Πήρε έγκριση η ελληνική συμμετοχή του Rally Dakar 2024! VIDEO – Παρουσίαση της αναχώρησης

Η HUSQVARNA FR 450 RALLY της DNA ταξιδεύει ένα μήνα νωρίτερα στο Dakar
Πήρε έγκριση η ελληνική συμμετοχή του Rally Dakar 2024! VIDEO – Παρουσίαση της αναχώρησης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/12/2023

Με ένα μήνα διαφορά από την εκκίνηση του Rally Dakar 2024, η "ΠΝΟΗ", η ολοκαίνουρια HUSQVARNA FR 450 RALLY της DNA Filters με την οποία θα αγωνιστεί ο Βασίλης Μπούδρος στην δεύτερη συμμετοχή του στο πιο απαιτητικό Rally του κόσμου, ταξίδεψε για την Βαρκελώνη και παραδόθηκε από τώρα στην διοργάνωση!

Ο τερματισμός στο Rally Dakar αποτελεί έναν πραγματικό άθλο, όμως συχνά παραβλέπει κανείς πως και η συμμετοχή από μόνη της είναι άλλος ένας άθλος και μάλιστα πολύμηνος, με μπόλικο άγχος και χώρια τα υπέρογκα έξοδα.

Δείτε το VIDEO με την προετοιμασία και την αναχώρηση της μοτοσυκλέτας από την Ελλάδα:

Βασικός χορηγός η ελληνική DNA και μπόλικοι οι υποστηρικτές του νέου εγχειρήματος του Βασίλη Μπούδρου όπως είδατε στο VIDEO.

Η ολοκαίνουρια μοτοσυκλέτα απέκτησε νέα εισαγωγή και φίλτρο που η DNA προετοίμασε αποκλειστικά για αυτό το μοντέλο και για σκληρή αγωνιστική χρήση, ενσωματώνοντας τις βελτιώσεις που η εμπειρία του Βασίλη υπέδειξε πως χρειάζεται για να βελτιώσει τους χρόνους προετοιμασίας.

Αποτελεί κοινό μυστικό κάθε ομάδας που αγωνίζεται στο Dakar πως ο βασικός κίνδυνος για τους κινητήρες των μοτοσυκλετών δεν είναι ούτε η ζέστη, ούτε η συνεχής χρήση σε αγωνιστικό ρυθμό. Έχουν χαθεί εκατομμύρια από κινητήρες που προσπάθειες για νίκη που τερμάτισαν απότομα από σπασμένο κινητήρα και τις περισσότερες φορές βασική αιτία ήταν η άμμος που σαν πούδρα έχει εισπνεύσει κουταλιά – κουταλιά ο κινητήρας.

Όλα αυτά τα έχουμε εξηγήσει σε αυτό το VIDEO, με την πρώτη παρουσίαση του εγχειρήματος πριν η μοτοσυκλέτα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό, στο περίπτερο της DNA Filters στην EICMA:

Ελληνική ομάδα και μοτοσυκλέτα με ελληνικό DNA στο Rally Dakar 2024!

Ελληνική ομάδα και μοτοσυκλέτα με ελληνικό DNA στο Rally Dakar 2024! Κεντρικό έκθεμα στο περίπτερο της DNA στην EICMA 2023, την μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας του κόσμου! #rally #rallydakar #dna #dnafilters #motomagazine #motomagazinegreece DNA High Performance Filters Eicma #eicma

Posted by Moto Magazine Greece on Monday, November 13, 2023

 

Ο Βασίλης έφτασε στο λιμάνι της Βαρκελώνης δίχως προβλήματα και παρέδωσε την "Πνοή" στην διοργάνωση, μαζί με το κουτί εργαλείων και ανταλλακτικών, το δεύτερο ζευγάρι τροχών και τα ελαστικά που θα χρησιμοποιήσει στον αγώνα και παρουσιάζονται στο παραπάνω video.

