Κωσταντίνος Μαυρόπουλος - Στο Yamaha R3 Cup 2024 με την ομάδα Xgear

Νέες προκλήσεις για τον νεαρό Έλληνα Πρωταθλητή
motomagYamaha R3 Cup – Ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος θα αγωνιστεί με την ομάδα Xgear
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/2/2024

Μέσα από ανακοίνωση στα κοινωνικά του δίκτυα ο “Dinos31” μας ενημερώνει για την ένταξή του στην ιταλική αγωνιστική ομάδα Xgear, με την οποία θα συμμετάσχει το 2024 στο Yamaha R3 Cup, έναν θεσμό που έχει αναδειχθεί σε φυτώριο αυριανών πρωταθλητών.

Ο Έλληνας αγωνιζόμενος και Πρωταθλητής, Κωσταντίνος Μαυρόπουλος, ταξιδεύει μέχρι την Ιταλία, με στόχο το επόμενο βήμα στην αγωνιστική του πορεία. Μετά από δύο συνεχόμενα Βαλκανικά Πρωταθλήματα (2022, 2023) στα SSP300, και έναν τίτλο στην αντίστοιχη κατηγορία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, θα κάνει την εμφάνισή του στο Yamaha R3 Cup στην Ιταλία, έναν θεσμό που αποτελεί φυτώριο αναβατών για τις μεγαλύτερες κατηγορίες των Motul WSBK και MotoGP, πάνω σε μία μοτοσυκλέτα που γνωρίζει καλά.

Ο Ντίνος θα μεταβεί στη γείτονα χώρα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να δοκιμάσει την αγωνιστική του μοτοσυκλέτα, ενώ ο πρώτος αγώνας του R3 Cup θα λάβει χώρα στις 28 Απριλίου, με το Πρωτάθλημα να διεξάγεται σε Vallelunga, Mugello και Misano.

Η νέα ομάδα του Ντίνου, Xgear, μετρά ήδη πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας, ξεκινώντας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stock 1000, το 2003. Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με το Iταλικό Πρωτάθλημα CIV, συμμετέχοντας σε διάφορες κατηγορίες.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην νέα αγωνιστική πρόκληση του Ντίνου και είμαστε σίγουροι πως θα εντυπωσιάσει.

Yamaha R3 Cup – Ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος θα αγωνιστεί με την ομάδα Xgear

 

Ετικέτες

Ξεμένουμε πάλι από πινακίδες κυκλοφορίας! Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η πρόβλεψή μας

Εν μέσω Καλοκαιριού, της εποχής με την υψηλότερη ζήτηση στην αγορά Μοτοσυκλέτας, δεν υπάρχουν διαθέσιμες πινακίδες κυκλοφορίας. Ξανά
pinakides
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/7/2026

Μόλις τον περασμένο Απρίλιο είχε δοθεί ένα προσωρινό διέξοδο στην ασφυξία της αγοράς λόγω έλλειψης πινακίδων κυκλοφορίας για νέα οχήματα. Αποδείχθηκε λίγο, όπως περιμέναμε. Το πρόβλημα που αφορά τόσο σε μοτοσυκλέτες όσο και σε αυτοκίνητα δεν είναι νέο, έχοντας την πηγή του στην προφανή αδυναμία του υπουργείου Μεταφορών να διεξάγει έναν διαγωνισμό για την προμήθεια των πινακίδων.

Η αντιπαλότητα δύο υποψηφίων για τη συγκεκριμένη ανάθεση και οι προσφυγές που καταθέτουν κάθε φορά στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) έχουν πρακτικά ακυρώσει κάθε προσπάθεια για διαγωνισμό και το αποτέλεσμα είναι οι συνεχείς ελλείψεις στην αγορά.

Ήδη από τον Μάρτιο ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών Ελλάδος (ΣΕΜΕ) προειδοποιούσε για τις ελλείψεις αυτές και τις τραγικές συνέπειες που θα έχουν στην αγορά, ωστόσο η μόνη απτή απάντηση που ήρθε από την κυβέρνηση ήταν άλλη μια απευθείας ανάθεση μικρού αριθμού πινακίδων που απλώς κουκούλωσε το πρόβλημα προσωρινά.

Τότε το γράφαμε πως η έλλειψη θα ξαναεμφανιζόταν και να που τρεις μήνες μετά η αγορά στερεύει εκ νέου από πινακίδες, με τους εμπόρους να βρίσκονται άθελά τους στην πρώτη γραμμή διαμαρτυριών, καθώς αυτοί έρχονται σε επαφή με τον πελάτη που έχει πληρώσει τη μοτοσυκλέτα του και περιμένει εβδομάδες και μήνες για να μπορέσει να την κυκλοφορήσει. Ευτυχώς ή δυστυχώς όμως, αυτοί δεν έχουν καμιά ευθύνη για το πρόβλημα, παρότι είναι οι αποδέκτες των παραπόνων και φυσικά οι χαμένοι της υπόθεσης αν μια πώληση ακυρωθεί από τον πελάτη πάνω στον εκνευρισμό του.

Τι να περιμένουμε αυτή τη φορά; Όχι και πολλά. Ένα γνωστό ρητό λέει πως ο ορισμός της ανοησίας είναι να επαναλαμβάνεις διαρκώς το ίδιο πείραμα χωρίς καμιά αλλαγή και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα.

Θα μπορούσαμε ίσως να διατηρήσουμε μια νότα αισιοδοξίας πως κάποια στιγμή κάποιος θα καταφέρει να κάνει αυτόν τον στοιχειωμένο διαγωνισμό – είναι και νέος στο πόστο του ο υπουργός Μεταφορών τώρα. Αλλά μετά θυμόμαστε την άλλη απέλπιδα προσπάθεια του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που έχει ήδη αποτύχει δύο φορές να κάνει τον διαγωνισμό για τις έξυπνες κάμερες και η αισιοδοξία μας πέφτει πιο γρήγορα κι από προδικαστική προσφυγή στην ΕΑΔΗΣΥ.