται και να ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου πριν από τον θλιβερό θάνατό του το 2000 και να δείτε από πρώτο χέρι γιατί θεωρείται θρύλος.

Μπορείτε επίσης να δείτε τον γύρο με ταχύτητα 209,21 χλμ./ώρα που κατάφερε ο John McGuinness το 2007 ή τον εκπληκτικό γύρο με ταχύτητα 217,26 χλμ./ώρα που κατάφερε ο Peter Hickman κατά τη διάρκεια του αγώνα Senior TT του 2018.

Μπορείτε να γυρίσετε πίσω στο 2009 και να δείτε τον Michael Dunlop να κερδίζει την πρώτη του νίκη στο TT στην κατηγορία Supersport, ή να δείτε την φετινή του 33η νίκη του που επιτεύχθηκε νωρίτερα φέτος.

Εκτός από όλες τις ιστορικές στιγμές των αγώνων, οι θεατές θα μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν συνεντεύξεις των αναβατών και μερικές από τις πιο διάσημες μάχες των τελευταίων τριών δεκαετιών.

Για να εγγραφείτε και να έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στα τελευταία 30 χρόνια των αγώνων TT, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε έναν απλό λογαριασμό στην ιστοσελίδα TT+, ο οποίος είναι δωρεάν και μπορείτε να βρείτε τον σύνδεσμο εδώ.