Πήρε έγκριση η ελληνική συμμετοχή του Rally Dakar 2024! VIDEO – Παρουσίαση της αναχώρησης

Η HUSQVARNA FR 450 RALLY της DNA ταξιδεύει ένα μήνα νωρίτερα στο Dakar
Πήρε έγκριση η ελληνική συμμετοχή του Rally Dakar 2024! VIDEO – Παρουσίαση της αναχώρησης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/12/2023

Με ένα μήνα διαφορά από την εκκίνηση του Rally Dakar 2024, η "ΠΝΟΗ", η ολοκαίνουρια HUSQVARNA FR 450 RALLY της DNA Filters με την οποία θα αγωνιστεί ο Βασίλης Μπούδρος στην δεύτερη συμμετοχή του στο πιο απαιτητικό Rally του κόσμου, ταξίδεψε για την Βαρκελώνη και παραδόθηκε από τώρα στην διοργάνωση!

Ο τερματισμός στο Rally Dakar αποτελεί έναν πραγματικό άθλο, όμως συχνά παραβλέπει κανείς πως και η συμμετοχή από μόνη της είναι άλλος ένας άθλος και μάλιστα πολύμηνος, με μπόλικο άγχος και χώρια τα υπέρογκα έξοδα.

Δείτε το VIDEO με την προετοιμασία και την αναχώρηση της μοτοσυκλέτας από την Ελλάδα:

Βασικός χορηγός η ελληνική DNA και μπόλικοι οι υποστηρικτές του νέου εγχειρήματος του Βασίλη Μπούδρου όπως είδατε στο VIDEO.

Η ολοκαίνουρια μοτοσυκλέτα απέκτησε νέα εισαγωγή και φίλτρο που η DNA προετοίμασε αποκλειστικά για αυτό το μοντέλο και για σκληρή αγωνιστική χρήση, ενσωματώνοντας τις βελτιώσεις που η εμπειρία του Βασίλη υπέδειξε πως χρειάζεται για να βελτιώσει τους χρόνους προετοιμασίας.

Αποτελεί κοινό μυστικό κάθε ομάδας που αγωνίζεται στο Dakar πως ο βασικός κίνδυνος για τους κινητήρες των μοτοσυκλετών δεν είναι ούτε η ζέστη, ούτε η συνεχής χρήση σε αγωνιστικό ρυθμό. Έχουν χαθεί εκατομμύρια από κινητήρες που προσπάθειες για νίκη που τερμάτισαν απότομα από σπασμένο κινητήρα και τις περισσότερες φορές βασική αιτία ήταν η άμμος που σαν πούδρα έχει εισπνεύσει κουταλιά – κουταλιά ο κινητήρας.

Όλα αυτά τα έχουμε εξηγήσει σε αυτό το VIDEO, με την πρώτη παρουσίαση του εγχειρήματος πριν η μοτοσυκλέτα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό, στο περίπτερο της DNA Filters στην EICMA:

Ελληνική ομάδα και μοτοσυκλέτα με ελληνικό DNA στο Rally Dakar 2024!

Ελληνική ομάδα και μοτοσυκλέτα με ελληνικό DNA στο Rally Dakar 2024! Κεντρικό έκθεμα στο περίπτερο της DNA στην EICMA 2023, την μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας του κόσμου! #rally #rallydakar #dna #dnafilters #motomagazine #motomagazinegreece DNA High Performance Filters Eicma #eicma

Posted by Moto Magazine Greece on Monday, November 13, 2023

 

Ο Βασίλης έφτασε στο λιμάνι της Βαρκελώνης δίχως προβλήματα και παρέδωσε την "Πνοή" στην διοργάνωση, μαζί με το κουτί εργαλείων και ανταλλακτικών, το δεύτερο ζευγάρι τροχών και τα ελαστικά που θα χρησιμοποιήσει στον αγώνα και παρουσιάζονται στο παραπάνω video.

Ήταν μάλιστα ο πρώτος που πήρε την έγκριση εκείνη την ημέρα, χωρίς να χρειαστεί "μπρος-πίσω" και διορθώσεις. Ήταν τόσο το άγχος του Βασίλη να είναι όλα σωστά και μαζί η σχολαστικότητα με την οποία αντιμετώπισε την διαδικασία, που πολύ γρήγορα πρόσθεσε την καλωδίωση για το νέο tablet – road book, που του παρέδωσαν εκεί και τσεκάροντας όλα τα κουτάκια της λίστας, ολοκλήρωσε την διαδικασία πρώτος από όλους. Η διοργάνωση έλεγξε την μοτοσυκλέτα του, τον εξοπλισμό του αλλά και τον ίδιο και πήρε το ΟΚ να βρεθεί στην εκκίνηση του Rally Dakar 2024.

Μόλις 27 αναβάτες από όλο τον κόσμο θα διαγωνιστούν σε αυτή την δύσκολη κατηγορία “Original by MOTUL” και μάλιστα η προηγούμενη μοτοσυκλέτα του Βασίλη με το όνομα "Βουκεφάλας" θα ξανατρέξει στο Dakar και στην ίδια μάλιστα κατηγορία.

Στο λιμάνι της Βαρκελώνης κατά την παράδοση:

Πήρε έγκριση η ελληνική συμμετοχή του Rally Dakar 2024! VIDEO – Παρουσίαση της αναχώρησης

Καλό τερματισμό στον Βασίλη Μπούδρο και αλώβητη η μοτοσυκλέτα της DNA Filters να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ετικέτες

KOVE-Baja Aragon Rally 2025: 2ος γενικής ο Βέλγος Neels Theric

Με τέσσερα συνολικά βάθρα στον ισπανικό rally-raid αγώνα!
Baja Aragon Rally Kove
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

29/7/2025

Η φετινή συμμετοχή της KOVE στο Baja Aragón Rally ήταν άκρως επιτυχημένη με εργοστασιακούς αλλά και ιδιώτες αναβάτες να ανεβαίνουν στο βάθρο τέσσερεις φορές .

Ειδικότερα στον rally-raid αγώνα της Αραγωνίας που ολοκληρώθηκε στις 27 Ιουλίου οι αναβάτες των αγωνιστικών 450 Rally και 800X Rally σημείωσαν πολύ δυνατές εμφανίσεις κατακτώντας τέσσερις δεύτερες θέσεις και μία τρίτη, σε διαφορετικές κατηγορίες.

Ο αγώνας της Αραγωνίας αποτελεί τον 5ο γύρο του θεσμού FIM Bajas World Cup και συγκεντρώνει μερικούς από τους κορυφαίους αναβάτες στον κόσμο. Εμπνευσμένο από το Dakar, το Baja Aragón φημίζεται για το απαιτητικό του τερέν και τις αστάθμητες προκλήσεις του. Για φέτος, το συνολικό μήκος της διαδρομής άγγιξε τα 470 χλμ. χωρισμένα σε τρία σκέλη. Από τις 84 μοτοσυκλέτες που εκκίνησαν, οι 77 κατάφεραν να τερματίσουν.

Baja Aragon Rally Kove

Η KOVE έδωσε το "παρών" με 8 μοτοσυκλέτες συνολικά, τρεις εργοστασιακές συμμετοχές και πέντε ιδιωτικές. Ο Βέλγος αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας, Neels Theric (#4), κράτησε τη δεύτερη θέση τόσο στο SS1 όσο και στο SS2. Όμως, στο τρίτο σκέλος (SS3) ήρθε αντιμέτωπος με μια σοβαρή τεχνική δυσκολία: το σύστημα πλοήγησης (roadbook) τέθηκε εκτός λειτουργίας, απειλώντας να καταστρέψει τη συνολική του προσπάθεια. O teammate του – Sunier (#21) – τού παραχώρησε το δικό του roadbook και συνέχισε χωρίς καθοδήγηση ("blind run"). Χάρη σε αυτή την ενέργεια, ο Theric κατέκτησε τελικά τη 2η θέση στη γενική κατάταξη και ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο στον ισπανικό αγώνα, με τον Sunier να ολοκληρώνει την προσπάθειά του στην 42η θέση.

Baja Aragon Rally Kove

Στην κατηγορία 450 Rally η Kove είχε στο βάθρο εκτός από τον Theric και τον Javi Vega Puerta ως ιδιωτική συμμετοχή, ενώ τα πήγε εξαιρετικά και στην κατηγορία των Γυναικών με την Lili-May Mansuy που είχε εργοστασιακή υποστήριξη να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Για την ιστορία την γενική και τον αγώνα κέρδισε ο Lorenzo Santolino με Sherco.

Baja Aragon Rally Kove