Ducati Panigale V4 S LEGO Technic - Για όλα τα μεγάλα παιδιά [VIDEO]

Με 1.603 τουβλάκια, κοντά μας από την 1/1/2025
Ducati Panigale V4S LEGO Technic
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/11/2024

Μετά την παρουσίαση της Panigale V4 R (με μονόμπρατσο ψαλίδι τότε) από τη LEGO Technic το 2020, τώρα έχουμε και νέα συνεργασία μεταξύ του Borgo Panigale και της LEGO με το νέο Panigale V4 S (με το ψαλίδι δύο μπράτσων) που έρχεται κοντά μας από το 2025, κομπλέ με τα γνωστά αεροδυναμικά φτερά.

Το Panigale V4 S της LEGO Technic θα έχει διαστάσεις 30x43x15, σε κλίμακα 1:4 συγκριτικά με τη μοτοσυκλέτα, ενώ όπως και τα υπόλοιπα Technic εδώ δεν έχουμε ένα συναρμολογούμενο μοντελάκι με πλαστικά φτιαγμένα ειδικά για την περίσταση, αλλά μια αναπαράσταση αν θέλετε, μια απεικόνιση του V4 S, όσο πιο πιστά μπορεί να γίνει αυτή χρησιμοποιώντας τουβλάκια και εξαρτήματα LEGO Technic. Έτσι δεν πρέπει κανείς να περιμένει ένα 100% πιστό αποτέλεσμα αλλά κάτι που πλησιάζει την εικόνα της μοτοσυκλέτας, και προσφέρει μια μεγάλη πρόκληση συναρμολόγησης στους φαν της συγκεκριμένης ενασχόλησης.

Ducati Panigale V4S LEGO Technic

Όπως λέει ο Uwe Wabra, Senior Designer της LEGO Technic: “Οι εκδόσεις LEGO Technic πραγματικών οχημάτων πρέπει να δείχνουν όσο το δυνατόν πιο πιστά σε αυτά. Αυτό σημαίνει ότι δοκιμάζουμε συνεχώς νέες τεχνικές για να αναπαραστήσουμε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, όπως η ανάρτηση, το τιμόνι, ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων. Είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε την ομάδα σχεδιασμού της Ducati καθώς ανέπτυσσε τη νέα Panigale V4 και μας έδωσαν μοναδικές πληροφορίες για την τεχνολογία και το σχεδιασμό της. ”

Ducati Panigale V4S LEGO Technic

Το LEGO Technic Ducati Panigale V4 S, αποτελούμενο από 1.603 τουβλάκια θα πωλείται από την 1η Ιανουαρίου 2025 στα καταστήματα LEGO Stores, online στο shop.LEGO.com και σε όλο το δίκτυο πωλήσεων LEGO στην τιμή των 199,99 ευρώ.

Ducati Panigale V4S LEGO Technic

Η πρώτη ευκαιρία να χαζέψουν οι ενδιαφερόμενοι από κοντά το νέο Ducati LEGO θα είναι στις 3 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια του “Campioni in Festa”, της εκδήλωσης στην οποία οι εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati θα γιορτάσουν τις επιτυχίες του 2024. Εκεί, στον χώρο της BolognaFiere θα υπάρχει ένας χώρος αφιερωμένος στο νέο σετ LEGO Technic Ducati Panigale V4 S, με μια έκπληξη για όλους τους λάτρεις των κατασκευών της LEGO.

Ετικέτες

Έξυπνες κάμερες – Νέος διαγωνισμός με μικρότερο προϋπολογισμό, σιγή ιχθύος για λάθος ενδείξεις στην πιλοτική φάση

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκήρυξε νέο διαγωνισμό μετά την ακύρωση του πρώτου λόγω προσφυγών
camera
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/6/2026

Ο νέος διαγωνισμός γίνεται “για τη σύναψη μεικτής σύμβασης προμήθειας και παροχής υπηρεσιών για την Προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση δικτύου Καμερών Καταγραφής Παραβάσεων Κ.Ο.Κ.” και έχει συνολικό προϋπολογισμό 44.055.805 ευρώ, ενώ το κριτήριο κατακύρωσης θα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής.

Το αντικείμενό του τώρα αφορά μόνο τις 1.000 σταθερές κάμερες που πρόκειται να αναπτυχθούν σε σταθερά σημεία ανά τη χώρα και όλα τα συμπαραμαρτυρούντα τους: βάσεις στήριξης, ηλεκτρολογική εγκατάσταση, δικτύωση, συντήρηση, εκπαίδευση αστυνομικών στη χρήση τους. Δεν περιλαμβάνει δηλαδή τις κινητές κάμερες που θα μπουν σε λεωφορεία, οι οποίες πιθανότατα θα ανατεθούν σε διαφορετικό διαγωνισμό.

Ο νέος διαγωνισμός θέτει ως καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών την 27η Ιουλίου 2026 και την ηλεκτρονική τους αποσφράγιση την 28η Ιουλίου, ωστόσο προβλέπει σχεδόν το μισό κόστος από πριν και η αιτία είναι η αφαίρεση του όρου προαίρεσης, δηλαδή της δυνατότητας επέκτασης της παραγγελίας σε μετέπειτα χρόνο. Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο λόγος που δεν ενσωματώθηκε ξανά η προαίρεση είναι πως δεν μπορούν να είναι γνωστές εκ των προτέρων οι τεχνικές προδιαγραφές που θα ισχύουν σε μερικά χρόνια, έτσι η κυβέρνηση δεν ήθελε να δεσμευτεί με ένα πακέτο συγκεκριμένων προδιαγραφών που ενδεχομένως να έχει ξεπεραστεί ή βελτιωθεί ως την επόμενη προμήθεια.

Θυμίζουμε πως ο πρώτος διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί ματαιώθηκε στα τέλη Μαΐου μετά από αρκετές προσφυγές εταιρειών που επικαλούνταν είτε ασαφείς τεχνικές προδιαγραφές ή υπονοούσαν φωτογραφικό διαγωνισμό που πρακτικά περιέγραφε τα προϊόντα ενός συγκεκριμένου κατασκευαστή.

Στο μεταξύ η επικαιρότητα έχει γεμίσει από δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο που μιλούν για τεράστιο ποσοστό λανθασμένων καταγραφών από τις “έξυπνες” κάμερες. Με εκτιμήσεις για αστοχία σε πάνω από 90% των βεβαιωμένων παραβάσεων, τα σχετικά δημοσιεύματα επικαλούνται αστυνομικές πηγές, γεγονός που κάνει ιδιαίτερα ανησυχητικό το όλο ζήτημα καθώς, από τη στιγμή που οι κάμερες θα έχουν δικτυωθεί ως προβλέπεται, θα λειτουργούν αυτόνομα. Αυτό σημαίνει πως όποιοι δεχτούν κλήση για παράβαση που κρίνουν πως ήταν λανθασμένη, θα πρέπει να πληρώσουν το πρόστιμο και να προσφύγουν κατά της καταγραφής, γεγονός που μπορεί να πλημμυρίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στην παρούσα φάση, οι λιγοστές κάμερες που έχουν εγκατασταθεί πιλοτικά δεν υποστηρίζονται από σέρβερς τεχνητής νοημοσύνης, αλλά τα ευρήματά τους περνούν από την κλασική μέθοδο, έλεγχο από αστυνομικό. Προφανέστατα όμως δεν υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί να τσεκάρουν τι κατέγραψε κάθε μια από τις κάμερες που διαφημίζονται πως θα πιάνουν χιλιάδες παραβάτες κάθε μέρα.