Norton - Παίρνουν αποζημίωση οι εξαπατημένοι επενδυτές της εταιρείας

Έως το τέλος Αυγούστου θα έχουν πρόσβαση στα λεφτά τους
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

23/8/2024

Τα λεφτά τους πίσω θα πάρουν επιτέλους αυτοί που εξαπατήθηκαν από τον πρώην ιδιοκτήτη της Norton, Stuart Garner, περισσότερα από δέκα χρόνια μετά την επένδυσή τους.

Το γνωστό σκάνδαλο με τη Norton και τον απατεώνα επιχειρηματία Stuart Garner φτάνει επιτέλους σε ένα ανακουφιστικό τέλος για όλους εκείνους τους μικρο-επενδυτές που πίστεψαν στην πρόθεση του πρώην ιδιοκτήτη της βρετανικής εταιρείας να την αναβιώσει με επιτυχία και τελικά είδαν τα χρήματά τους να κάνουν φτερά μαζί με την πτώχευση της το 2020.

Ο Stuart Garner, που καταδικάστηκε για τις πράξεις του το 2022 σε 8μηνη φυλάκιση με αναστολή -και τρία χρόνια- υπεξαίρεσε τα χρήματα που είχαν καταβάλλει οι επενδυτές στη Norton (ως αποταμιεύσεις για το συνταξιοδοτικό τους πλάνο) και τα χρησιμοποίησε μόνο επενδύοντας σε μετοχές Norton με στόχο να αυξήσει την αξία τους. Βάσει των συμφωνηθέντων ο Garner δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει το 5% των αποθεματικών για αυτόν τον σκοπό. 

Norton απάτη αποζημίωση Stuart Garner

Οι εν λόγω επενδυτές στη Norton είχαν πειστεί από έναν απατεώνα - πωλητή του Garner να μεταφέρουν τα χρήματά τους από "συμβατικά" fund συνταξιοδότησης σε τρία νέα συνταξιοδοτικά πλάνα που δημιούργησε η Norton το 2012 και το 2013, τα οποία είχαν ως αποκλειστικό διαχειριστή τον Garner.

Σας είχαμε γράψει λίγο μετά τα μέσα Μαρτίου για τα 11,55 εκατ. ευρώ που συμφώνησε να δώσει τότε ως αποζημίωση στους 227 επενδυτές το βρετανικό Ταμείο Αποζημίωσης Απάτης (Fraud Compensation Fund). 

Το ποσό θα είναι διαθέσιμο έως και το τέλος Αυγούστου στους εξαπατηθέντες, μια σημαντική λεπτομέρεια που δεν είχε οριστεί κατά την απόφαση του Μαρτίου, ενώ δυστυχώς κάποιοι από αυτούς έχουν φύγει ήδη από τη ζωή χωρίς να μάθουν ποτέ για αυτή την αποζημίωση.

H TVS προσπέρασε Hero και Honda στην πρωτιά της Ινδικής αγοράς τον Ιούνιο – Άνοδος 47% στις πωλήσεις της!

Ιστορική στιγμή για την TVS Motor Company στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, αυτή της πατρίδας της
tvs
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/7/2026

Τον περασμένο μήνα, Ιούνιο, η TVS κατάφερε 565.417 πωλήσεις, επίδοση που μεταφράζεται σε άνοδο 47% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2025. Χάρη σε αυτήν, η ινδική εταιρεία και συνεργάτιδα της BMW κατέκτησε την πρωτιά της αγοράς της Ινδίας για τον Ιούνιο, καταφέρνοντας να αφήσει πίσω της δύο παραδοσιακές υπερδυνάμεις που μονίμως έχουν καπαρωμένες τις δύο πρώτες θέσεις στις ταξινομήσεις της χώρας, τις Hero (541.000 ταξινομήσεις) και Honda (528.000 ταξινομήσεις).

Καταλύτης σε αυτή τη μετεωρική άνοδο κατά τον έκτο μήνα του 2026 ήταν οι εξαγωγές 154.000 δικύκλων, τιμή που αναλογεί σε κάτι λιγότερο από το τριπλάσιο (2,9 για την ακρίβεια) του αθροίσματος των εξαγωγών των Hero και Honda!

Η TVS εμφανίζει πολύ δυνατές επιδόσεις στην Αφρική, στη Λατινική Αμερική και στις ασιατικές αγορές, ενώ η επέκτασή της στην Ευρώπη, που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο χρόνο, αναμφίβολα θα ενισχύσει περαιτέρω τις εξαγωγές της. Θυμίζουμε πως φέτος η TVS εξασφάλισε πρόσβαση και στην ελληνική αγορά μέσω της Muvus (CFMOTO, Royal Enfield).

Ατμομηχανή της TVS είναι δίχως άλλο η οικογένεια μοντέλων Apache, η οποία περιλαμβάνει επτά μοτοσυκλέτες σε τρεις κατηγορίες – πέντε γυμνά RTR, τη supersport RR 310 (με τον κινητήρα των ανάλογων BMW) και την adventure RTX – καταφέρνοντας τον Ιούνιο να φτάσει σε ένα σημαντικό ορόσημο: 7 εκατομμύρια πωλήσεις σε 90 χώρες του κόσμου από το 2005 που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά!

Η διαρκής ανάπτυξη της TVS Motor Company είχε οδηγήσει σε μια ένα πολύ σπουδαίο κατόρθωμα πριν μερικούς μήνες, όταν προσπέρασε τη Yamaha για να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια μοτοσυκλετών στον κόσμο το 2025!

 

Ετικέτες