Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 1ος αγώνας – Εντυπωσιακός Γ.Τρίγκας - Αποτελέσματα

Νίκη Τρίγκα σε δύσκολο αγώνα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/3/2018

Ξεκίνησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro με τον Γιάννη Τρίγκα (κεντρική φωτογραφία) να βρίσκεται σε εντυπωσιακή φόρμα και να αποδεικνύεται εξαιρετικά προπονημένος!

φωτό / συνεργασία ρεπορτάζ: Θοδωρής Ερμήλιος - Post Production Media

Με έναν απαιτητικό αγώνα που η συνολική του διάρκεια άγγιξε τις οχτώ ώρες άνοιξε η αυλαία του πρωταθλήματος. Στον διήμερο αγώνα στην Καρδίτσα πιο δυνατά από όλους την πρώτη μέρα, ξεκίνησε ο Γιάννης Τρίγκας (#22 Beta) που πήρε νωρίς προβάδισμα και επέστρεψε στις νίκες της Γενικής μετά από δύο χρόνια.

Ο δικός μας, Κίμων Καράμπελας (#225 Gas Gas) που επέστρεψε φέτος στην ενεργό δράση, ακολουθούσε τον Τρίγκα ωστόσο τρεις πτώσεις δεν του επέτρεψαν να παραμείνει στο κυνήγι της νίκης και τον περιόρισαν στην τέταρτη θέση της Γενικής. Ευτυχώς όλες τους δίχως κάποιο τραυματισμό με την μία όμως από αυτές να του κοστίζει πολλά δευτερόλεπτα καθώς το τιμόνι χώθηκε στην λάσπη.

 Κίμων Καράμπελας (#225 Gas Gas) 

Η λάσπη ήταν μία από τις δυσκολίες της ημέρας, όχι όμως στον βαθμό που αναμένεται αύριο. Σήμερα ο δυνατός αέρας που έπαιρνε τις κορδέλες και η μπόλικη βροχή των προηγούμενων ημερών δυσκόλεψαν πολύ τα πράγματα, αλλά απλά έδωσαν μία πρώτη γεύση στους αναβάτες. Κι αυτό γιατί αύριο η λάσπη θα είναι περισσότερη καθώς μέσα στην νύχτα η βροχή θα συνεχιστεί, ενώ και ο αέρας θα είναι αύριο αμείωτος. Το σκηνικό λοιπόν αναμένεται άκρως απαιτητικό, με τους αναβάτες να δηλώνουν ωστόσο έτοιμοι.

Σε εξαιρετική φόρμα κι ένας από τους «έτοιμους» για αύριο, ο Δημήτρης Βαγγελάκος (#112 Yamaha) που σήμερα τερμάτισε στη δεύτερη θέση και πήρε τη νίκη στην Ε1 ενώ στην Ε3 νικητής ήταν ο Βασίλης Σιαφαρίκας (#31 Honda).

Δημήτρης Βαγγελάκος (#112 Yamaha) 

Οι συμμετοχές για την πρώτη μέρα του αγώνα έφτασαν τις 47 ενώ ήδη στο parc ferme βρίσκονται και οι μοτοσυκλέτες των αναβατών που θα αγωνιστούν μόνο τη δεύτερη μέρα (Κυριακή) με το σύνολο των αγωνιζομένων να αγγίζει τους 100

Το σκηνικό για την δεύτερη ημέρα και τον δεύτερο αγώνα, στήνεται από τώρα εξίσου απαιτητικό με σήμερα…

Βασίλης Σιαφαρίκας (#31 Honda) νικητής Ε3!
 
Νίκος Ζέρβας (#495 Honda):
 
Ζώρας Αλέξης (#133 KTM):

 

 

Αποτελέσματα 1ου αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro:

 

 

 

 

Ετικέτες

Enduro Καρδίτσα MEGA GALLERY: Η Λίμνη Πλαστήρα σε enduro δράση!

Μεγάλη συλλογή φωτογραφιών από τον τρίτο αγώνα Enduro
Enduro Καρδίτσα MEGA GALLERY: Η Λίμνη Πλαστήρα σε enduro δράση!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/5/2023

Ο τρίτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις σε ειδυλλιακό μέρος με φανταστικές ειδικές διαδρομές, με την μία από αυτές να είναι δίπλα στην λίμνη Πλαστήρα.

Μπόλικες συμμετοχές, μία βασική διαφορά του φετινού πρωταθλήματος σε σχέση με την περσινή αγωνιστική σεζόν, αυξημένος ανταγωνισμός και καλές συνθήκες για οδήγηση στο χώμα συνέθεταν ένα σκηνικό για καταπληκτικό αγώνα.

Ωστόσο η ομίχλη οδήγησε στην ακύρωση, όπως αρχικά είναι ανακοινωθεί και με καταμέτρηση αργότερα της απόστασης που είχε καλυφθεί για πρόωρη διακοπή του.

Αυτό οδήγησε πολλούς αναβάτες σε παράπονα θεωρώντας πως δεν είχε καλυφθεί η απόσταση που ορίζει ο κανονισμός για να μην ακυρωθεί ο αγώνας που σημαίνει και επιστροφή του αντιτίμου συμμετοχής και κάλυψη όλων των εξόδων από τον διοργανωτή.

Επίσης στο ΜΟΤΟ υπήρχαν αρκετές μαρτυρίες για λάθος σήμανση σε κομβικό σημείο της διαδρομής που έστειλε αρκετούς αναβάτες σε διαφορετική κατεύθυνση με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να ολοκληρώσουν την μισή απόσταση που είναι το ελάχιστο όριο. Αυτά είναι δύο διαφορετικά ζητήματα βέβαια και λάθη στην σήμανση σχεδόν πάντα υπάρχουν και υπάρχει τρόπος να καλυφθεί αυτό για τους αναβάτες που έχασαν χρόνο.

Θα πρέπει επίσης σε συνθήκες πολύ χαμηλής ορατότητας όπως αυτές που επικράτησαν εκείνη την στιγμή και εμπόδιζαν τους αναβάτες να συνεχίσουν με ασφάλεια, να μπορεί να διακοπεί ο αγώνας για λίγη ώρα. Πριν φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε για ακύρωση ή για πρόωρη ολοκλήρωση, θα μπορούσε να γίνει μία διακοπή μέχρι η ομίχλη να διαλυθεί, όπως άλλωστε και έγινε μετά από περίπου μία ώρα. Με δεδομένο πως οι ομάδες δεν έχουν και την πολυτέλεια χρόνου μετά από κάθε αγώνα καθώς πρέπει ο καθένας να επιστρέψει στη βάση του, η διακοπή αυτή θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο περιθώριο πέρα του οποίου αν τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται να μιλάμε για πρόωρη ολοκλήρωση, όπως επίσης θα μπορούσαν να υπάρχουν και συντομότερες εναλλακτικές διαδρομές για να σενάριο σαν το παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση οι συνθήκες κάθε αγώνα είναι διαφορετικές και οι διοργανωτές καλούνται να πάρουν την καλύτερη δυνατή απόφαση σε ελάχιστο χρονικό περιθώριο. Η μηδενική ορατότητα σε αγώνα Enduro δεν γίνεται παρά να φέρνει την διακοπή του αγώνα, όπως και έγινε, καθώς η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων είναι το πρώτο που μετράει.

Ο τρίτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro δεν ήταν λοιπόν ένας αγώνας που μπορεί κανείς να πανηγυρίσει για την νίκη, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Ζώρας τερμάτισε πρώτος κάνοντας τα λιγότερα λάθη και καλύπτοντας παραπάνω από την ελάχιστη απόσταση με θεαματική οδήγηση.

Ακολουθεί ένα μεγάλο φωτογραφικό αφιέρωμα από το ΜΟΤΟ!
φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος