Τρίτος ο Κορωνάκης στο Sachsenring

Διεκδικεί τον τίτλο στο ADAC Junior Cup
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

16/7/2018

Ακριβώς έναν χρόνο πριν, είχαμε βρεθεί στην πίστα του Sachsenring για να παρακολουθήσουμε τον αγώνα των GP στη γερμανική πίστα. Κατά τη διάρκεια εκείνου του τριημέρου, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους δύο νεαρούς Έλληνες αναβάτες της ομάδας ΚΤΜ Skourtas Racing Center, τον Βασίλη Κορωνάκη και τον Κυριάκου Λιούτα, αλλά και να μιλήσουμε μαζί τους για την τιτάνια προσπάθεια τους να διακριθούν στο ADAC Junior Cup, μια πραγματικά αξιέπαινη απόπειρα που τότε είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία για τον Κορωνάκη που τερμάτισε δεύτερος.
Από τότε "έχει κυλήσει πολύ νερό στ' αυλάκι" και ο Βασίλης Κορωνάκης συνέχισε την προσπάθειά του, συμμετέχοντας παράλληλα και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, με εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά και στην φετινή διοργάνωση του Junior Cup. Έναν χρόνο μετά από εκείνη τη συνάντησή μας στην πίστα στο Sachsenring, ο Βασίλης βρέθηκε ξανά εκεί για τον τρίτο αγώνα του ADAC Junior Cup, προερχόμενος από τον θρίαμβό του στον δεύτερο αγώνα που πέτυχε στην πίστα του Oschersleben, τερματίζοντας πρώτος.
Ο Βασίλης ξεκίνησε από την όγδοη θέση στη σχάρα εκκίνησης (με μόλις εννέα δέκατα του δευτερολέπτου να τον χωρίζουν από τον χρόνο του πρώτου), σε ένα διαφορετικό grid από τους υπόλοιπους αγώνες, καθώς μαζί με το Juniors Cup έπαιρναν εκκίνηση και οι μοτοσυκλέτες της κατηγορίας SSP 300.  Ο λόγος ήταν το πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα, καθώς το cup διοργανώνεται στα πλαίσια του αγώνα των GP.


Μετά την εκκίνηση κατάφερε να στρίψει δεύτερος στην πρώτη στροφή κι ύστερα από έναν δύσκολο αγώνα, ο Βασίλης κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση, ανεβαίνοντας στο βάθρο. Μάλιστα, παρότι έδωσε πολλές μάχες με τον Noah Legeux στον τελευταίο γύρο, ο Κορωνάκης έγραψε τον ταχύτερο χρόνο με 1:39.512, σημειώνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ για την κατηγορία! Η συνύπαρξη με τις μοτοσυκλέτες της SSP 300 δυσκόλεψε αρκετά τον Βασίλη που δεν έβρισκε χώρους για προσπεράσεις, αλλά και πάλι πέτυχε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που τον κάνει να ελπίζει στην κατάκτηση του πανευρωπαϊκού τίτλου, καθώς οι αντίπαλοί του στην βαθμολογία –που ανήκουν κι αυτοί στα φαβορί- που βρίσκονταν μπροστά του, είχαν πτώσεις επιτρέποντας στον Βασίλη να ψαλιδίσει τη διαφορά τους. Η ομάδα του Κορωνάκη η ΚΤΜ Skourtas Racing Center, όπως και ο ίδιος ο νεαρός αναβάτης, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την στήριξη στην προσπάθειά τους από τους χορηγούς τους, την ΚΤΜ S.E.E., την Papastavroushop, καθώς και την ΑΜΟΤΟΕ για την χορηγία του starting permission.
Πλέον, αναμένουμε με αγωνία τη συνέχεια της προσπάθειας του Κορωνάκη, ενός αναβάτη που φέρει πολλές ελπίδες για ακόμη μεγαλύτερες διεθνείς διακρίσεις.

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες