Valentino Rossi - Και ο Γιατρός στηρίζει τους πληγέντες της Valencia

Δώρισε σε δημοπρασία υπογεγραμμένο κράνος του
Valentino Rossi δωρεά κράνους για τη Valencia
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

26/11/2024

Οι αναβάτες του MotoGP συμμετέχουν έμπρακτα στην ανακούφιση των πληγέντων από τις φονικές πλημμύρες στη Valencia της Ισπανίας με τον Valentino Rossi να προφέρει και αυτός στη σχετική δημοπρασία που λαμβάνει μέρος διαδικτυακά.

H Valencia εξακολουθεί να μετρά τις πληγές που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες της 29ης Οκτωβρίου που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερα από 200 άτομα και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε προσωπικές περιουσίες αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι αναβάτες (ενεργοί και βετεράνοι) και οι ομάδες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας με πολλούς από αυτούς να δωρίζουν προσωπικό τους εξοπλισμό και αντικείμενα σε διαδικτυακή δημοπρασία που υποστηρίζεται από το MotoGP με τα έσοδα να πηγαίνουν απευθείας στον Ερυθρό Σταυρό της Ισπανίας.

Valentino Rossi δωρεά κράνους για τη Valencia

Το κράνος που δώρισε ο Rossi είναι ένα AGV Pista GP RR του 2021 (δείτε εδώ την ανάρτηση) στα γνώριμα θεματικά γραφικά των κρανών του εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, το οποίο φέρει και την αυθεντική ζελατίνα του. Αναμφίβολα είναι ένα κράνος που απευθύνεται όχι μόνο στα εκατομμύρια των οπαδών του Γιατρού αλλά σε όλους τους φίλους των αγώνων ταχύτητας με την μικρότερη προσφορά να έχει οριστεί στα 3.000 ευρώ.

Τα αντικείμενα που έχουν δωρίσει αναβάτες, ομάδες και εταιρείες είναι δεκάδες. Εκτός από το κράνος του Rossi ξεχωρίζουν επίσης το κράνος που έχει δώσει ο Giacomo Agostini και φυσικά οι τρεις μέχρι στιγμής αγωνιστικές μοτοσυκλέτες. Η μία είναι η Moto3 KTM RC250GP, με την οποία ο Maverick Vinales κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2013 (διαβάστε περισσότερα εδώ). 

Οι άλλες δύο είναι της κατηγορίας Moto2. Η πρώτη είναι μοτοσυκλέτα της Preicanos Racing με την οποία αγωνίστηκε φέτος στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2023 στη Moto3, Jaume Masia.

Valentino Rossi δωρεά κράνους για τη Valencia

Η δεύτερη μοτοσυκλέτα είναι μια από τις πρώτες Moto2, από την πρώτη σεζόν του πρωταθλήματος το 2010 και προέρχεται από την προσωπική συλλογή του διευθύνοντα συμβούλου της Dorna, Carmelo Ezpeleta. Φέρει το νούμερο #7 του Ισπανού Dani Rivas και "είδε" δράση στο GP της Καταλονίας.

Ρίξτε και εσείς μια ματιά στην επίσημη ιστοσελίδα της δημοπρασίας όπου μπορείτε να βρείτε αναμνηστικά αντικείμενα που ξεκινούν από τα 700-800 ευρώ, με την δημοπρασία να λήγει σε 10 ημέρες.

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2025: Όλα έτοιμα για το MOTO SHOW 25-27 στη ΔΕΘ!

Στη Θεσσαλονίκη η καρδιά της μοτοσυκλέτας!
Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2025: Όλα έτοιμα για το MOTO SHOW 25-27 στη ΔΕΘ!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/4/2025

Γεμάτο και με ελάχιστες απουσίες θα είναι το περίπτερο 13 της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη που θα συγκεντρώσει την προσοχή του μοτοσυκλετιστικού κόσμου αμέσως μετά το ΠΑΣΧΑ!

Φέτος, όπως έχουμε πει, δεν θα γίνει Έκθεση Μοτοσυκλέτας στην Αθήνα από τον σύνδεσμο εισαγωγέων. Μετά την πολύ επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, που είχε όμως και ένα ιδιαίτερα υψηλό κόστος, οδηγούμαστε σε μία παγίωση της διετίας για την μεγαλύτερη Έκθεση Μοτοσυκλέτας στα Βαλκάνια.

Υπό αυτό το πλαίσιο το MOTO SHOW 2025 στη Θεσσαλονίκη δεν εμποδίζει, ούτε αποτρέπει την μεγάλη Έκθεση Μοτοσυκλέτας που έτσι και αλλιώς δεν θα διοργανωνόταν φέτος, αλλά λειτουργεί συμπληρωματικά και δίνει την ευκαιρία σε όλους τους μοτοσυκλετιστές της Βόρειας Ελλάδας αλλά και τους επισκέπτες, να δουν από κοντά τα νέα μοντέλα.

Η ομάδα του MOTO που έχει μέλη και από την Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη έως και την Κρήτη, δεν θα λείπει φυσικά από το MOTO SHOW 2025 και θα είμαστε εκεί με το δικό μας περίπτερο όπου θα έχει τα αγαπημένα ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΤΟ, τεύχη και αναμνηστικά, όπως φυσικά και θα είμαστε εκεί για να γνωριστούμε από κοντά.

Πάνω από 6.000 τετραγωνικά θα καταλαμβάνουν τα περίπτερα των αντιπροσωπειών που θα είναι σχεδόν όλες εκεί, με τα νέα μοντέλα, ορισμένα από τα οποία έχουν μόλις έρθει στην Ελλάδα και κάποια από αυτά θα εμφανιστούν στο κοινό σε πανευρωπαϊκή πρωτιά! Χαρακτηριστικό είναι για το Suzuki DRZ για παράδειγμα, που η δημοσιογραφική παρουσίασή του θα γίνει τον Μάϊο αλλά η ελληνική αντιπροσωπεία εξασφάλισε μοτοσυκλέτες από την Ιαπωνία. Όπως αντίστοιχα το Tracer 9 που μόλις ήρθε στην Ελλάδα, πριν από δύο εβδομάδες.

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2025: Όλα έτοιμα για το MOTO SHOW 25-27 στη ΔΕΘ!
Στο μεγάλο κεντρικό περίπτερο της ΔΕΘ το MOTO SHOW 2025!

Η διοργανωτές του MOTO SHOW 2025 έχουν την εμπειρία από την προηγούμενη έκθεση μοτοσυκλέτας στην Θεσσαλονίκη και από τα αντίστοιχα MOTO SHOW που έχουν διοργανώσει στην Αθήνα και για μία μακρά περίοδο που δεν γινόταν Έκθεση Μοτοσυκλέτας υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εισαγωγέων, ήταν και ο μόνος τρόπος να δει κανείς από κοντά τα νέα μοντέλα, να καθίσει στη σέλα τους και να τα επεξεργαστεί συγκριτικά το ένα, λίγα βήματα από το άλλο.

Το MOTO SHOW 2025 θα έχει και Test Rides επιλεγμένων μοντέλων με πλοηγό και ουραγό.

ΩΡΑΡΙΟ 10:00 – 21:00

Γενική είσοδος 7€

ΑΜΕΑ, ΠΑΙΔΙΑ έως 14 ετών ΔΩΡΕΑΝ

Δείτε τα νέα μοντέλα που θα υπάρχουν σίγουρα στο MOTO SHOW με τον κατάλογο να ανανεώνεται συνεχώς

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2025: Όλα έτοιμα για το MOTO SHOW 25-27 στη ΔΕΘ!