ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - Τιμήθηκε ως μεγάλος αρωγός του Humanity Greece

Η συνεργασία μεταξύ ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ και Humanity Greece θα ενισχυθεί το επόμενο έτος
motomag Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ τιμήθηκε ως μεγάλος αρωγός του Humanity Greece
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

11/12/2023

Την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, γιορτάστηκαν τα δύο χρόνια λειτουργίας του Humanity Greece, με τον όμιλο ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, να τιμάται ως μεγάλος αρωγός του ανθρωπιστικού αυτού οργανισμού.

Τιμώντας την Διεθνή Ημέρα Εθελοντών, 5 Δεκεμβρίου και θέλοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα να αναδείξει την πολύτιμη προσφορά των ανθρώπων που βρέθηκαν για ακόμα μια χρονιά στην πρώτη γραμμή προσφέροντας σημαντικό ανθρωπιστικό έργο, το Humanity Greece φωταγώγησε συμβολικά, σπουδαία μνημεία της χώρας. Στα χρώματα του Μωβ φωτίστηκαν εμβληματικά μνημεία και γλυπτά της χώρας από τον Δήμο Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, την Β. Εύβοια μέχρι τη Ζάκυνθο και τα ακριτικά νησιά, υπενθυμίζοντας πως όταν ο Άνθρωπος στέκεται δίπλα στον Άνθρωπο, υπάρχει ελπίδα. Δύο χρόνια τώρα, το Humanity Greece συνεχίζει να κάνει πράξη αυτό που υποσχέθηκε από το ξεκίνημά του, να δίνει φωνή σε όσους δεν μπορούν να ακουστούν και να υποστηρίζει μέσω μιας τεράστιας αλυσίδας εθελοντών, οποιαδήποτε ευάλωτη ή υψηλού κινδύνου κοινωνική ομάδα, που βρίσκεται σε άμεση ανάγκη, με στόχο τον εντοπισμό και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων της. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μάλιστα, η οργάνωση επιχείρησε να φέρει ξανά στο προσκήνιο όλες τις σοβαρές καταστροφές που έχουν υποστεί και υφίστανται μέχρι και σήμερα οι συνάνθρωποί μας από τις επιπτώσεις των κλιματικών φαινομένων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την πολύπλευρη και συγκινητική προσφορά του κόσμου, που με περίσσεια αγάπη στήριξε τις τεράστιες ανάγκες που προέκυψαν. Τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών, το Humanity Greece απέτισε φόρο τιμής στους εθελοντές, με την πιο τρανή απόδειξη πως μαζί, μπορούμε να γίνουμε ο κόσμος που αλλάζει.

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ τιμήθηκε ως μεγάλος αρωγός του Humanity Greece

Ανάμεσα σε όσους προσφέρουν αδιάκοπα στο δύσκολο και απρόβλεπτο έργο του Humanity Greece, είναι και ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ. Έτσι, ως ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού, τιμήθηκε στο πλαίσιο της μεγάλης εορτής του Εθελοντισμού, συμβολίζοντας τη σπουδαιότητα της ανεκτίμητης προσφοράς στην απρόσκοπτη ευρυθμία της ανθρωπιστικής βοήθειας που παρέχει το Humanity Greece στην ΚτΠ. H κυρία Μάιρα Πασσιά, Corporate Affairs Manager της εταιρείας, ανέλυσε τη φιλοσοφία αυτής της σύμπραξης και τους μελλοντικούς της στόχους. “Βρεθήκαμε δίπλα στο Humanity Greece στις σοβαρές οικολογικές καταστροφές που είχε να αντιμετωπίσει η χώρα μας με τις φωτιές και τις πλημμύρες. Συγκεκριμένα, παρείχαμε οχήματα για την καθημερινή μεταφορά προϊόντων στους πληγέντες από το Συντονιστικό Κέντρο, καθώς και επιπλέον οχήματα για να διευκολύνουμε τη δράση του σε Ρόδο, Κέρκυρα και Θράκη. Παράλληλα, φροντίζουμε και αναδεικνύουμε το έργο του μέσα από συνεργασίες μας με άλλους Οργανισμούς, Φορείς, Χορηγίες, όπως πχ. και μέσω της συνεργασίας μας με το Navarino Challenge, αλλά και του προγράμματος Sharing is Caring”.

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ τιμήθηκε ως μεγάλος αρωγός του Humanity Greece

Η κα. Πασσιά συμπλήρωσε: “Το Humanity Greece στηρίζεται στο κοινό όραμα μίας νέας, δυναμικής και δραστήριας γυναίκας της Γεωργίας Παράσχου και μίας ομάδας νεαρών εθελοντών. Νέοι άνθρωποι με πίστη στο όραμα “Κανείς Μόνος του”. Νέοι άνθρωποι που συνειδητά επιλέγουν να προσφέρουν. Αυτό ήταν που μας παρακίνησε να προσφέρουμε κι εμείς με όποιον τρόπο μπορούμε. Στο DNA του Humanity Greece, άλλωστε, υπάρχει η ανάγκη για συνεχή εξέλιξη το οποίο διέπει και τη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ. O χώρος του στην οδό Μυλλέρου, είναι ένα φιλόξενο “μελίσσι”, καθώς ο καθένας από τους μόνιμους εθελοντές ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει και κάθε συμπολίτης μας που θέλει να προσφέρει εργασία ή αγαθά νιώθει αμέσως μέλος της ομάδας. Μέσα στο επόμενο έτος, σκοπεύουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας, βοηθώντας στην υλοποίηση του νέου προγράμματος Κινητή Μονάδα Έκτακτης Ανάγκης αλλά και στην αποκατάσταση ζημιών ενός δημοτικού σχολείου στην Θεσσαλία.”

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ τιμήθηκε ως μεγάλος αρωγός του Humanity GreeceΗ ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ τιμήθηκε ως μεγάλος αρωγός του Humanity Greece
Ετικέτες

Πρόστιμο 13.500 Ευρώ σε Άγγλο αναβάτη και ισόβιος αποκλεισμός από τους δρόμους στην Ελβετία

Εμείς λέμε να μην πηγαίνετε από τα τούνελ…
Πρόστιμο 13.500 Ευρώ σε Άγγλο αναβάτη και ισόβιος αποκλεισμός από τους δρόμους στην Ελβετία
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/9/2025

Έχοντας γυρίσει όλη την Ευρώπη και χωρίς να πιάσουμε τις τρίτες χώρες όπου ανά περίπτωση ισχύουν αδιανόητα αυστηρά πρόστιμα, μένοντας εντός της ηπείρου μας, η χειρότερη χώρα να παραβείς τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι η Δανία και έπειτα η Ελβετία, ενώ ακολουθεί η Νορβηγία και η Σουηδία.

Άγγλος αναβάτης έκανε το λάθος οδηγώντας στο Ν.2 της λίστας και κέρδισε 13.500Ευρώ πρόστιμο για 47 προσπεράσεις μέσα σε τούνελ.

Το μήκους 16.942 μέτρων τούνελ είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου συνδέοντας τις επαρχίες Uri και Ticino μέρος του αυτοκινητόδρομου Α2 και διασχίζοντάς το χάνεις ή γλιτώνεις, ανάλογα τι αναβάτης είσαι ή πόσο βιάζεσαι, το Gotthard Pass. Ουσιαστικά τρεις είναι οι τρόποι να περάσεις εκείνο το κομμάτι των Άλπεων που έχει τις περισσότερες σήραγγες γιατί το διατρέχουν δύο σιδηροδρομικές και άλλη μία οδική, εκτός του ορεινού δρόμου. Η μία από τις δύο σιδηροδρομικές σήραγγες είναι το μεγαλύτερο τούνελ του κόσμου, ονομάζεται Gotthard Base Tunnel και έχει μήκος 57 χιλιομέτρων αλλάζοντας με την εκσκαφή του το τοπίο γιατί κάπου έπρεπε να τοποθετηθούν όλα τα φερτά υλικά που αφαιρέθηκαν για την σήραγγα που χρειάστηκε 20 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Ο ορεινός δρόμος που ακόμη είναι ανοικτός προσφέρει την καλύτερη θέα αλλά είναι πλακόστρωτος για να αντιστέκεται στην παγετό. Υπάρχει άλλος ένας που ανηφορίζει σε τούνελ από την μεριά του Ticino και γίνεται ανοικτό από την μία πλευρά τούνελ.

Ο φίλος μας Άγγλος αναβάτης όμως διάλεξε να διασχίσει την οροσειρά από το σημείο που δεν βλέπεις τίποτα, έχεις μόνο μία λωρίδα και απαγορεύεται η προσπέραση.

Ίσως να βιαζόταν να δει το επίσης κοντινό Furka Pass και για αυτό δεν έμεινε πίσω από τα αυτοκίνητα, στο μοναδικό σημείο της Ευρώπης που το σκέφτεσαι διπλά και τριπλά να πατήσεις την διπλή διαχωριστική. Εννοείται πως δεν πρέπει να το κάνεις σε καμία χώρα αυτό, όπως εννοείται ότι δεν δίνει κανείς τόση σημασία όσο στην Ελβετία.

Οι κάμερες εκεί είναι απευθείας συνδεδεμένες με την τροχαία που περιμένει σχεδόν πάντα στις εξόδους κι αυτό συμβαίνει γιατί ένα ατύχημα στο συγκεκριμένο τούνελ μπορεί να είναι καταστροφικό, το μήκος του είναι τέτοιο που η προσέγγιση διασωστών γίνεται δύσκολη ιδιαίτερα αν φράξει η μία πλευρά και πρέπει να κινηθούν κυκλικά.

Ο Άγγλος αναβάτης προφανώς δεν θα τα ήξερε όλα αυτά, αλλιώς ίσως να μην επέλεγε να διασχίσει όλο το τούνελ προσπερνώντας 45 αυτοκίνητα και 2 φορτηγά που οι καλοί Ελβετοί του τα χρέωσαν το ίδιο. Οπότε 47 προσπεράσεις με 270 Ελβετικά φράγκα την μία, μας κάνουν σύνολο 13.550 Ευρώ. Αγόραζε Yamaha Tracer 9 2025, του έβαζε και Dunlop Sportsmart MK4 κατευθείαν και είχε και τις βενζίνες για Ελβετία και πίσω.

Ενδεχομένως να μην έτρεχε πολύ παραπάνω από το όριο όμως και για αυτό να κράτησε την μοτοσυκλέτα του, καθώς στην Ελβετία η παραβίαση του ορίου ταχύτητας ή η επικίνδυνη οδήγηση επιφέρουν απευθείας κατάσχεση στο σημείο, κι έπειτα από την πληρωμή του προστίμου ή την έκτιση της ποινής, πρέπει να φύγεις και από την χώρα.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Άγγλος αναβάτης μπορεί να επιστρέψει στην Ελβετία αλλά αεροπορικώς, συνεπιβάτης ή επιβάτης σε τρένο. Καθώς δεν υπάρχει έλεγχος στα σύνορα μπορεί να περάσει με την μοτοσυκλέτα του, αν όμως τον σταματήσουν οδηγείται απευθείας στην φυλακή καθώς του επιβλήθηκε ισόβιος αποκλεισμός από τους δρόμους της Ελβετίας. Τα ορεινά περάσματα της Ιταλίας-Αυστρίας και οι Άλπεις της Αλβανίας είναι εξίσου όμορφες, θα προτείνουμε εμείς, αλλά πάντα με σεβασμό στον ΚΟΚ…