Honda - Ανάκληση για την τρόμπα βενζίνης στα CBR 600RR, CBR 1000RR, GL 1800 Gold Wing

Οι χρονολογίες που επηρεάζονται ξεκινάνε από το 2018 και φτάνουν μέχρι και το 2024, ενώ η ανάκληση ισχύει και για την Ελλάδα
motomagHonda – Ανάκληση για την τρόμπα βενζίνης στα CBR 600RR, CBR 1000RR, GL 1800 Gold Wing
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

28/2/2024

Με την υπ’ αρ. A12/00491/24 ειδοποίηση το σύστημα ανακλήσεων RAPEX της Ε.Ε. ανακοινώνει ότι η Honda προβαίνει σε ανάκληση τριών μοντέλων της για την αντλία καυσίμου, η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση μπορεί να οδηγήσει σε απότομη διακοπή της παροχής καυσίμου, με συνέπεια τον τραυματισμό του αναβάτη. H ανάκληση ισχύει και για την Ελλάδα, ενώ μετά από επικοινωνία μας με την Σαρακάκης ΑΕΒΜΕ, πληροφορηθήκαμε πως εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα δημοσιευθεί Δελτίο Τύπου από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, αναφορικά με τη συγκεκριμένη Καμπάνια Ανάκλησης.

Λόγος ανάκλησης είναι η μειωμένη πυκνότητα της φτερωτής της αντλίας καυσίμου (σσ. μάλλον η οδηγία αναφέρεται σε κατασκευαστικό λάθος) μπορεί να οδηγήσει σε συρρίκνωση και παραμόρφωση της, με εμφάνιση ρωγμών στην επιφάνειά της. Ως αποτέλεσμα η αντλία θα μπορούσε να φράξει, εμποδίζοντας την παροχή καυσίμου, με κίνδυνο σβησίματος του κινητήρα. Αν αυτό συμβεί κατά τη διάρκεια της οδήγησης, υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος και τραυματισμών. 

Τα μοντέλα που επηρεάζονται είναι το CBR 600RR του 2018, το CBR 1000RR κατασκευής 2018 και 2019 και το GL 1800 Gold Wing που έχει βγει από την γραμμή παραγωγής από το 2018 έως και το 2024. Οι παραπάνω μοτοσυκλέτες δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της Ε.Ε. για νόμιμη κυκλοφορία στον δρόμο, και κρίνεται υποχρεωτική η αντικατάσταση της αντλίας καυσίμου τους -εξού και η εν λόγω ανάκληση.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες