Κωσταντίνος Μαυρόπουλος - Στο Yamaha R3 Cup 2024 με την ομάδα Xgear

Νέες προκλήσεις για τον νεαρό Έλληνα Πρωταθλητή
motomagYamaha R3 Cup – Ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος θα αγωνιστεί με την ομάδα Xgear
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/2/2024

Μέσα από ανακοίνωση στα κοινωνικά του δίκτυα ο “Dinos31” μας ενημερώνει για την ένταξή του στην ιταλική αγωνιστική ομάδα Xgear, με την οποία θα συμμετάσχει το 2024 στο Yamaha R3 Cup, έναν θεσμό που έχει αναδειχθεί σε φυτώριο αυριανών πρωταθλητών.

Ο Έλληνας αγωνιζόμενος και Πρωταθλητής, Κωσταντίνος Μαυρόπουλος, ταξιδεύει μέχρι την Ιταλία, με στόχο το επόμενο βήμα στην αγωνιστική του πορεία. Μετά από δύο συνεχόμενα Βαλκανικά Πρωταθλήματα (2022, 2023) στα SSP300, και έναν τίτλο στην αντίστοιχη κατηγορία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, θα κάνει την εμφάνισή του στο Yamaha R3 Cup στην Ιταλία, έναν θεσμό που αποτελεί φυτώριο αναβατών για τις μεγαλύτερες κατηγορίες των Motul WSBK και MotoGP, πάνω σε μία μοτοσυκλέτα που γνωρίζει καλά.

Ο Ντίνος θα μεταβεί στη γείτονα χώρα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να δοκιμάσει την αγωνιστική του μοτοσυκλέτα, ενώ ο πρώτος αγώνας του R3 Cup θα λάβει χώρα στις 28 Απριλίου, με το Πρωτάθλημα να διεξάγεται σε Vallelunga, Mugello και Misano.

Η νέα ομάδα του Ντίνου, Xgear, μετρά ήδη πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας, ξεκινώντας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stock 1000, το 2003. Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με το Iταλικό Πρωτάθλημα CIV, συμμετέχοντας σε διάφορες κατηγορίες.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην νέα αγωνιστική πρόκληση του Ντίνου και είμαστε σίγουροι πως θα εντυπωσιάσει.

Yamaha R3 Cup – Ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος θα αγωνιστεί με την ομάδα Xgear

 

Ετικέτες

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλούς Οδηγικής Συμπεριφοράς από τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη

Σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ενώ μεταξύ των ομιλητών από τον χώρο της μοτοσυκλέτας θα είναι ο Σπύρος Κούτρας
In motion for safety
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/11/2025

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Εταιρικής Υπευθυνότητας: “In Motion for Safety”, ανακοινώνει τη συνεργασία του με το κορυφαίο δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. 

Στόχος της δράσης “In Motion for Safety” είναι η καλλιέργεια Κουλτούρας Ασφαλούς Οδήγησης και η διαμόρφωση Ασφαλούς Οδηγικής Συμπεριφοράς στη νέα γενιά οδηγών και αναβατών και συνεπώς η μείωση των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων σώζοντας ανθρώπινες ζωές.

Το επόμενο διαδραστικό εκπαιδευτικό σεμινάριο είναι ανοιχτό στο κοινό και η παρακολούθηση είναι εντελώς δωρεάν. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2025, στις 15:00 – 18:00 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στο Μεγάλο Αμφιθέατρο στο Κτήριο Λαμπαδάριο, στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Μηχανικών Γεωπληροφορικής στην Πολυτεχνειούπολη, Ζωγράφου

Ομιλητές και Εκπαιδευτές θα είναι οι:

    • Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κυκλοφοριακής Τεχνικής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο 

    • Κωνσταντίνος Μαρκουίζος Ιαβέρης - Ιδρυτικό μέλος Σχολής Οδικής Συμπεριφοράς «Ιαβέρης», Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Υπεύθυνος του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Μελετών και Εντεταλμένος στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

    • Σπύρος Κούτρας - Εκπαιδευτής Οδηγικής Ασφάλειας Μοτοσυκλετιστών California Superbike School, Ιδρυτής Σχολής Εκπαίδευσης Μοτοσυκλέτας City Art

    • Συντονιστής ο Τάκης Πουρναράκης - Δημοσιογράφος - Ανταποκριτής Formula 1, Μηχανολόγος – Μηχανικός, Καθηγητής Αθλητικής Δημοσιογραφίας, Ανώτερη Σχολή ΑΚΜΗ

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης. 

H πρωτοβουλία “In Motion for Safety” του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ενώ παράλληλα, συνδέεται και συμβάλλει στην πραγματοποίηση των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών:
Στόχος 3: Καλή Υγεία και Ευημερία, Στόχος 4: Ποιοτική Εκπαίδευση Στόχος 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες

Τι λένε τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ για τα Τροχαία Ατυχήματα στην Ελλάδα

Δυστυχώς, τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το 2024, είναι άκρως απογοητευτικά καθώς υπήρξε αύξηση 7,5% στα τροχαία ατυχήματα σε σύγκριση με το 2023 και 2,9% αύξηση στους νεκρούς.

  • Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2024: 11.346 τροχαία ατυχήματα με 665 νεκρούς, 546 βαριά τραυματίες, 12.880 ελαφρά τραυματίες.
  • Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2023: 10.553 τροχαία ατυχήματα με 646 νεκρούς, 659 βαριά τραυματίες, 12.156 ελαφρά τραυματίες. 
  • Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2022: 10.487 ατυχήματα με 654 νεκρούς, 664 βαριά τραυματίες, 11.961 ελαφρά τραυματίες.