Rally Dakar 2024 - Ο Βασίλης Μπούδρος και η “Πνοή” ξανά μαζί στην Al Ula, για την εκκίνηση του αγώνα - [VIDEO]

Μετά τον τεχνικό έλεγχο στη Βαρκελώνη, ο Έλληνας αναβάτης και η Husqvarna FR 450 Rally της DNA συναντήθηκαν ξανά στη Σαουδική Αραβία
motomagRally Dakar 2024 – Ο Βασίλης Μπούδρος και η “Πνοή” του έτοιμοι στην Al Ula
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

3/1/2024

Ο Έλληνας Βασίλης Μπούδρος πάτησε το έδαφος της Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να συναντηθεί με την “Πνοή” για να αγωνιστεί στην πιο απαιτητική κατηγορία του Rally Dakar, την “Original by MOTUL”, όπου θα βρεθούν συνολικά μόλις 27 από τις 140 συνολικά συμμετοχές με μοτοσυκλέτα.

Το Rally Dakar 2024 μας έχει ήδη προϊδεάσει ότι θα είναι το πιο απαιτητικό σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά, με το 60% της διαδρομής να είναι νέο. Ταυτόχρονα είδαμε την προσθήκη της νέου τύπου ειδικής “48h Chronos” με διαφορετικές διαδρομές για αυτοκίνητα/φορτηγά και μοτοσυκλέτες/quads, κατά τη διάρκεια παραμονής των αγωνιζομένων στο αχανές κομμάτι της ερήμου γνωστό ως Empty Quarter. To bivouac στην Al Ula έχει ήδη αρχίσει να στήνεται, με τους αγωνιζόμενους να καταφτάνουν στην πόλη της Σαουδικής Αραβίας και να προετοιμάζονται πνευματικά και σωματικά για τις απαιτητικές 15 ημέρες που θα ακολουθήσουν από τις 5 Ιανουαρίου μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2024. Ανάμεσά τους βρίσκεται πλέον και ο “δικός μας” Βασίλης Μπούδρος.

Rally Dakar 2024 – Ο Βασίλης Μπούδρος και η “Πνοή” του έτοιμοι στην Al Ula

Καθώς όλα στήνονται για την μεγάλη εκκίνηση, μαθαίνουμε ότι φέτος δεν θα υπάρξει κάποια ιδιαίτερη τελετή έναρξης, όπως είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Αυτό που προβλέπεται για το Rally Dakar 2024 είναι ότι στις 4 Ιανουαρίου από τις 6 μ.μ. (5 μ.μ. ώρα Ελλάδος) όσοι από τους συμμετέχοντες το επιθυμούν θα μπορέσουν να παρελάσουν ανά κατηγορία, χωρίς ωστόσο τα οχήματά τους. Την επομένη 5 Ιανουαρίου, με το πέρας του Προλόγου, θα φωτογραφηθούν όλοι οι αγωνιζόμενοι με το όχημά τους στην ράμπα εκκίνησης, με τα χρώματα των ομάδων τους και τα ονόματα των χορηγών τους.

Rally Dakar 2024 – Ο Βασίλης Μπούδρος και η “Πνοή” του έτοιμοι στην Al Ula

Μεταξύ των 140 συνολικά συμμετοχών στις μοτοσυκλέτες, ο Βασίλης Μπούδρος θα βρεθεί για δεύτερη χρονιά να παλεύει στους αμμόλοφους της Σαουδικής Αραβίας στο πιο σκληροτράχηλο και απαιτητικό Rally του κόσμου, πάνω σε μία ολοκαίνουργια Husqvarna FR 450 Rally, με βασικό χορηγό την DNA Filters, με τη μοτοσυκλέτα του Βασίλη να καταφθάνει εκεί από τη Βαρκελώνη, όπου υπεβλήθη στον καθιερωμένο τεχνικό έλεγχο. Όχι μόνο θα συμμετάσχει αλλά θα το κάνει μάλιστα στην πιο δύσκολη κατηγορία που ακούει στο όνομα “Original by MOTUL”, μαζί με μόλις άλλους 26 αγωνιζόμενους από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων δύο νεοεισερχόμενοι με βαριά ιστορία από πίσω τους, ο Αυστριακός Tobias Ebster (ανηψιός του πρώην Πρωταθλητή MX, Heinz Kinigardner) και ο Ιταλός Gioele Meoni (γιος του δις νικητή του Dakar, Fabrizio Meoni).

Rally Dakar 2024 – Ο Βασίλης Μπούδρος και η “Πνοή” του έτοιμοι στην Al Ula

Η κινεζική Kove έρχεται επίσης για δεύτερη φορά στο Dakar 2024, μετά το ντεμπούτο της το 2023, όπου μαζί με την εργοστασιακή της ομάδα θα προσφέρει πλήρη υποστήριξη και σε αυτή του Mason Klein, ένας αναβάτης που έχει δείξει ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και να παλέψει μέχρι και για την νίκη.

