Άλλαξε το δίπλωμα μοτοποδηλάτου σου αλλιώς θα πληρώσεις πρόστιμο!

Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

26/11/2014

Όσοι από εσάς έχετε δίπλωμα μοτοποδηλάτου το οποίο έχει εκδοθεί από την Τροχαία, είστε υποχρεωμένοι μέχρι τις 18 Ιανουαρίου του 2015 να το αλλάξετε με έντυπο νέου τύπου που χορηγείται από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Λογικά αυτό έπρεπε να το γνωρίζουν ήδη όλοι όσοι πήραν άδεια μοτοποδηλάτου τα δύο τελευταία χρόνια, αφού είχαν ενημερωθεί για αυτή την υποχρέωσή τους. Η διαδικασία είναι απλή (δηλαδή θα χάσετε μόνο μια-δύο μέρες από την ζωής σας… ) και θα σας στοιχίσει μόλις 30 ευρώ αν βρείτε κάπου παραπεταμένη μια έγχρωμη φωτογραφία σας τύπου διαβατηρίου, αλλιώς προσθέστε και τα κερατιάτικα του φωτογράφου. Με την φωτογραφία και μια φωτοτυπία της παλιάς σας άδειας μοτοποδηλάτου πάτε σε ένα ΚΕΠ ή για τους πιο θαρραλέους σε μια τοπική διεύθυνση του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών της περιφέρειάς σας. Εκεί θα συμπληρώσετε μια ειδική αίτηση με τα στοιχεία σας και θα δώσετε την φωτογραφία και την φωτοτυπία της παλιάς σας άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου (την παλιά άδεια την κρατάτε εσείς μέχρι να σας σταλεί η καινούρια) και πληρώνετε το παράβολο. Μετά τις 18 Ιανουαρίου του 2015 η παλιά σας άδεια οδήγησης δεν ισχύει και σε περίπτωση ελέγχου από την τροχαία θα σας κόψουν μια ωραιότατη κλήση βάση του άρθρου 95 του Κ.Ο.Κ.

Η διαδικασία αντικατάστασης του παλιού διπλώματος οδήγησης μοτοποδηλάτου βήμα-βήμα:

 

Βήμα 1 – Πριν πάτε σε ΚΕΠ ή την Τοπική Διεύθυνση Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών

-Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου

-Φωτοτυπία παλιού διπλώματος οδήγησης

Βήμα2 – Όταν πάτε στο ΚΕΠ ή την Τοπική Διεύθυνση Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών

-Συμπληρώνετε την ειδική αίτηση

-Πληρώνετε το παράβολο

 

Φυσικά, όποιος κάτοχος διπλώματος οδήγησης μοτοποδηλάτου, έχει βγάλει ήδη δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας μεγαλύτερης κατηγορίας, τότε δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτα. Στην ουσία αυτή η είδηση επηρεάζει όσους οδηγούν μοτοποδήλατο ή αυτοκίνητο και μοτοποδήλατο.

 

Φωτό: trikalanews.gr

Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 - Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις εκδόσεις των ΧΜΑΧ 125 & ΧΜΑΧ 300
motomag Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 – Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Yamaha προχωρά σε μία προσφορά για τα scooter XMAX 125 και XMAX 300 η οποία περιλαμβάνει έκπτωση 200 ευρώ στο κιτ γνήσιων αξεσουάρ.

Πιο συγκεκριμένα το κιτ γνήσιων αξεσουάρ περιλαμβάνει σχάρα στήριξης, βάση τοποθέτησης κεντρικής βαλίτσας, κλειδαριά, κεντρική βαλίτσα χωρητικότητας 45 λίτρων καθώς και σετ μαύρα διακοσμητικά βαλίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες