Η Mahindra εξαγόρασε την Peugeot Motorcycles

Επέκταση στην Ευρώπη
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

31/10/2019

Το σχέδιο της επέκτασης στις ευρωπαϊκές αγορές φαίνεται πως ολοκληρώνει σιγά-σιγά ο ινδικός κολοσσός Mahindra, αφού πρόσφατα ανακοίνωσε πως απέκτησε και τις υπόλοιπες μετοχές της Peugeot Motorcycles με την γαλλική εταιρεία να θεωρείται πλέον θυγατρική της. Λέμε τις υπόλοιπες, καθώς από το 2014, η Mahindra ήλεγχε την Peugeot με πλειοψηφικό ποσοστό αφού είχε ήδη το 51%. Μάλιστα, η ανακοίνωση συμπίπτει χρονικά και με την ολοκλήρωση της συνένωσης της FIAT με τον όμιλο PSA (στον οποίο ανήκει η Peugeot) δημιουργώντας έτσι ουσιαστικά τον τέταρτο μεγαλύτερο όμιλο στην αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ είναι τεράστια η πιθανότητα να γίνει ο νούμερο ένα σύντομα...

Ο λόγος που η Mahindra προχώρησε στην εξαγορά της Peugeot είναι για να επεκταθεί στην πιο απαιτητική αγορά, την ευρωπαϊκή. Μάλιστα, για να το καταφέρει έχει εκπονήσει ολόκληρο σχέδιο, με την αγορά πολλών ιστορικών Ευρωπαίων κατασκευαστών, όπως της BSA μέσω της θυγατρικής της Classic Legends Private Limited. Ουσιαστικά, η Mahindra βρίσκεται στα χνάρια της Bajaj, που είναι ο βασικός της ανταγωνιστής και μπήκε στις ευρωπαϊκές αγορές μέσα απ’ το δίκτυο της ΚΤΜ, χωρίς να χρειαστεί να επενδύσει υπέρογκα ποσά για τη δημιουργία ενός δικού της.

Επίσης η Mahindra ανέφερε πως τα κεντρικά γραφεία της Peugeot θα παραμείνουν στη Γαλλία, όπως και η γραμμή παραγωγής –τουλάχιστον για τώρα - ενώ η γκάμα της θα επεκταθεί, αφού από το 2021 μέχρι το 2023 θα παρουσιαστούν επτά νέα μοντέλα.

Γερμανία: Παγίδες με λάδια στην άσφαλτο στοχεύουν μοτοσυκλετιστές [Video]

Ανακαλύφθηκαν σε μια περιοχή που είχε το ίδιο πρόβλημα για αρκετά χρόνια παλιότερα
germania
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/6/2026

Μια σειρά από μεγάλες κηλίδες λαδιού στην άσφαλτο ανακάλυψε η αστυνομία κοντά στην πόλη Scheidegg και το γεγονός πως όλες βρίσκονταν πάνω σε στροφές μάλλον δείχνει σκόπιμη ενέργεια και όχι τυχαία διαρροή από κάποιο όχημα.

Ευτυχώς οι αρχές ανακάλυψαν τη μόλυνση έγκαιρα και έσπευσαν να καθαρίσουν τον δρόμο με τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας πριν σημειωθεί κάποιο ατύχημα, ενώ καλεί το κοινό και πρωτίστως τους μοτοσυκλετιστές για όποια χρήσιμη πληροφορία μπορεί να έχουν σχετικά με τους δράστες.

Στην ίδια περιοχή εμφανίζονταν για μια περίοδο από το 2007 ως το 2011 αλλεπάλληλες κηλίδες από λάδια εσκεμμένως ριγμένα στην άσφαλτο και μάλιστα το 2011 είχαν κοστίσει τη ζωή ενός μοτοσυκλετιστή. Οι γερμανικές αρχές είχαν κάνει τότε μεγάλη έρευνα για να βρουν τους υπαίτιους χωρίς δυστυχώς να προκύψει απτό αποτέλεσμα από αυτές.

Τώρα η νέα εμφάνιση λαδιών σε δρόμους με στριφτερές διαδρομές που αποτελούν δημοφιλή προορισμό για μοτοσυκλετιστές προκαλεί εκ νέου ανησυχία στις αρχές.

Αν έχετε σκοπό να ταξιδέψετε οδικώς στη Γερμανία φέτος και ειδικά αν ο προορισμός σας βρίσκεται στον νότο, κοντά στα σύνορα με Αυστρία και Ελβετία, η προσοχή είναι επιβεβλημένη.