Valentino Rossi - Και ο Γιατρός στηρίζει τους πληγέντες της Valencia

Δώρισε σε δημοπρασία υπογεγραμμένο κράνος του
Valentino Rossi δωρεά κράνους για τη Valencia
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

26/11/2024

Οι αναβάτες του MotoGP συμμετέχουν έμπρακτα στην ανακούφιση των πληγέντων από τις φονικές πλημμύρες στη Valencia της Ισπανίας με τον Valentino Rossi να προφέρει και αυτός στη σχετική δημοπρασία που λαμβάνει μέρος διαδικτυακά.

H Valencia εξακολουθεί να μετρά τις πληγές που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες της 29ης Οκτωβρίου που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερα από 200 άτομα και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε προσωπικές περιουσίες αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι αναβάτες (ενεργοί και βετεράνοι) και οι ομάδες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας με πολλούς από αυτούς να δωρίζουν προσωπικό τους εξοπλισμό και αντικείμενα σε διαδικτυακή δημοπρασία που υποστηρίζεται από το MotoGP με τα έσοδα να πηγαίνουν απευθείας στον Ερυθρό Σταυρό της Ισπανίας.

Valentino Rossi δωρεά κράνους για τη Valencia

Το κράνος που δώρισε ο Rossi είναι ένα AGV Pista GP RR του 2021 (δείτε εδώ την ανάρτηση) στα γνώριμα θεματικά γραφικά των κρανών του εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, το οποίο φέρει και την αυθεντική ζελατίνα του. Αναμφίβολα είναι ένα κράνος που απευθύνεται όχι μόνο στα εκατομμύρια των οπαδών του Γιατρού αλλά σε όλους τους φίλους των αγώνων ταχύτητας με την μικρότερη προσφορά να έχει οριστεί στα 3.000 ευρώ.

Τα αντικείμενα που έχουν δωρίσει αναβάτες, ομάδες και εταιρείες είναι δεκάδες. Εκτός από το κράνος του Rossi ξεχωρίζουν επίσης το κράνος που έχει δώσει ο Giacomo Agostini και φυσικά οι τρεις μέχρι στιγμής αγωνιστικές μοτοσυκλέτες. Η μία είναι η Moto3 KTM RC250GP, με την οποία ο Maverick Vinales κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2013 (διαβάστε περισσότερα εδώ). 

Οι άλλες δύο είναι της κατηγορίας Moto2. Η πρώτη είναι μοτοσυκλέτα της Preicanos Racing με την οποία αγωνίστηκε φέτος στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2023 στη Moto3, Jaume Masia.

Valentino Rossi δωρεά κράνους για τη Valencia

Η δεύτερη μοτοσυκλέτα είναι μια από τις πρώτες Moto2, από την πρώτη σεζόν του πρωταθλήματος το 2010 και προέρχεται από την προσωπική συλλογή του διευθύνοντα συμβούλου της Dorna, Carmelo Ezpeleta. Φέρει το νούμερο #7 του Ισπανού Dani Rivas και "είδε" δράση στο GP της Καταλονίας.

Ρίξτε και εσείς μια ματιά στην επίσημη ιστοσελίδα της δημοπρασίας όπου μπορείτε να βρείτε αναμνηστικά αντικείμενα που ξεκινούν από τα 700-800 ευρώ, με την δημοπρασία να λήγει σε 10 ημέρες.

JETOIL: Οικειοθελής αναστολή λειτουργίας εξαιτίας των κυρώσεων προς τη Ρωσία

Η εταιρεία που κάποτε ίδρυσε η οικογένεια Μαμιδάκη είχε περάσει στον Murtaza Lakhani
JETOIL: Οικειοθελής αναστολή λειτουργίας εξαιτίας των κυρώσεων προς τη Ρωσία
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/12/2025

Ο πακιστανοκαναδός, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που ελέγχει την JETOIL, δεν είναι κάποιος αχυράνθρωπος, ούτε αυτοφοράκιας, αλλά ο άνθρωπος που εδώ και δεκαετίες διακινεί στα ίσια, το πετρέλαιο που δεν μπορεί να διακινηθεί από τους υπόλοιπους. Ο 63χρονος δισεκατομμυριούχος Murtaza Ali Lakhani (κεντρική φωτογραφία) έχει υπηκοότητα Μ. Βρετανίας και Καναδά με τα διαβατήριά του να γίνονται δεκτά σε κάθε χώρα του κόσμου και τον περασμένο Ιούλιο κατονομάστηκε από το Αγγλικό περιοδικό Business Matters, το Ν1 στον κλάδο των επιχειρήσεων, ως ο μεγαλύτερος διακινητής Ρωσικού πετρελαίου.

