Norton - Παίρνουν αποζημίωση οι εξαπατημένοι επενδυτές της εταιρείας

Έως το τέλος Αυγούστου θα έχουν πρόσβαση στα λεφτά τους
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

23/8/2024

Τα λεφτά τους πίσω θα πάρουν επιτέλους αυτοί που εξαπατήθηκαν από τον πρώην ιδιοκτήτη της Norton, Stuart Garner, περισσότερα από δέκα χρόνια μετά την επένδυσή τους.

Το γνωστό σκάνδαλο με τη Norton και τον απατεώνα επιχειρηματία Stuart Garner φτάνει επιτέλους σε ένα ανακουφιστικό τέλος για όλους εκείνους τους μικρο-επενδυτές που πίστεψαν στην πρόθεση του πρώην ιδιοκτήτη της βρετανικής εταιρείας να την αναβιώσει με επιτυχία και τελικά είδαν τα χρήματά τους να κάνουν φτερά μαζί με την πτώχευση της το 2020.

Ο Stuart Garner, που καταδικάστηκε για τις πράξεις του το 2022 σε 8μηνη φυλάκιση με αναστολή -και τρία χρόνια- υπεξαίρεσε τα χρήματα που είχαν καταβάλλει οι επενδυτές στη Norton (ως αποταμιεύσεις για το συνταξιοδοτικό τους πλάνο) και τα χρησιμοποίησε μόνο επενδύοντας σε μετοχές Norton με στόχο να αυξήσει την αξία τους. Βάσει των συμφωνηθέντων ο Garner δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει το 5% των αποθεματικών για αυτόν τον σκοπό. 

Norton απάτη αποζημίωση Stuart Garner

Οι εν λόγω επενδυτές στη Norton είχαν πειστεί από έναν απατεώνα - πωλητή του Garner να μεταφέρουν τα χρήματά τους από "συμβατικά" fund συνταξιοδότησης σε τρία νέα συνταξιοδοτικά πλάνα που δημιούργησε η Norton το 2012 και το 2013, τα οποία είχαν ως αποκλειστικό διαχειριστή τον Garner.

Σας είχαμε γράψει λίγο μετά τα μέσα Μαρτίου για τα 11,55 εκατ. ευρώ που συμφώνησε να δώσει τότε ως αποζημίωση στους 227 επενδυτές το βρετανικό Ταμείο Αποζημίωσης Απάτης (Fraud Compensation Fund). 

Το ποσό θα είναι διαθέσιμο έως και το τέλος Αυγούστου στους εξαπατηθέντες, μια σημαντική λεπτομέρεια που δεν είχε οριστεί κατά την απόφαση του Μαρτίου, ενώ δυστυχώς κάποιοι από αυτούς έχουν φύγει ήδη από τη ζωή χωρίς να μάθουν ποτέ για αυτή την αποζημίωση.

Πλατφόρμες delivery: Προσέφεραν μπόνους στους διανομείς τους εν μέσω κακοκαιρίας

Για να συνεχίσουν να κάνουν παραδόσεις παραγγελιών
efood-wolt
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

5/12/2025

Οι δύο μεγαλύτερες πλατφόρμες διανομής φαγητού στην χώρα μας αγνόησαν την πρόγνωση του καιρού και τα μηνύματα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που προειδοποιούσαν για ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στο οδικό δίκτυο της χώρας για οδηγούς αυτοκινήτων και αναβάτες φυσικά και προσέφεραν μπόνους στους εργαζομένους τους, για να τους πείσουν να συνεχίσουν να εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, Wolt και efood είχαν προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες και τις ημέρες που είχε καύσωνα το καλοκαίρι. Τώρα το έκαναν την ίδια ώρα που η Πολιτική Προστασία προειδοποιούσε για έκτακτα καιρικά φαινόμενα και συνιστούσε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, δίνοντας 70% μπόνους σαν κίνητρο για συνεχίσουν οι διανομείς να εργάζονται θέτοντας σε έξτρα κίνδυνο τη ζωή τους, μαζί με εκείνον που αντιμετωπίζουν από τους κακούς δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Σωματείο Εργαζομένων efood της Αττικής καλούσε τον fleet manager της εταιρίας την ώρα της κακοκαιρίας, όμως εκείνος δεν απαντούσε, ενώ και το Σωματείο Wolt Αττικής ζητούσε το κλείσιμο της εφαρμογής. Τελικά η efood έκλεισε την εφαρμογή της με αρκετή καθυστέρηση στις 22:30 το βράδυ, ενώ η Wolt συνέχισε κανονικά την λειτουργία της.

Θέματα σαν κι αυτά αντιμετωπίζουν συχνά οι επαγγελματίες μοτοσυκλετιστές και μάλιστα οι εργαζόμενοι των δύο εταιριών έκαναν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο κοινή στάση εργασίας με μεγάλη συμμετοχή, κοινοποιώντας τα αιτήματα τους σε έναν κοινό αγώνα.