Πήρε έγκριση η ελληνική συμμετοχή του Rally Dakar 2024! VIDEO – Παρουσίαση της αναχώρησης

Η HUSQVARNA FR 450 RALLY της DNA ταξιδεύει ένα μήνα νωρίτερα στο Dakar
Πήρε έγκριση η ελληνική συμμετοχή του Rally Dakar 2024! VIDEO – Παρουσίαση της αναχώρησης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/12/2023

Με ένα μήνα διαφορά από την εκκίνηση του Rally Dakar 2024, η "ΠΝΟΗ", η ολοκαίνουρια HUSQVARNA FR 450 RALLY της DNA Filters με την οποία θα αγωνιστεί ο Βασίλης Μπούδρος στην δεύτερη συμμετοχή του στο πιο απαιτητικό Rally του κόσμου, ταξίδεψε για την Βαρκελώνη και παραδόθηκε από τώρα στην διοργάνωση!

Ο τερματισμός στο Rally Dakar αποτελεί έναν πραγματικό άθλο, όμως συχνά παραβλέπει κανείς πως και η συμμετοχή από μόνη της είναι άλλος ένας άθλος και μάλιστα πολύμηνος, με μπόλικο άγχος και χώρια τα υπέρογκα έξοδα.

Δείτε το VIDEO με την προετοιμασία και την αναχώρηση της μοτοσυκλέτας από την Ελλάδα:

Βασικός χορηγός η ελληνική DNA και μπόλικοι οι υποστηρικτές του νέου εγχειρήματος του Βασίλη Μπούδρου όπως είδατε στο VIDEO.

Η ολοκαίνουρια μοτοσυκλέτα απέκτησε νέα εισαγωγή και φίλτρο που η DNA προετοίμασε αποκλειστικά για αυτό το μοντέλο και για σκληρή αγωνιστική χρήση, ενσωματώνοντας τις βελτιώσεις που η εμπειρία του Βασίλη υπέδειξε πως χρειάζεται για να βελτιώσει τους χρόνους προετοιμασίας.

Αποτελεί κοινό μυστικό κάθε ομάδας που αγωνίζεται στο Dakar πως ο βασικός κίνδυνος για τους κινητήρες των μοτοσυκλετών δεν είναι ούτε η ζέστη, ούτε η συνεχής χρήση σε αγωνιστικό ρυθμό. Έχουν χαθεί εκατομμύρια από κινητήρες που προσπάθειες για νίκη που τερμάτισαν απότομα από σπασμένο κινητήρα και τις περισσότερες φορές βασική αιτία ήταν η άμμος που σαν πούδρα έχει εισπνεύσει κουταλιά – κουταλιά ο κινητήρας.

Όλα αυτά τα έχουμε εξηγήσει σε αυτό το VIDEO, με την πρώτη παρουσίαση του εγχειρήματος πριν η μοτοσυκλέτα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό, στο περίπτερο της DNA Filters στην EICMA:

Ελληνική ομάδα και μοτοσυκλέτα με ελληνικό DNA στο Rally Dakar 2024!

Ελληνική ομάδα και μοτοσυκλέτα με ελληνικό DNA στο Rally Dakar 2024! Κεντρικό έκθεμα στο περίπτερο της DNA στην EICMA 2023, την μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας του κόσμου! #rally #rallydakar #dna #dnafilters #motomagazine #motomagazinegreece DNA High Performance Filters Eicma #eicma

Posted by Moto Magazine Greece on Monday, November 13, 2023

 

Ο Βασίλης έφτασε στο λιμάνι της Βαρκελώνης δίχως προβλήματα και παρέδωσε την "Πνοή" στην διοργάνωση, μαζί με το κουτί εργαλείων και ανταλλακτικών, το δεύτερο ζευγάρι τροχών και τα ελαστικά που θα χρησιμοποιήσει στον αγώνα και παρουσιάζονται στο παραπάνω video.