Ήταν μάλιστα ο πρώτος που πήρε την έγκριση εκείνη την ημέρα, χωρίς να χρειαστεί "μπρος-πίσω" και διορθώσεις. Ήταν τόσο το άγχος του Βασίλη να είναι όλα σωστά και μαζί η σχολαστικότητα με την οποία αντιμετώπισε την διαδικασία, που πολύ γρήγορα πρόσθεσε την καλωδίωση για το νέο tablet – road book, που του παρέδωσαν εκεί και τσεκάροντας όλα τα κουτάκια της λίστας, ολοκλήρωσε την διαδικασία πρώτος από όλους. Η διοργάνωση έλεγξε την μοτοσυκλέτα του, τον εξοπλισμό του αλλά και τον ίδιο και πήρε το ΟΚ να βρεθεί στην εκκίνηση του Rally Dakar 2024.

Μόλις 27 αναβάτες από όλο τον κόσμο θα διαγωνιστούν σε αυτή την δύσκολη κατηγορία “Original by MOTUL” και μάλιστα η προηγούμενη μοτοσυκλέτα του Βασίλη με το όνομα "Βουκεφάλας" θα ξανατρέξει στο Dakar και στην ίδια μάλιστα κατηγορία.

Στο λιμάνι της Βαρκελώνης κατά την παράδοση:

Πήρε έγκριση η ελληνική συμμετοχή του Rally Dakar 2024! VIDEO – Παρουσίαση της αναχώρησης

Καλό τερματισμό στον Βασίλη Μπούδρο και αλώβητη η μοτοσυκλέτα της DNA Filters να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ετικέτες

Hellas Rally Raid 2024: Ο Πέτρος Πισσαρίδης τερματίζει τον αγώνα καβάλα στο Voge 300 Rally

Αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τον αξιόμαχο χαρακτήρα της μικρής On-Off της εταιρείας
Πισσαρίδης VOGE
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/6/2024

Για μια ολόκληρη εβδομάδα περισσότεροι από 400 αναβάτες από ολόκληρο τον κόσμο έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο Hellas Rally του 2024, τον δεύτερο αγώνα στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Tout Terrain Rally, που έλαβε χώρα στις περιοχές ανάμεσα σε Ιτέα, Άμφισσα, Καρπενήσι και Λαμία.

Στα βουνά της κεντρικής Ελλάδας, οι αγωνιζόμενοι κλήθηκαν να καλύψουν κάτι παραπάνω από 1.600 χιλιόμετρα, σε μια σκληρή μάχη κόντρα σε αντιξοότητες και χρονόμετρα, με τη διαδρομή να ανεβαίνει σε υψόμετρα ακόμα και πάνω από τα 2.300m, ενώ στο πρόγραμμα υπήρχε και μία διήμερη δοκιμασία “Marathon Stage” κατά την οποία οι αναβάτες δεν είχαν δυνατότητα λήψης εξωτερικής βοήθειας από τους μηχανικούς τους.

Πάνω από 400 συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στο bivouac στο λιμάνι της Ιτέας, με τη συνέχεια να διαγράφεται συναρπαστική στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας, όπου τα σκληρά χωμάτινα εδάφη και οι καταρρακτώδεις βροχές έβαλαν σε δοκιμασία τόσο τις αντοχές όσο και τις δεξιότητες της πλειοψηφίας των συμμετεχόντων. Το Hellas Rally Raid είναι ένας άκρως σημαντικός αγώνας Rally, καθόσον σε αυτόν καταξιωμένοι διεθνείς αναβάτες προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και παίρνουν την πολυπόθητη πρόκριση για συμμετοχή στο Rally Dakar.

Voge 300 Rally

Αγωνίζονται με μοτοσυκλέτες Enduro και αυτή τη φορά, ανάμεσά τους βρέθηκε και ο Έλληνας Πέτρος Πισσαρίδης, με τη μοναδική On/Off μοτοσυκλέτα να τα βάζει με καθαρόαιμες κατασκευές.

Πισσαρίδης, VOGE

Το Voge 300 Rally απέδειξε περίτρανα πως με λίγη δουλειά μπορεί κάλλιστα να τα βγάλει πέρα ακόμα σε σε συνθήκες ενός κορυφαίου και ιδιαίτερα σκληρού ράλι. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν πρόκειται για μια αγωνιστική Enduro αλλά για μοτοσυκλέτα διπλής χρήσης, με την οποία κάλλιστα μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί σε καθημερινή βάση!

