Triumph Tiger 1200 - Χαμήλωμα της πίσω ανάρτησης εν κινήσει μέσω αναβάθμισης λογισμικού

Για πιο εύκολη πρόσβαση στο έδαφος σε στάση - αφορά και στα παλαιότερα μοντέλα
Triumph Active Preload Reduction
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/8/2023

Η Triumph ανακοίνωσε την προσθήκη της λειτουργίας “ενεργητικής μείωσης της προφόρτισης” του πίσω ελατηρίου σε όλες τις εκδόσεις της Tiger 1200, προκειμένου οι αναβάτες να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στο έδαφος της σε στάση.

Θυμίζουμε πως το ύψος της σέλας για τις εκδόσεις GT, GT Pro και GT Explorer είναι ρυθμιζόμενο σε δύο διαφορετικές θέσεις, στα 850 και 870mm. Από την άλλη οι Rally Pro και Rally Explorer έχουν ύψος σέλας στα 875 και 895mm. Επιπλέον η Triumph, μέσω του καταλόγου των επίσημων αξεσουάρ, δίνει την επιλογή σε όποιον το επιθυμεί να μειώσει το ύψος σέλας κατά 20mm φτάνοντας τα 830mm για την οικογένεια GT και τα 855mm για την Rally.

Τώρα το εργοστάσιο του Hinckley προσθέτει την λειτουργία “Active Preload Reduction” με την οποία η πίσω ανάρτηση της Tiger 1200 μπορεί να μειωθεί μέχρι και κατά 20mm όταν βρίσκεται σε στάση. Με αυτόν τον τρόπο, η Triumph θέλει να κάνει ακόμα πιο προσβάσιμο το Tiger 1200, συμπεριλαμβάνοντας και τους πλέον βραχύσωμους αναβάτες, οι οποίοι μέχρι σήμερα αποθαρρύνονταν από την αγορά, λόγω της απόστασης της σέλας από το έδαφος.

Triumph Active Preload Reduction

Για να τεθεί σε λειτουργία η μείωση της ανάρτησης, ο αναβάτης θα πρέπει να πατήσει το κουμπί “Home” που βρίσκεται στα χειριστήρια του αριστερού γκριπ της μοτοσυκλέτας.

Η λειτουργία αυτή θα είναι από εδώ και στο εξής διαθέσιμη και έτοιμη προς χρήση σε όλες τις καινούργιες Tiger 1200. Όσον αφορά τώρα τους υπάρχοντες ιδιοκτήτες, αυτοί θα πρέπει να επισκεφτούν ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο Triumph, προκειμένου να γίνει η απαραίτητη αναβάθμιση λογισμικού για να μπορούν να αξιοποιήσουν το νέο χαρακτηριστικό της ανάρτησης.

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.