ΕΛΑΣ – Συλλήψεις για κλεμμένες μοτοσυκλέτες σε δύο περιοχές της Αττικής

Στο κέντρο της Αττικής και στην Νέα Ιωνία Αττικής
motomag ΕΛΑΣ – Συλλήψεις για κλεμμένες μοτοσυκλέτες σε δύο περιοχές της Αττικής
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

12/8/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις δύο ατόμων για κλοπή μοτοσυκλετών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε ξεχωριστές ημερομηνίες και σε διαφορετικά μέρη στην Αττική.

Πιο συγκεκριμένα μετά από καταδίωξη στην περιοχή της Νέας Ιωνίας συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης 15χρονος ο οποίος οδηγούσε κλεμμένη μοτοσυκλέτα. Η καταδίωξη ξεκίνησε από την Μεταμόρφωση Αττικής καθώς εκεί οι αστυνομικοί εντόπισαν μοτοσυκλέτα χωρίς πινακίδα με δύο επιβαίνοντες.

Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο, ωστόσο στη θέα τους, ο κατηγορούμενος ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας ελιγμούς και παρά τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων δεν ανέκοψε την πορεία του, φτάνοντας στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Στη συνέχεια, προσπαθώντας να διαφύγουν, οι κατηγορούμενοι εγκατέλειψαν τη μοτοσυκλέτα και τράπηκαν σε φυγή πεζή.

Σε κοντινό σημείο, μετά από πεζή καταδίωξη, ακινητοποιήθηκε ο 15χρονος και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας, το οποίο επελήφθη προανακριτικά. Όπως διαπιστώθηκε η μοτοσυκλέτα είχα αφαιρεθεί λίγες μέρες νωρίτερα από την περιοχή της Νέας Ιωνίας, ενώ ο 15χρονος στερούνταν την κατά το νόμο άδεια ικανότητας οδήγησης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ αναζητείται ο συνεργός του.

Όσον αφορά τη δεύτερη περίπτωση, στο κέντρο της Αττικής συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» 31χρονος αλλοδαπός με κλεμμένη μοτοσυκλέτα. Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί στην περιοχή της Ομονοίας κάλεσαν σε έλεγχο 31χρονο ο οποίος επέβαινε σε μοτοσυκλέτα ωστόσο αυτός δεν υπάκουσε στις υποδείξεις των ανθρώπων της αστυνομίας.

Ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης, ωστόσο ακινητοποιήθηκε σε κοντινό σημείο και κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης και 4 φαρμακευτικά δισκία.

Όπως προέκυψε κατά την έρευνα, ο 31χρονος είχε αφαιρέσει την μοτοσυκλέτα πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Royal Enfield Bullet 650 Twin - Καταχωρήθηκε το όνομα για το δικύλινδρο μοντέλο που έρχεται

Εμπλουτίζει περαιτέρω την γκάμα της η ινδική εταιρεία - Μια κλασική για κάθε γούστο
Royal Enfield Bullet logo κατοχύρωση ονόματος
Από το

motomag

24/4/2025

Η Royal Enfield κατέθεσε αίτηση κατοχύρωσης της εμπορικής ονομασίας Bullet 650 Twin επιβεβαιώνοντας ότι εργάζεται σε μια νέα δικύλινδρη μοτοσυκλέτα με το εμβληματικό όνομα στα 650 κυβικά. 

Το νέο μοντέλο, που έχει εντοπιστεί ήδη να δοκιμάζεται στον δρόμο αρκετές φορές, θα βασίζεται μηχανικά στο πρόσφατα παρουσιασμένο Classic 650,, το οποίο έχουμε οδηγήσει, διατηρώντας τον δικύλινδρο κινητήρα 648cc που αποδίδει 47 ίππους και 52,3Nm ροπής, ενώ αναμένεται να φέρει και το ίδιο πλαίσιο, το οποίο δεν αποκλείεται να έχει μικρές αλλαγές στη γεωμετρία του σε σχέση με το Classic.

Η βασική διαφοροποίηση του Bullet 650 Twin αναμένεται να αφορά τη σχεδίαση, με χαρακτηριστικά όπως το τετραγωνισμένο πίσω φτερό, τη μονοκόμματη σέλα και την βαφή, ενώ όπως έχουμε δει και από τα άλλα μοντέλα της δικύλινδρης πλατφόρμας, αλλαγές μπορούν να αναμένονται στο υποπλαίσιο, τους τροχούς, τις αναρτήσεις και το σετάρισμά τους, ίσως και στα φρένα.

Η τιμή του λογικά θα κυμανθεί κοντά σε εκείνη του Classic 650 ίσως ελαφρώς χαμηλότερα, καθώς το Bullet παραδοσιακά αποτελεί πιο προσιτή επιλογή, ενώ το Classic βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας. Παράλληλα, επιβεβαιώνεται ότι ο κινητήρας των 648cc θα παραμείνει ενεργός στη γκάμα της Royal Enfield, παρά την ανάπτυξη νέου μοτέρ 750cc.

Η επίσημη ημερομηνία παρουσίασης του Bullet 650 Twin δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί άλλα αναμένεται εντός του έτους με τους Ινδούς να την προμηνύουν με την κατοχύρωση του ονόματος της μοτοσυκλέτας.