Η φόρα που έχει πάρει η Honda με την κατάκτηση back-to-back του τίτλου Κατασκευαστών στο W2RC (με το Dakar να αποτελεί τον εναρκτήριο αγώνα του συγκεκριμένου πρωταθλήματος), ο περσινός πρωταθλητής W2RC Luciano Benavides με τη Husqvarna και οι τραυματισμοί που ταλαιπωρούν την ομάδα της KTM με τον Matthias Walkner να απουσιάζει από το φετινό Dakar λόγω σπασμένου ποδιού συνθέτουν σε συνδυασμό με την κατά 60% νέα διαδρομή και το νέο ειδικό σκέλος “48h Chronos” ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, που δεν αφήνει περιθώρια για ισχυρά φαβορί από την πρώτη μέρα. Οι 14 αγωνιστικές ημέρες των 7.891 συνολικών χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 4.727 χιλιόμετρα αποτελούν χιλιόμετρα ειδικής διαδρομής θα δοκιμάσουν τη σωματική αντοχή και την πνευματική διαύγεια των αγωνιζομένων, με τις στρατηγικές των ομάδων να αλλάζουν ανάλογα με τα αποτελέσματα της κάθε ημέρας.

Rally Dakar 2024 – Ο Βασίλης Μπούδρος και η “Πνοή” του έτοιμοι στην Al Ula

Μην ξεχνάμε ότι και ο καιρός παίζει περίεργα παιχνίδια σε εκείνη την περιοχή, με τις τρεις μέρες που βρέχει τον χρόνο να συμπίπτουν με το Rally! Θυμίζουμε ότι στο Dakar 2023 είδαμε το 3ο σκέλος να διακόπτεται λόγω της βροχής που μετέτρεψε τους αμμόλοφους σε ορμητικούς χειμάρρους, δημιουργώντας κινδύνους ακόμα και για τους οδηγούς των SSV. Επομένως, ακόμα και ο τερματισμός είναι από μόνος του ένας άθλος, πόσο δε μάλλον στην κατηγορία “Original by MOTUL”. Ενδεικτικό της δυσκολίας του Dakar 2024 είναι το γεγονός ότι ο Βασίλης Μπούδρος επέλεξε να ταξιδέψει μέχρι το Κατάρ λίγες ημέρες πριν την έναρξή του Rally, με στόχο να προπονηθεί και να προετοιμαστεί για το ιδιαίτερο αμμώδες έδαφος με την υφή πούδρας που θα τον συντροφεύει για τα επόμενα σχεδόν 8.000 χιλιόμετρα.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του Dakar 2024:

Σκέλος

Ημ/νία

Εκκίνηση

Τερματισμός

Σύνολο km/Ειδική

Πρόλογος

Παρασκευή

5 Ιανουαρίου

Al Ula

Al Ula

158 km / 28 km

1

Σάββατο

6 Ιανουαρίου

Al Ula

Al Henakiyah

532 km / 405 km

2

Κυριακή

7 Ιανουαρίου

Al Henakiyah

Ad Dawadimi

662 km / 470 km

3

Δευτέρα

8 Ιανουαρίου

Ad Dawadimi

Al Salamiya

733 km / 440 km

4

Τριτη

9 Ιανουαρίου

Al Salamiya

Al-Hofuf

631 km / 299 km

5

Τετάρτη

10 Ιανουαρίου

Al-Hofuf

Shaybah

727 km / 118 km

6 (48h Chronos)

Πέμπτη-Παρασκευή

11-12 Ιανουαρίου

Shaybah

Shaybah

766 km / 532 km

-

Σάββατο

13 Ιανουαρίου

Riyadh

Rest day

7

Κυριακή

14 Ιανουαρίου

Riyadh

Ad Dawadimi

873 km / 483 km

8

Δευτέρα

15 Ιανουαρίου

Ad Dawadimi

Hail

678 km / 458 km

9

Τρίτη

16 Ιανουαρίου

Hail

Al Ula

639 km / 417 km

10

Τετάρτη

17 Ιανουαρίου

Al Ula

Al Ula

609 km / 371 km

11

Πέμπτη

18 Ιανουαρίου

Al Ula

Yanbu

587 km / 480 km

12

Παρασκευή

19 Ιανουαρίου

Yanbu

Yanbu

328 km / 175 km

Σε βίντεο που ανάρτησε στα social media, ο Βασίλης Μπούδρος μας δείχνει πώς ετοιμάστηκαν και στοιβάχτηκαν οι μοτοσυκλέτες για να φτάσουν από την Ισπανία, όπου έγινε ο τεχνικός έλεγχος, στην Al Ula της Σαουδικής Αραβίας. Σε άλλο βίντεο στο YouTube, το οποίο έχει δυστυχώς κακό ήχο, μας περιγράφει το τι χρειάστηκε να περάσει μέχρι να φτάσει τελικά στην Al Ula, αλλά και για τις προετοιμασίες της τελευταίας στιγμής στη μοτοσυκλέτα του. Το τέλος έρχεται κάπως απότομα, ενώ ο Μπούδρος επιχειρεί να μας δείξει τις πυρετώδεις προετοιμασίες που λαμβάνουν χώρα στο πρώτο bivouac, κάτι που καταλαβαίνουμε και από τη φασαρία που περνάει μέσα από το μικρόφωνο.

Rally Dakar 2024 – Ο Βασίλης Μπούδρος και η “Πνοή” του έτοιμοι στην Al Ula

Δείτε παρακάτω τα εν λόγω βίντεο, με αυτό στο YouTube να έχει και αγγλική έκδοση με υπότιτλους, για όσους δεν μπορούν να ακούσουν τι λέει στο ελληνικό:

Rally Dakar 2024 – Ο Βασίλης Μπούδρος και η “Πνοή” του έτοιμοι στην Al UlaRally Dakar 2024 – Ο Βασίλης Μπούδρος και η “Πνοή” του έτοιμοι στην Al Ula
Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες