Triumph Tiger 1200 - Χαμήλωμα της πίσω ανάρτησης εν κινήσει μέσω αναβάθμισης λογισμικού

Για πιο εύκολη πρόσβαση στο έδαφος σε στάση - αφορά και στα παλαιότερα μοντέλα
Triumph Active Preload Reduction
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/8/2023

Η Triumph ανακοίνωσε την προσθήκη της λειτουργίας “ενεργητικής μείωσης της προφόρτισης” του πίσω ελατηρίου σε όλες τις εκδόσεις της Tiger 1200, προκειμένου οι αναβάτες να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στο έδαφος της σε στάση.

Θυμίζουμε πως το ύψος της σέλας για τις εκδόσεις GT, GT Pro και GT Explorer είναι ρυθμιζόμενο σε δύο διαφορετικές θέσεις, στα 850 και 870mm. Από την άλλη οι Rally Pro και Rally Explorer έχουν ύψος σέλας στα 875 και 895mm. Επιπλέον η Triumph, μέσω του καταλόγου των επίσημων αξεσουάρ, δίνει την επιλογή σε όποιον το επιθυμεί να μειώσει το ύψος σέλας κατά 20mm φτάνοντας τα 830mm για την οικογένεια GT και τα 855mm για την Rally.

Τώρα το εργοστάσιο του Hinckley προσθέτει την λειτουργία “Active Preload Reduction” με την οποία η πίσω ανάρτηση της Tiger 1200 μπορεί να μειωθεί μέχρι και κατά 20mm όταν βρίσκεται σε στάση. Με αυτόν τον τρόπο, η Triumph θέλει να κάνει ακόμα πιο προσβάσιμο το Tiger 1200, συμπεριλαμβάνοντας και τους πλέον βραχύσωμους αναβάτες, οι οποίοι μέχρι σήμερα αποθαρρύνονταν από την αγορά, λόγω της απόστασης της σέλας από το έδαφος.

Triumph Active Preload Reduction

Για να τεθεί σε λειτουργία η μείωση της ανάρτησης, ο αναβάτης θα πρέπει να πατήσει το κουμπί “Home” που βρίσκεται στα χειριστήρια του αριστερού γκριπ της μοτοσυκλέτας.

Η λειτουργία αυτή θα είναι από εδώ και στο εξής διαθέσιμη και έτοιμη προς χρήση σε όλες τις καινούργιες Tiger 1200. Όσον αφορά τώρα τους υπάρχοντες ιδιοκτήτες, αυτοί θα πρέπει να επισκεφτούν ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο Triumph, προκειμένου να γίνει η απαραίτητη αναβάθμιση λογισμικού για να μπορούν να αξιοποιήσουν το νέο χαρακτηριστικό της ανάρτησης.

Ετικέτες

Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος δώρισε δύο ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες Can-Am στην ελληνική αστυνομία

Πρόκειται για μία Can-am Pulse και μία Origin
Can
Από το

motomag

18/12/2025

Σήμερα στις 18 Ιανουαρίου 2025 η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος έκανε δωρεά στην Ελληνική Αστυνομία δύο Can-Am  ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος συγκεκριμένα δώρισε τα μοντέλα:

Μία Can-Am Pulse,που προσφέρει αυτονομία έως και 160 χιλιόμετρα και φέρει ηλεκτρικό κινητήρα με μέγιστη απόδοση 35 kw και επιτάχυνση 0-100 σε 3,8 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 130 χλμ./ώρα. Η μοτοσυκλέτα μπορεί να φορτίσει από το 20% στο 80% σε 50 λεπτά σε φορτιστή λειτουργίας 3.

Pulse

Μπροστά βρίσκουμε ανεστραμμένο πιρούνι της KYB διαμέτρου 41 mm και διαδρομής 140 mm και πίσω αμορτισέρ της SACHS με διαδρομή 140 mm. Στα φρένα βρίσκουμε διπίστονη δαγκάνα της J.Juan με δίσκο 320 mm μπροστά και μονοπίστονη δαγκάνα J.Juan με δίσκο 240 mm πίσω.

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, διαφορετικά riding modes, traction control, όπισθεν, ABS, φώτα LED, προστατευτικό αλυσίδας, ενώ η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 177 κιλά.

Μία Can-Am Origin,που προσφέρει αυτονομία έως και 145 χιλιόμετρα και φέρει ηλεκτρικό κινητήρα με μέγιστη απόδοση 35 kw και επιτάχυνση 0-100 σε 4,3 δευτερόλεπτα, ενώ και η Origin μπορεί να φορτίσει από το 20% στο 80% σε 50 λεπτά σε φορτιστή λειτουργίας 3. Μάλιστα η μοτοσυκλέτα φέρει αναρτήσεις της KYB με μεγάλες διαδρομές (255 mm) για να μπορεί να κινηθεί και στο χώμα. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε διπίστονη δαγκάνα της J.Juan με δίσκο 320 mm μπροστά και μονοπίστονη δαγκάνα J.Juan με δίσκο 240 mm πίσω.

Origin

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, διαφορετικά riding modes, traction control, όπισθεν, ABS, φώτα LED, προστατευτικό αλυσίδας, ενώ η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 187 κιλά.

Μάλιστα πίσω ακριβώς από τον Πρόεδρο του Ομίλου διακρίνει κανείς και το ελληνικό ηλεκτρικό scooter NOOS που κατασκευάζεται από τον όμιλο Πέτρος Πετρόπουλος και έχει πάρει ευρωπαϊκή έγκριση τύπου.