Ιταλική αγορά δικύκλου - Άνοδος 37,7% τον Ιανουάριο του 2023!

Συνεχίζεται η ανοδική τάση και για τη νέα χρονιά
Άνοδος ιταλικής αγοράς δικύκλου
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/2/2023

Ο ANCMA (ο ιταλικός Σύνδεσμος Κατασκευαστών και Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών) έδωσε στη δημοσιότητα τα εντυπωσιακά στοιχεία για τις ταξινομήσεις της αγοράς δικύκλου για τον Ιανουάριο του 2023, όπου σημειώθηκε άνοδος 37,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Ο Πρόεδρος του ANCMA, Paolo Magri, δήλωσε πως “η τάση της αγοράς για τον πρώτο μήνα του 2023 συνεχίζει στα πρότυπα των προηγούμενων δύο ετών, με τη χώρα μας σε ηγετική θέση στην Ευρώπη, τόσο στις ταξινομήσεις όσο και στην παραγωγή.”

Κάπως έτσι, τον Ιανουάριο του 2023, στην Ιταλία ταξινομήθηκαν 21.314 δίκυκλα, με την αύξηση του 37,7% να αποδίδεται και σε κρατικές επιδοτήσεις, οι οποίες όμως τελείωσαν ήδη. Μεγάλο μέρος της αλματώδους τάσης της γείτονας αγοράς αποδίδεται στα scooter, με την κατηγορία να παρουσιάζει αύξηση 77,4%, για ένα σύνολο 9.482 δικύκλων.

Μόνη κατηγορία που παρουσιάζει πτώση είναι τα μοτοποδήλατα / πενηντάρια (ΑΜ) με μείωση 33,97%, για ένα σύνολο 1.112 ταξινομήσεων. Παρόλα αυτά, η πτώση αυτή είναι τεχνητή, καθώς το 2022 είχε σημειωθεί μεγάλη άνοδος στην κατηγορία λόγω εταιρικών προμηθειών, ενώ με αυτό τον τρόπο παρασύρθηκε και η αγορά ηλεκτρικών δικύκλων (πολλά από αυτά ανήκουν στην κατηγορία ΑΜ) που έπεσε 17,10% στις 868 ταξινομήσεις.

Ετικέτες

Ιταλία: Η Beta πουλάει μαθήματα Trial και στους εντουράδες

Γνωριμία με το trial από εκπαιδευτές της Beta, με κόστος μόλις 39 ευρώ
Try Trial
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

3/8/2026

Η Beta δίνει την ευκαιρία σε αναβάτες κάθε επιπέδου να δοκιμάσουν την οδήγηση trial μοτοσυκλετών, μέσα από το νέο πρόγραμμα "Try Trial Special Edition", που συνδυάζει εκπαίδευση, εξοπλισμό και την αγωνιστική ατμόσφαιρα

Το Try Trial Special Edition περιλαμβάνει ένα μάθημα διάρκειας 60 λεπτών με επίσημους εκπαιδευτές της Beta, σχεδιασμένο για να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στον κόσμο του trial μέσα από βασικές τεχνικές και ασκήσεις που βελτιώνουν τον έλεγχο και την ισορροπία πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε δεξιότητες όπως η δυναμική ισορροπία, ο ακριβής έλεγχος και χειρισμός γκαζιέρας και συμπλέκτη, οι ελιγμοί σε περιορισμένους χώρους και οι σωστές μεταφορές βάρους για την υπέρβαση εμποδίων.

Το κόστος συμμετοχής είναι 39 ευρώ και περιλαμβάνει τη χρήση της μοτοσυκλέτας, το ωριαίο μάθημα με τους εκπαιδευτές, καθώς και τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό και ρουχισμό.

Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες και ημερομηνίες στην Ιταλία με αφορμή μοτοσυκλετιστικά αγωνιστικά δρώμενα, στις 5 με 6 Σεπτεμβρίου, στο Abetone (Pistoia), παράλληλα με αγώνα Hard Enduro, προσφέροντας μια ιδανική ευκαιρία στους φίλους του enduro να γνωρίσουν τις τεχνικές του trial και στις 12 με 13 Σεπτεμβρίου, στο Gaby (Aosta), κατά τη διάρκεια του τελικού γύρου του Ιταλικού Πρωταθλήματος Trial, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τους κορυφαίους αναβάτες του θεσμού και να γνωρίσουν τις απαιτήσεις του αθλήματος.