Προσωρινό πρόγραμμα TrialGP 2024 – Εκτός αγωνιστικού ημερολογίου η Γαλλία με τους αγώνες να μειώνονται στους έξι

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας προσπαθεί είτε να αντικαταστήσει το γαλλικό GP είτε να το μεταφέρει σε νέα ημερομηνία
motomag Προσωρινό πρόγραμμα TrialGP 2024 – Εκτός αγωνιστικού ημερολογίου η Γαλλία με τους αγώνες να μειώνονται στους έξι
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/12/2023

Η FIM θα χρειαστεί να αλλάξει το προσωρινό πρόγραμμα του 2024 που είχε ανακοινώσει για τον θεσμό του TrialGP, καθώς ο εναρκτήριος γύρος που ήταν να διεξαχθεί στο Maisse της Γαλλίας στις 13-14 Απριλίου τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί.

Μετά από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, το TrialGP του 2024 θα ξεκινήσει όπως όλα δείχνουν από την Ιαπωνία και συγκεκριμένα από το Motegi, στις 17-19 Μαΐου. Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στην Ανδόρα της Ισπανίας στις 7-9 Ιουνίου, με την Ιταλία να φιλοξενεί στις 14-16 Ιουνίου τον τρίτο γύρο του θεσμού στην αλπική κοιλάδα της Valsassina, με τον συγκεκριμένο αγώνα να αποτελεί νέα προσθήκη στο καλεντάρι.

Η τέταρτη στάση του πρωταθλήματος για τους αγωνιζόμενους του TrialGP θα γίνει στις 5- Ιουλίου στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Neunkirchen, με το Βέλγιο να φιλοξενεί τον πέμπτο γύρο του θεσμού στις 13-14 Ιουλίου. Μετά το καλοκαιρινό διάλλειμα το TrialGP επιστρέφει στη δράση και συγκεκριμένα στην Ιβηρική χερσόνησο. Στις 13-15 Σεπτεμβρίου στο Ripoll της νοτιοανατολικής Ισπανίας οι αγωνιζόμενοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κάτι πρωτόγνωρο για αυτούς καθώς ο εν λόγω αγώνας είναι νέος. Στην ίδια τοποθεσία και στις ίδιες ημερομηνίες θα διεξαχθούν και τα FIM Trial Vintage Trophy / FIM Trial Vintage Motorcycle Trophy. Το Trial des Nations θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου, στην Pobladura de las Regueras της Ισπανίας.

Προσωρινό πρόγραμμα TrialGP 2024 – Εκτός αγωνιστικού ημερολογίου η Γαλλία με τους αγώνες να μειώνονται στους έξι

Ακολουθεί το πρόγραμμα TrialGP 2024:

TrialGP

  • 1ος Αγώνας: 17-19 Μαΐου – Motegi – Ιαπωνία
  • 2ος Αγώνας: 7-9 Ιουνίου - Sant Julià de Lòria – Ανδόρα
  • 3ος Αγώνας: 14-16 Ιουνίου – Valsassina – Ιταλία
  • 4ος Αγώνας: 5-7 Ιουλίου – Neunkirchen – Γερμανία
  • 5ος Αγώνας: 13-14 Ιουλίου – Comblain-au-Pont – Βέλγιο
  • 6ος Αγώνας: 13-15 Σεπτεμβρίου – Ripoll – Ισπανία

FIM Trial Vintage Trophy / FIM Trial Vintage Motorcycle Trophy

13-14 Σεπτεμβρίου – Ripoll – Ισπανία

FIM Trial Des Nations / FIM Trial Des Nations Γυναικών /FIM International Trophy / FIM Challenge Des Nations

21-22 Σεπτεμβρίου – Pobladura de las Regueras – Ισπανία

Ετικέτες

Aprilia Tuareg Racing - Μετά το Hellas Rally, σειρά έχει το Baja Aragon

Οι Jacopo Cerutti και Francesco Montanari δίνουν το παρών στο Teruel
Aprilia - Baja Aragon
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/7/2024

Η Aprilia Tuareg Racing βρίσκεται στο Teruel της Ισπανίας, για να λάβει μέρος στο ιστορικό rally Baja Aragón, που διεξάγεται από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου, γιορτάζοντας την τεσσαρακοστή του έκδοση το 2024.

Οι Aprilia Tuareg, που αναπτύχθηκαν σε στενή συνεργασία με την GCorse των αδελφών Guareschi, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε αυτό το rally raid, με στόχο να αποκτήσουν εμπειρία σε αυτό το είδος αγώνων και να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα ενόψει του Motorally και του Africa Eco Race.

Το Baja Aragón θα είναι ένα ενδιαφέρον πεδίο δοκιμών για τους Jacopo Cerutti και Francesco Montanari, τους μοναδικούς Ιταλούς αναβάτες στην εκκίνηση, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν σε αυτό το ράλι κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του αγώνα.

Aprilia Baja Aragon

Ο αγώνας διεξάγεται σε μία δύσκολη διαδρομή με σκληρή και πετρώδη επιφάνεια, ξεκινώντας με έναν πρόλογο 18 χιλιομέτρων την Παρασκευή που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης. Η πιο απαιτητική ημέρα θα είναι το Σάββατο, με μία ειδική διαδρομή 520 χιλιομέτρων, ενώ η τελική ειδική διαδρομή των 350 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί την Κυριακή.

JACOPO CERUTTI: "Είναι ένας συναρπαστικός αγώνας, πολύ δημοφιλής, τον οποίο πάντα παρακολουθούσα με ενδιαφέρον. Μου αρέσει το τερέν, σίγουρα θα είναι πολύ απαιτητικό λόγω της ζέστης, αλλά νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα μπορεί να πάει καλά σε αυτές τις συνθήκες. Θα είναι η πρώτη μου εμπειρία σε αυτόν τον αγώνα και ελπίζω να διασκεδάσω και να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα."

FRANCESCO MONTANARI: "Όντας η πρώτη φορά σε αυτόν τον αγώνα, δεν ξέρουμε πραγματικά τι να περιμένουμε. Θα έχουμε την ευκαιρία να ανταγωνιστούμε αναβάτες υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα συμμετάσχουν στο Dakar, για το οποίο έχουμε μεγάλο κίνητρο. Ανυπομονώ να αγωνιστώ για να δω το επίπεδό μας."

Ετικέτες