TavulliaVale - Στις 19/5 το βράδυ η παράδοση των κλειδιών της Tavullia στον Valentino Rossi

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για όσους θέλουν να παρευρεθούν στην τιμητική εκδήλωση του 9 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή MotoGP
TavuliaValle
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/4/2023

Ο Δήμος της Tavullia συστήνει στους φίλους του Valentino Rossi που θέλουν να παρευρεθούν στην τελετή παράδοσης των κλειδιών της γενέτειρας του στον “γιατρό”, να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή, ώστε η βράβευση του θρύλου των αγώνων μοτοσυκλέτας να πραγματοποιηθεί με ομαλό τρόπο.

Σας είχαμε γράψει στο ΜΟΤΟ πως πριν από μερικές ημέρες στην Tavullia, η δήμαρχος της πόλης Francesca Paolucci με τον Valentino Rossi, έδωσαν το παρών στην παρουσίαση της τοιχογραφίας του street artist Andrea Buglisi, που ζωγράφισε τον “γιατρό” στον τοίχο ενός σπιτιού, χαρίζοντας του στιλ Rock Star. Στην εν λόγω παρουσίαση ο Rossi είχε προσθέσει και τη δική του υπογραφή δίπλα στου καλλιτέχνη. Αυτή ήταν η πρώτη εκδήλωση προς τιμήν του 9 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή MotoGP, με τις εκδηλώσεις να συνεχίζονται για να κορυφωθούν με την παράδοση των κλειδιών της Tavullia στις 19 Μαΐου στις 20:30 το απόγευμα ώρα Ιταλίας.

Andrea Buglisi

Καθώς η πόλη της Tavullia θα δεχθεί χιλιάδες επισκέπτες, ο Δήμος με ανακοίνωση του κάλεσε τον κόσμο που θέλει να παρευρεθεί στην εκδήλωση να φροντίσει για την εγγραφή του ΕΔΩ.

Στο εν λόγω site οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν σύντομα να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τα όσα αναμένεται να συμβούν στην Tavullia καθώς και για τις επερχόμενες εκδηλώσεις οι οποίες σχετίζονται με τον Ιταλό άσσο.

Ετικέτες

Ο Giacomo Agostini μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα! Λαμπαδηδρομία Bagnaia, Bezzecchi, Petrucci και άλλων για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2026!

Μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου διασχίζει ελληνικές πόλεις
Ο Giacomo Agostini μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα! Λαμπαδηδρομία Bagnaia, Bezzecchi, Petrucci και άλλων για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2026!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/1/2026

Σειρά του θρύλου Giacomo Agostini, 15 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στο μεγάλο της ταξίδι στην Ιταλία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Milano Cortina.

Πλήθος αθλητών των MotoGP και MOTUL WSBK έχουν πάρει μέχρι στιγμής μέρος στην λαμπαδηδρομία που θα συνεχιστεί μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου.

Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία έγινε στις 26 Νοεμβρίου, φτάνοντας στο Καλλιμάρμαρο στις αρχές Δεκεμβρίου, περνώντας από Καρπενήσι, Μέτσοβο, Καστοριά, πριν αναχωρήσει με ιστιοφόρο για την Μασσαλία.

Στις αρχές Ιανουαρίου αρκετοί πρώην και εν ενεργεία αναβάτες πήραν μέρος, όπως ο Danilo Petrucci, αναβάτης MotoGP, νικητής σε WorldSB και MotoAmerica αλλά και νικητής σκέλους στο Dakar, ο 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Max Biaggi, ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Motocross, Tony Cairoli.

Αμέσως μετά στην λαμπαδηδρομία πήρε μέρος ο Paolo Simoncelli πατέρας του αδικοχαμένου παγκόσμιο πρωταθλητή στα 250, Marco Simoncelli και έπειτα ο Marco Bezzecchi.

Μία εβδομάδα μετά η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στα χέρια του Francesco Bagnaia και του Nicola Dutto και εχθές ήταν η σειρά του τεράστιου θρύλου, Giacomo Agostini.

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι να φτάσει στο Μιλάνο και τον τελικό προορισμό της στις κεντρικές αθλητικές εγκαταστάσεις του San Siro για να ξεκινήσουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026 που θα διαρκέσουν έως τις 22 Φεβρουαρίου!