Αυτό σήμαινε πως κάποιος άναψε ένα προβολέα πάνω του, κάτι που είχε αποφευχθεί όταν ο ίδιος άνθρωπος διακινούσε το πετρέλαιο του Ιράκ σε καιρό πολέμου με τις ΗΠΑ, έπειτα το Κουρδικό πετρέλαιο επί εποχής πολέμου επίσης και πλέον και το πετρέλαιο της Βενεζουέλας, επί εποχής που όλοι ελπίζουν να μην καταλήξει σε πόλεμο, όπως υπάρχει η απειλή να γίνει.

Ο επικεφαλής του γκρουπ Mercantile Maritime απέκτησε την JETOIL από την οικογένεια Μαμιδάκη μετά την πτώχευση της μέσα στην πανδημία και την αυτοκτονία που επέφερε η ένταξη το άρθρο 99, ενός εκ των ιδρυτών της. Ξεκινώντας το 1968 ενώ είχαν ήδη την Mamidoil την οποία ένωσαν με την JETOIL, οι οικογένεια Μαμιδάκη δημιούργηε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας καυσίμων στα Βαλκάνια.

Παρόλο που κατά την περίοδο της πτώχευσης η εταιρεία έχασε σχεδόν το 80% του δικτύου πρατηρίων ο Lakhani επένδυσε σε αυτή έχοντας ως στόχο τις τεράστιες εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης που αγγίζουν τους 300.000 τόνους, ενώ αντίστοιχα υπάρχει εγκατάσταση και στο Κόσσοβο. Παραμένει επίσης δίκτυο χονδρικής πώλησης εκτός της Ελλάδας σε Αλβανία, Βουλγαρία, Σκόπια και Σερβία ώστε ο Βαρόνος αυτός να στρέψει την προσοχή του στην περιοχή.

Για τον ίδιο τον Lakhani, όπως και για τον Etibar Eyyub από το Αζερμπαϊτζάν που μπαινοβγαίνει στις λίστες από πέρσι, αυτή είναι μάλλον μία αναμενόμενη εξέλιξη κι αυτό γιατί είχαν γίνει κινήσεις πριν την ανακοίνωση του κ. Χαραλαμπου Βουρλιώτη, της Αρχής Καταπολέμησης κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες για δέσμευση περιουσιακών στοιχείων συνολικά 5 εταιρειών εμπορίας πετρελαίου στην Ελλάδα, με την JETOIL να είναι αυτή που απασχολεί το κοινό καθώς θα βλέπει από αύριο τα πρατήρια να αλλάζουν όνομα ή να κλείνουν.

JETOIL: Οικειοθελής αναστολή λειτουργίας εξαιτίας των κυρώσεων προς τη Ρωσία

Είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνουν οι εγκαταστάσεις στο Καλοχώρι ιδιαίτερα τώρα, δύο μόλις μήνες πριν συμπληρωθούν 30 χρόνια από την μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στις εγκαστάσεις αυτές, επί αυτοκρατορίας Μαμιδάκιδων.

Ήταν μεσημέρι, 24 Φεβρουαρίου 1986 όταν ξέσπασε φωτιά η οποία έκαιγε για επτά μέρες πνίγοντας την Θεσσαλονίκη σε τοξικά αέρια, ιδιαίτερα μετά την έκρηξη της τρίτης ημέρας που συμπληρώθηκε από δεκάδες επόμενες. Από τις 12 δεξαμενές τότε καταστράφηκαν οι 8, ενώ κλιμάκια από την Γιουγκοσλαβία κατέβηκαν να συνδράμουν το έργο της ελληνικής πυροσβεστικής που μετρούσε ήδη 25 τραυματίες. Η Θεσσαλονίκη γλίτωσε τότε γιατί άντεξε η δεξαμενή υγρής αμμωνίας. Αν είχε εκραγεί, τότε η πόλη θα έπρεπε να εκκενωθεί και θα μιλούσαμε για μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία της Ευρώπης, δύο ημέρες και δύο μήνες πριν το πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ.

Ετικέτες