Πέτρος Πισσαρίδης και Voge 300 Rally

Πέτρος Πισσαρίδης

Ένας ιδανικός όπως αποδείχθηκε συνδυασμός, με τον έμπειρο αναβάτη της ομάδας PPgraphics Rally Team να τερματίζει πάνω σε ένα ειδικά προετοιμασμένο Voge 300 Rally. Αξίζει να αναφερθεί πως αυτός ήταν ο παρθενικός αγώνας της ομάδας σε Rally θεσμούς και πως αυτή αποτελείται από τον αναβάτη Πέτρο Πισσαρίδη, τον μηχανικό Χρήστο Βλάμη, καθώς και αρκετούς ακόμη εξωτερικούς συνεργάτες! Μετά τον αγώνα, ο οδηγός της ομάδας δήλωσε πως είναι εντυπωσιασμένος με τις δυνατότητες του Voge 300 Rally και πως έπεται συνέχεια!

Οι δηλώσεις του Πέτρου Πισσαρίδη

Πέτρος Πισσαρίδης, VOGE Greece

“Στο Hellas Rally Raid 2024 στόχος μας ήταν ένας ασφαλής τερματισμός του Voge 300 Rally μας, καθόσον επρόκειτο για την πιο αδύναμη και βαριά μοτοσυκλέτα στην κατηγορία της, παράλληλα και τη μόνη On/Off. Σίγουρα αυτό δεν ήταν εύκολο μιας και τα χιλιόμετρα ήταν πολλά και το τερέν κάποιες φορές πολύ απαιτητικό. Δεν θα λέγαμε το ίδιο και για το roadbook, με τη χρήση του οποίου κατάφερα και προσαρμόστηκα σχετικά άμεσα και παρά τις μόλις τέσσερις προπονήσεις. Από προβλήματα είχαμε κάθε μέρα με τη βάση του πύργου της πλοήγησης, κάποιες φορές έφτασα στον τερματισμό κρατώντας τον με τα χέρια μου! Υπήρξαν δύο σημαντικές στιγμές, κατά τις οποίες νόμιζα ότι ο αγώνας τελείωσε για μένα. Η πρώτη ήταν τη δεύτερη μέρα, όταν και είχα μια πτώση που επέφερε μια τρύπα στο καπάκι του κινητήρα και απώλεια λιπαντικού. Βρήκα τη δύναμη και το έφτιαξα, χρησιμοποιώντας λάδι diesel που βρήκα σε ένα βενζινάδικο. Ναι καλά το ακούσατε, με αυτό το λάδι έκανα χωρίς πρόβλημα περισσότερα από 170 χιλιόμετρα μέχρι να γυρίσω στο Bivouac και να το αναλάβει ο μηχανικός μου! Η δεύτερη στιγμή ηταν στη Marathon stage 1 των 330 χλμ, όπου μια καταρρακτώδης βροχή επέφερε μια βραχυκυκλωμένη ασφάλεια! Στις δύο Marathon ειδικές κατάλαβα πόσο επικίνδυνος ήταν αυτός ο αγώνας, μιας και έβλεπα μοτοσυκλέτες πεσμένες σε γκρεμούς και τραυματισμένους αναβάτες. Για να μην σας κουράζω, ήθελα πάση θυσία τον τερματισμό όπως και έγινε! Προσωπικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου, στον Χρήστο Βλάμη και τον βοηθό του Σάλι Σκέλτζεν, που δούλεψαν νύχτα μέρα. Όπως επίσης ενα μεγάλο ευχαριστώ για αυτή την τεράστια αγκαλιά από τη μαμά εταιρεία Voge Greece! Όπως έχω πει στο παρελθόν, το μικρόβιο μπήκε σε ολους μας, χτίζουμε μια βάση και συλλέγουμε δεδομένα από τις εμπειρίες και τις δυσκολίες που μόνο καλύτερους μας κάνουν! Στόχος μας φυσικά είναι το όνειρο! Το όνειρο που μας εμφύσησε ο φίλος Βασίλης Μπούδρος! Ραντεβού στον επόμενο αγώνα 24 ώρες 1000 χιλιόμετρα τον Οκτώβριο, πάντα στη σέλα του Voge 300 Rally!”

Περισσότερες πληροφορίες για τη μοτοσυκλέτα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Στα video που ακολουθούν μπορείτε να δείτε την προετοιμασία της ομάδας και του Voge 300 Rally πριν τον αγώνα

Ετικέτες