Ήταν μάλιστα ο πρώτος που πήρε την έγκριση εκείνη την ημέρα, χωρίς να χρειαστεί "μπρος-πίσω" και διορθώσεις. Ήταν τόσο το άγχος του Βασίλη να είναι όλα σωστά και μαζί η σχολαστικότητα με την οποία αντιμετώπισε την διαδικασία, που πολύ γρήγορα πρόσθεσε την καλωδίωση για το νέο tablet – road book, που του παρέδωσαν εκεί και τσεκάροντας όλα τα κουτάκια της λίστας, ολοκλήρωσε την διαδικασία πρώτος από όλους. Η διοργάνωση έλεγξε την μοτοσυκλέτα του, τον εξοπλισμό του αλλά και τον ίδιο και πήρε το ΟΚ να βρεθεί στην εκκίνηση του Rally Dakar 2024.

Μόλις 27 αναβάτες από όλο τον κόσμο θα διαγωνιστούν σε αυτή την δύσκολη κατηγορία “Original by MOTUL” και μάλιστα η προηγούμενη μοτοσυκλέτα του Βασίλη με το όνομα "Βουκεφάλας" θα ξανατρέξει στο Dakar και στην ίδια μάλιστα κατηγορία.

Στο λιμάνι της Βαρκελώνης κατά την παράδοση:

Πήρε έγκριση η ελληνική συμμετοχή του Rally Dakar 2024! VIDEO – Παρουσίαση της αναχώρησης

Καλό τερματισμό στον Βασίλη Μπούδρο και αλώβητη η μοτοσυκλέτα της DNA Filters να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ετικέτες

Σκοτώθηκε στην προπόνηση ο αναβάτης του Freestyle MX Jayden Archer [VIDEO]

Το 2022 στο Nitro World Games στο Brisbane ήταν ο πρώτος που έκανε τριπλό back flip!
motomag Σκοτώθηκε στην προπόνηση ο αναβάτης του Freestyle MX Jayden Archer [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

O 27χρονος Αυστραλός αναβάτης του Freestyle MX, Jayden Archer έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια προπόνησης ενώ προσπαθούσε να τελειοποιήσει το τριπλό back flip, ένα κόλπο το οποίο έγινε το σήμα κατατεθέν του στους αγώνες τα τελευταία έτη.

Ο Archer ο οποίος είχε κατακτήσει δύο φορές το μετάλλιο στον θεσμό X Games, είχε καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στην Freestyle MX σκηνή το 2022 όπου στο Nitro World Games στο Brisbane έγινε ο πρώτος αναβάτης που έκανε τριπλό back flip με την μοτοσυκλέτα του ενώ σαν να μην έφτανε αυτό λίγο αργότερα θα έκανε και πρόταση γάμου στην κοπέλα του.

Σκοτώθηκε στην προπόνηση ο αναβάτης του Freestyle MX Jayden Archer [VIDEO]

Ο 27χρονος ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στην Μελβούρνη όπου και πραγματοποιούσε προπονήσεις στην προσπάθεια του να τελειοποιήσει το γνωστό κόλπο του έχασε την ζωή του. Τον θάνατο του επιβεβαίωσε ο θεσμός Nitro Circus -αποτελεί μία σύγχρονη μοτοσυκλετιστική έκδοση ενός θιάσου που δημιούργησε ο Travis Pastrana, με τους συμμετέχοντες να πραγματοποιούν κάθε λογής κόλπα με τις μοτοσυκλέτες τους-, στον οποίο τα τελευταία 10 χρόνια λάμβανε μέρος ο Archer.

Ο θεσμός Nitro Circus ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: "Η οικογένεια του Nitro Circus θρηνεί την απώλεια του Jayo Archer. Ο Jayo ήταν η επιτομή του πάθους, της σκληρής δουλειάς και της αποφασιστικότητας. Μια θετική επιρροή για τους γύρω του. Και πάνω απ' όλα ένας σπουδαίος άνθρωπος και φίλος όλων μας."

Σκοτώθηκε στην προπόνηση ο αναβάτης του Freestyle MX Jayden Archer [VIDEO]

 

Ετικέτες