TavulliaVale - Στις 19/5 το βράδυ η παράδοση των κλειδιών της Tavullia στον Valentino Rossi

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για όσους θέλουν να παρευρεθούν στην τιμητική εκδήλωση του 9 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή MotoGP
TavuliaValle
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/4/2023

Ο Δήμος της Tavullia συστήνει στους φίλους του Valentino Rossi που θέλουν να παρευρεθούν στην τελετή παράδοσης των κλειδιών της γενέτειρας του στον “γιατρό”, να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή, ώστε η βράβευση του θρύλου των αγώνων μοτοσυκλέτας να πραγματοποιηθεί με ομαλό τρόπο.

Σας είχαμε γράψει στο ΜΟΤΟ πως πριν από μερικές ημέρες στην Tavullia, η δήμαρχος της πόλης Francesca Paolucci με τον Valentino Rossi, έδωσαν το παρών στην παρουσίαση της τοιχογραφίας του street artist Andrea Buglisi, που ζωγράφισε τον “γιατρό” στον τοίχο ενός σπιτιού, χαρίζοντας του στιλ Rock Star. Στην εν λόγω παρουσίαση ο Rossi είχε προσθέσει και τη δική του υπογραφή δίπλα στου καλλιτέχνη. Αυτή ήταν η πρώτη εκδήλωση προς τιμήν του 9 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή MotoGP, με τις εκδηλώσεις να συνεχίζονται για να κορυφωθούν με την παράδοση των κλειδιών της Tavullia στις 19 Μαΐου στις 20:30 το απόγευμα ώρα Ιταλίας.

Andrea Buglisi

Καθώς η πόλη της Tavullia θα δεχθεί χιλιάδες επισκέπτες, ο Δήμος με ανακοίνωση του κάλεσε τον κόσμο που θέλει να παρευρεθεί στην εκδήλωση να φροντίσει για την εγγραφή του ΕΔΩ.

Στο εν λόγω site οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν σύντομα να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τα όσα αναμένεται να συμβούν στην Tavullia καθώς και για τις επερχόμενες εκδηλώσεις οι οποίες σχετίζονται με τον Ιταλό άσσο.

Ετικέτες

Αναβαθμισμένος ο ρόλος της BMW Motorrad στον ACEM: Νέος πρόεδρος ο Markus Flasch!

Η γενική συνέλευση της ACEM επικύρωσε τη διαδοχή του Roberto Colaninno της Piaggio από τον Γερμανό ομόλογό του
acem-board
Από αριστερά: Claudio Domenicali, Clément Villet, Markus Flasch και Michele Colaninno
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/6/2026

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών, ACEM, διοργάνωσε την ετήσια γενική της συνέλευση στο κτίριο BMW Welt στο Μόναχο, φιλοξενούμενη από τη BMW Motorrad. Εκεί συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι όλης της μοτοσυκλετιστικής βιομηχανίας της Ευρώπης για μια ανασκόπηση των εξελίξεων και δράσεων της χρονιάς που πέρασε, ενώ τέθηκαν οι στρατηγικές προτεραιότητες που θα ακολουθήσει η ACEM.

Στα πλαίσια της συνέλευσης έγινε και η εκλογή του νέου προέδρου, στη θέση του οποίου εξελέγη ο Markus Flasch, διευθύνων σύμβουλος της BMW Motorrad, με τη θητεία του να ξεκινά επισήμως την 1η Ιουλίου 2026.

Ο Γερμανός αναλαμβάνει τα ηνία της ACEM για να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του, Michele Colaninno (διευθύνων σύμβουλος Piaggio Group), σε μια δύσκολη εποχή γεμάτη εξωγενείς αντιξοότητες που επηρεάζουν βαθιά την ευρωπαϊκή βιομηχανία μοτοσυκλέτας.

acem
H Γενική Συνέλευση του ACEM, με τον νέο πρόεδρο δεύτερο από αριστερά

Οι στρατηγικοί στόχοι που τέθηκαν σε προτεραιότητα είναι τρεις:

  • Η ενσωμάτωση των δικύκλων στο πλάνα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις,
  • Η προώθηση της απεξάρτησης από τον άνθρακα στη βιομηχανία χωρίς να πληγεί η ανταγωνιστικότητά της και
  • Η προώθηση της μοτοσυκλέτας στον τουρισμό και τον αθλητισμό ως μέσο οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Το προεδρείο της ACEM απαρτίζεται πλέον από τον πρόεδρο και τρεις αντιπροέδρους, τους Michele Colaninno (Piaggio Group), Claudio Domenicali (Ducati Motor Holding) και Clément Villet (Yamaha Motor Europe N.V.).

Ετικέτες