Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Harley Davidson: Μια Fat Boy από Lego [video]

Για μικρούς και μεγάλους

Κάτι παρόμοιο με αυτό που έκανε η BMW δύο χρόνια νωρίτερα κάνει τώρα και η Harley, για τελείως διαφορετικούς λόγους. Πίσω στο 2017, η BMW είχε παρουσιάσει το Hover Ride που είναι ένα concept κατασκευασμένο από Lego σε μικρή κλίμακα, την οποία αργότερα παρουσίασε και σε πραγματική κλίμακα. Για την ακρίβεια το είχαν φτιάξει φοιτητές που έκαναν την πρακτική τους στη θυγατρική της BMW, την BMW Junior Company. Η εταιρεία μάλιστα, δημιουργήθηκε γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό, να ανοίξει την πόρτα σε όσους φοιτητές θέλουν να κάνουν την πρακτική τους στη BMW.

Η HD σσυνεργάστηκε με την LEGO για να δημιουργήσει μια μινιατούρα του Fat Boy 2019, η οποία απ’ την 1η Αυγούστου θα βρίσκεται σε όλα τα καταστήματα και θα περιμένει τα παιδιά κάθε ηλικίας να την συναρμολογήσουν. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των δυο εταιρειών δεν ήταν η δημιουργία ενός βαρετού αντίγραφου αλλά μιας σχεδόν πραγματικής μικρογραφίας του Fat Boy και όπως όλες οι δημιουργίες της Lego είναι άκρως διασκεδαστική. Τόσο ο κινητήρας όσο και τα υπόλοιπα εξαρτήματα του μοντέλου δεν είναι διακοσμητικά αλλά έχουν ενεργό ρόλο. Έτσι, από μικρή ηλικία τα παιδιά μπορούν να μάθουν περισσότερα για τις μοτοσυκλέτες και να πάρουν τα πρώτα τους ερεθίσματα μέσα απ’ το παιχνίδι αναπτύσσοντας μία καλύτερη σχέση με τις μοτοσυκλέτες. Υπάρχουν πολλά μοντέλα με αυτοκίνητα, θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερα και για μοτοσυκλέτες.

Η Harley παρέα με την Lego δεν περιορίστηκε μόνο στη δημιουργία του παιχνιδιού αλλά πήγε ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας μια Fat Boy σε πραγματική κλίμακα αποτελούμενη από 65.569 τουβλάκια, όπως φαίνεται στο παρακάτω video. Στο κείμενο που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

Δελτίο Τύπου

 

Η Harley- Davidson® και ο θρύλος της εμπνέουν τη νέα δημιουργία της Lego Group και μεταφέρουν το πάθος της μοτοσυκλέτας στην επόμενη γενιά

 

Από 1η Αυγούστου 2019, στα καταστήματα LEGO… όλου του κόσμου!

 

Σήμερα, η LEGO Group παρουσιάζει το τελευταίο της μοντέλο LEGO® Creator Expert, μία Harley-Davidson® Fat Boy® που θα ταξιδέψει στα καταστήματα LEGO όλου του κόσμου, την 1η Αυγούστου 2019.

Αυτό το πιστό αντίγραφο του θρυλικού μοντέλου από το Μιλγουόκι σχεδιάστηκε από τη LEGO σε συνεργασία με τη Harley-Davidson και αντικατοπτρίζει την ομορφιά της πραγματικής μοτοσυκλέτας, με φινιρίσματα, επιφάνειες και σχεδιαστικά στοιχεία που συνδυάστηκαν για τη δημιουργία ενός μοντέλου, όμοιου με το ίδιο το Harley-Davidson® Fat Boy®. Αποτελούμενο από 1,023 κομμάτια, το μοντέλο διαθέτει γεμάτους τροχούς, ρεζερβουάρ τύπου “δάκρυ” ενσωματωμένο ταχύμετρο και διπλά τελικά εξάτμισης.

Ολοκληρωμένο, το μοντέλο φτάνει στα 20 εκατοστά πλάτος και 33 εκατοστά μήκος. Διαθέτει αρκετά κινούμενα μέρη που το μετατρέπουν από ένα στατικό μοντέλο σε ένα διασκεδαστικό αντικείμενο πάθους για μικρούς και μεγάλους. Περιστρέψτε τον πίσω τροχό για να φέρετε στη ζωή τα κινούμενα έμβολα του κινητήρα Milwaukee-Eight® και τα διπλά τελικά της εξάτμισης. Γυρίστε το τιμόνι, πατήστε το μοχλό ταχυτήτων, τη μανέτα των φρένων και κατεβάστε το πλαϊνό σταντ για ασφαλή στήριξη. Φινιρισμένο με το αυθεντικό μαύρο και σκούρο κόκκινο χρώμα, με το λογότυπο  Harley-Davidson® και στις δύο πλευρές, διαθέτει την πραγματική εμφάνιση και το χρωματισμό Wicked Red του Fat Boy του 2019. Αποτελεί το τέλειο διακοσμητικό για κάθε σπίτι, γραφείο ή οποιοδήποτε άλλο σημείο που εκφράζει το πάθος του ιδιοκτήτη, για τις μοτοσυκλέτες Harley-Davidson®.

“Το να φέρνεις στη ζωή αυτή τη μοτοσυκλέτα Harley-Davidson® με “τουβλάκια” είναι συναρπαστικό, αναφέρει ο Διευθυντής Σχεδιασμού της LEGO Group, Mike Psiaki. “Αυτό το μοντέλο, πραγματικά αιχμαλωτίζει τη μοναδική σχεδίαση, την προηγμένη τεχνολογία και την έμφαση στη λεπτομέρεια αυτής της θρυλικής μοτοσυκλέτας, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία κατασκευής, αλλά και ένα υπέροχο συλλεκτικό αντικείμενο πάθους για τους φίλους των Harley-Davidson® και LEGO, όλων των ηλικιών.”

“Είναι εξαιρετικά συναρπαστική η συνεργασία της Harley-Davidson® με τη LEGO Group, ένα ακόμη εργοστάσιο που κυριαρχεί στους τομείς της δημιουργικότητας και της έκφρασης, ” αναφέρει η Chief Marketing Officer της Harley-Davidson, Heather Malenshek,. “Δεν μας αρκεί να ενθουσιάζονται οι πελάτες μας με τις μοτοσυκλέτες μας. Θέλουμε να απολαμβάνουν και τη διαδικασία κατασκευής τους.”

“Η αυθεντικότητα του στυλ Harley-Davidson® οφείλεται σε κάθε λεπτομέρεια, από την αρχή μέχρι το τέλος, αναφέρει ο Αντιπρόεδρος Styling & Design της Harley-Davidson®, Brad Richards. “Δώσαμε έμφαση σε κάθε βίδα της μοτοσυκλέτας, σε όλα τα φινιρίσματα και σε κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια. Δουλεύοντας σε αυτό το project με την ομάδα της LEGO, μας δόθηκε η ευκαιρία να δώσουμε την ίδια έμφαση στη λεπτομέρεια σε ένα  νέο προϊόν και να τιμήσουμε ένα εργοστάσιο που κέντρισε τη φαντασία και έδωσε έμπνευση για δημιουργία, σε εμένα και σε πολλούς από εμάς στη Harley-Davidson® όταν ήμασταν παιδιά.”

Με την ευκαιρία της δημιουργίας του μοντέλου LEGO Creator Expert Harley-Davidson® Fat Boy®, οι Master Builders της LEGO κατασκεύασαν ένα μοντέλο σε πλήρεις διαστάσεις μοτοσυκλέτας, το οποίο διαθέτει ασημί εξαρτήματα, Wi-Fi animation control, σύστημα ήχου, φωτιστικά εφέ που αναπαριστούν το πραγματικό Harley-Davidson® Fat Boy® και 6,000 ειδικά κομμάτια LEGO. Για την κατασκευή του απαιτήθηκαν 865 ώρες και αποτελείται από  69,569 κομμάτια. Θα βρίσκεται σε επιλεγμένα καταστήματα της LEGO και σε εκδηλώσεις της Harley-Davidson, ώστε να μπορούν να το θαυμάσουν οι φίλοι των δύο εργοστασίων.

Το μοντέλο LEGO Creator Expert Harley-Davidson® Fat Boy® θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα της LEGO και στο shop.LEGO.com αποκλειστικά για τα VIP μέλη της LEGO, από τις 17 Ιουλίου 2019. Η διάθεση στο κοινό θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου 2019.