Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Επίσημη τοποθέτηση Yamaha για τις καθυστερήσεις-VIDEO μήνυμα Eric de Seynes, CEO Yamaha Motor Europe

Η Yamaha είναι η πρώτη που επίσημα αναφέρεται στην κατάσταση

Ειλικρινές μήνυμα από τον φιλέλληνα και ελληνομαθή Πρόεδρο της Yamaha Motor Europe, κύριο Eric de Seynes, που δίνει απάντηση και εξηγεί τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπάρχουν στις παραδόσεις μοτοσυκλετών.

Αυτό το μήνυμα αποτελεί την πρώτη επίσημη τοποθέτηση κατασκευαστή για τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπάρχουν και είναι προς τιμή της Yamaha που το πράττει ανοικτά. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδεθεί αυτό το μήνυμα αποκλειστικά με την Yamaha καθώς το πρόβλημα είναι γενικό και μάλιστα όχι για τους κατασκευαστές μοτοσυκλετών μόνο, μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν και στα ελαστικά και στα αξεσουάρ.

Είναι επίσης μία πρώτη επιβεβαίωση των ρεπορτάζ του ΜΟΤΟ, που συνολικά αγκαλιάζουν το ζήτημα για τους λόγους και τις αιτίες που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Το ζήτημα είναι πολύ πιο σύνθετο στην ουσία του και πέρα από την αγορά των κοντέινερ που είναι μία από τις αιτίες, όπως και η αύξηση των πρώτων υλών, τεράστιο ζήτημα ήταν και η πυρκαγιά σε αυτό εδώ το εργοστάσιο που έπληξε όλη την αυτοκινητοβιομηχανία και ήρθε να προστεθεί στο παγκόσμιο πρόβλημα με την παραγωγή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων

Ας δούμε το μήνυμα του προέδρου της Yamaha, με το VIDEO να ακολουθεί:

Eric de Seynes- President & CEO of Yamaha Motor Europe N.V.

φωτό αρχείου από παλαιότερη συνέντευξη του MOTO με τον κ.Eric


 

 

Αγαπητοί πελάτες, αγαπητοί συνεργάτες της Yamaha,

Έχοντας περάσει μια δύσκολη χρονιά το 2020, θεωρήσαμε ότι το πιο σύνθετο μέρος της πανδημίας του κορονοϊού θα ήταν πλέον πίσω μας, όσον αφορά τόσο στη δημόσια υγεία όσο και στο επιχειρηματικό μας περιβάλλον.

Οι αρχικές προβλέψεις για το 2021 ήταν και παραμένουν ιδιαίτερα θετικές. Η ζήτηση αποκαθίσταται δυναμικά από το περασμένο καλοκαίρι, με τη στήριξη ενός ισχυρού και αφοσιωμένου Δικτύου Επίσημων Συνεργατών και με πολλά νέα προϊόντα που αναμένονται όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Δυστυχώς, οι συνθήκες δεν εξελίσσονται ακριβώς έτσι καθώς εισερχόμαστε στην σεζόν του 2021, αφού οι μακροπρόθεσμες επιδράσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην εφοδιαστική αλυσίδα γίνονται πλέον ορατές και οι οποίες δυσκολεύουν την εκπλήρωση της βασικής μας υποχρέωσης για παροχή επαρκούς διαθεσιμότητας προϊόντων σε εσάς μέσω του εκτεταμένου Δικτύου Επίσημων Συνεργατών μας.

Τους τελευταίους δέκα μήνες, η διαθεσιμότητα πρώτων υλών έχει αποτελέσει μείζον ζήτημα σε πολλούς τομείς, όπως οι ημιαγωγοί που απαιτούνται για την κατασκευή των smart keys, του συστήματος πέδησης ABS, της ECU κ.λπ. Η αποστολή των προϊόντων προς την Ευρώπη παρουσίασε επίσης δυσκολίες, λόγω της πολύ υψηλής ζήτησης για πολλές κατηγορίες προϊόντων. Αυτά τα θέματα εντάθηκαν ακόμη περισσότερο στην αρχή της σεζόν λόγω της αναπάντεχης καθυστέρησης που δημιουργήθηκε στη Διώρυγα του Σουέζ, με το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Given», το οποίο μετέφερε, δυστυχώς, και αρκετές χιλιάδες προϊόντων και εξαρτημάτων Yamaha.

Όλοι εδώ στη Yamaha, από το τμήμα προμηθειών έως το εργοστάσιο, τις ομάδες διακίνησης και τις ομάδες πωλήσεων, εργαζόμαστε σκληρά για να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις και να εξασφαλίσουμε την παράδοση όλων των διαθέσιμων προϊόντων. Παράλληλα, προσπαθούμε να παρέχουμε τις ακριβέστερες πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα στο Δίκτυο Επίσημων Συνεργατών μας σε όλη την Ευρώπη, σε ένα πλαίσιο συνθηκών που υπήρξαν και παραμένουν ιδιαίτερα απρόβλεπτες.

Παρ' όλα αυτά, ευτυχώς η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί τις ερχόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες. Εκτιμούμε την υπομονή σας και είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η υπομονή θα επιβραβευθεί με τις μοναδικές εμπειρίες που θα σας προσφέρει η νέα σας μοτοσυκλέτα, το scooter, ο εξωλέμβιος κινητήρας, το WaveRunner ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν της Yamaha έχετε επιλέξει.

Στο μεταξύ, παρ' ότι όλοι εδώ στη Yamaha εργαζόμαστε σκληρά για την επίλυση όλων των θεμάτων

που έχει δημιουργήσει η πανδημία, καθώς επίσης και για την άμεση αύξηση των συνολικών παραδόσεών μας, κατανοούμε ότι η αναμονή για την παράδοση των προϊόντων μπορεί να δημιουργεί αναστάτωση και γι' αυτό λυπούμαστε πολύ. Ελπίζουμε να δεχθείτε την συγγνώμη μας για τυχόν καθυστερήσεις.

Ευχόμαστε ειλικρινά ότι θα μπορέσετε να «ανεβάσετε στροφές» με τη νέα σας Yamaha πολύ σύντομα.

Εις το επανιδείν και σας ευχαριστούμε ξανά για την υπομονή σας.

 

Πράγματι το πλοίο της “Ever Given” ήταν μία μεγάλη καθυστέρηση για την Yamaha που μπλόκαρε και μοτοσυκλέτες που προορίζονταν για την ελληνική αγορά. Ο αξιότιμος κ.Eric δίνει φυσικά την εικόνα που επικρατεί συγκεκριμένα για την Yamaha.

Όσα λέμε εμείς στο δικό μας ρεπορτάζ αποτελούν τις αιτίες του συνολικού προβλήματος που αφορά όλους τους κατασκευαστές, μοτοσυκλετών, ελαστικών και αξεσουάρ. Κατά επέκταση είναι ζήτημα για τα αυτοκίνητα και ολόκληρη την αγορά, προφανώς και επικεντρωνόμαστε στην ιδιαίτερη περίπτωση της μοτοσυκλέτας εδώ στο ΜΟΤΟ.

Αυτό το πρόβλημα, στο σύνολό του, δεν πρόκειται να λυθεί τελείως μέσα στο 2021 ενώ η άνοδος της τιμής των μεταφορικών μπόρε να έχει σταματήσει αλλά δεν αναμένεται να επιστρέψει στα επίπεδα που ίσχυαν μέχρι τον Οκτώβριο του 2020. Αναλόγως με το που θα παγιωθεί το νέο κόστος μεταφορικών, θα ξέρουμε και την συνολική επιρροή που είχαν αυτές οι εξελίξεις στην τελική τιμή των μοτοσυκλετών

Περισσότερα:

 

Ακήρυχτος πόλεμος στις τιμές μοτοσυκλετών παγκοσμίως: Πλοία-Κοντέινερ-Πετρέλαιο-Euro5! Τι συμβαίνει στην Ελληνική αγορά - Προστίθενται σε αυξημένη φορολογία και δασμούς!

 

Υπόθεση Renesas: Ομαλοποιείται η παγκόσμια παραγωγή μικροεπεξεργαστών στην αυτοκίνηση και την μοτοσυκλέτα - Μετά την τεράστια καταστροφή που επηρέασε το 60%!

 

Tags: