ISDE 2025 – Έκτακτο: Ακύρωση δύο ειδικών διαδρομών τις δύο πρώτες ημέρες

Οι τοπικές αρχές δεν έδωσαν τις απαιτούμενες άδειες - Eναλλακτική λύση αναζητά η διοργάνωση
ISDE
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/8/2025

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, φέτος θα διεξαχθεί η 99η έκδοση του αγώνα ISDE (International Six Days of Enduro) στο Bergamo της Ιταλίας από 24 έως 29 Αυγούστου.

Μέρος στον ιστορικό αυτό αγώνα θα λάβει και η Ελληνική Εθνική Ομάδα Enduro που θα απαρτίζεται από τους Γιάννη Ντεβετζή, Γιώργο Πισιμάνη, Γιώργο Μανωλίδη και Δημήτρη Βαρσάμη.

Όμως, μόλις δύο ημέρες πριν την έναρξη του αγώνα, υπάρχει μία έκτακτη εξέλιξη, καθώς ακυρώνονται δύο ειδικές που αφορούν την πρώτη και δεύτερη ημέρα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχουν δοθεί οι απαιτούμενες άδειες από τις τοπικές αρχές.

Η διοργάνωση προσπαθεί να βρει μία εναλλακτική λύση και μόλις γίνει αυτό, θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά τους.

Mario Roman, CFMOTO 450MT - Νίκη και 3η θέση στους δυο πρώτους αγώνες Enduro

Με το δεξί ξεκίνησε η συνεργασία, δείχνοντας τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας
Mario Roman, CFMOTO 450MT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/3/2026

Έχοντας βάλει τον Κίμωνα Καράμπελα στη σέλα του CFMOTO 450MT είχαμε δει και με το παραπάνω το τι μπορεί να καταφέρει η μοτοσυκλέτα στο χώμα με τον κατάλληλο αναβάτη, μένοντας άκρως εντυπωσιασμένοι. Τώρα, στα χέρια του “Παγκόσμιου” Mario Roman, βλέπουμε για μια ακόμη φορά τις κορυφαίες Off-Road δυνατότητες του best-selling μοντέλου μοτοσυκλέτας της CFMOTO -στην Ελλάδα και αλλού-, με την έναρξη συνεργασίας CFMOTO-Roman να αποφέρει μια νίκη κι ένα βάθρο στους δυο πρώτους αγώνες του ντουέτου.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από όταν σας γράφαμε για τη σύναψη συμφωνίας της κινέζικης εταιρείας με τον πασίγνωστο αγωνιζόμενο Hard Enduro, ενώ το ντεμπούτο 450MT-Mario Roman έγινε με ιδανικό τρόπο, με βάθρο στον πολύ σκληρό αγώνα Basella Race, ενώ λίγες ημέρες αργότερα ήρθε η πρώτη νίκη, στον πρώτο γύρο του κυπέλου Copa TT 4 Estaciones που διεξήχθη στη Navalosa της Ισπανίας, στην κατηγορία Adventure Trail 450.

Στον Basella Race που συμμετέχουν εκατοντάδες αναβάτες, με φοβερό… μποτιλιάρισμα στα πρώτα στάδια του αγώνα, ο Roman τερμάτισε 3ος στην κατηγορία TRAIL RACE Media.

Mario Roman, CFMOTO 450MT

Όσον αφορά στον εναρκτήριο αγώνα του Copa TT 4 Estaciones στη Navalosa, αυτός ήταν ιδιαίτερα δύσκολος, απευθυνόμενος κυρίως σε αγωνιστικές enduro μοτοσυκλέτες, με την κατηγορία του Roman να έχει ελάχιστους τερματίσαντες αναβάτες! Παρά τις δυσκολίες, ο Ισπανός, που απώτερο στόχο έχει να συμμετάσχει και σε αγώνες Hard Enduro (βλ. Romaniacs, κ.α.) με το 450MT, έφτασε στον τερματισμό, πρώτος στην κατηγορία του και 75ος γενικής, ανάμεσα σε 162 τερματίσαντες.

Mario Roman, CFMOTO 450MT

Ο άθλος του Roman γίνεται ακόμα πιο σημαντικός αν αναλογιστεί κανείς πως το CFMOTO 450MT με το οποίο αγωνίζεται δεν έχει δεχθεί βελτιώσεις, πέρα από ένα ζευγάρι ελαστικά με τακούνια, κάποιες προστασίες και όπως φαίνεται ένα διαφορετικό τιμόνι, ενώ παράλληλα ο Roman είχε και ένα πρόβλημα με την αλυσίδα του στα χρονομετρημένα που του κόστισε χρόνο και τον ανάγκασε να ξεκινήσει από πίσω.

Mario Roman, CFMOTO 450MT

Εξαιρετικά λοιπόν ξεκίνησε η προώθηση του CFMOTO 450MT στα χέρια του Mario Roman, και αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια.

Δείτε παρακάτω το θεαματικό βίντεο από τον αγώνα του Copa TT 4 Estaciones. 

Ετικέτες