Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

20η Παγκρήτια Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών

Στον Γεροπόταμο Ρεθύμνου!

Με το δελτίο τύπου που ακολουθεί, ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες και ο τόπος διεξαγωγής της 20ης Παγκρήτιας Συνάντησης Μοτοσυκλετιστών. Διαβάστε για τις λεπτομέρειες κι ετοιμάστε τις αποσκευές σας

 

Δελτίου τύπου

"Η 20η Παγκρήτια Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 1,2 & 3 Σεπτεμβρίου 2017, στην κατασκήνωση "Εξερευνητές" στον Γεροπόταμο Ρεθύμνου. 21 χρόνια μετά το ιστορικό "ΜΟΤΟ HAPPENING" του 1996 (το οποίο θεωρούμε –και είναι- ως αφετηρία των συγκεντρώσεων μοτοσυκλετιστών στην Κρήτη) που διοργάνωσαν στην Σούγια από κοινού το περιοδικό ΜΟΤΟ και η Λέσχη Μοτοσυκλέτας και Περιήγησης Χανίων (ΛΕ.ΜΟ.ΠΕ.Χ). Οι συμμετοχές από κάθε σημείο της Ελλάδας, αυξάνονται σταθερά κάθε χρόνο, θα βρεθούμε για να μιλήσουμε, να διασκεδάσουμε, να οδηγήσουμε τις "καλές μας" παρέα και θα θυμηθούμε όσους δεν είναι μαζί μας για διάφορους λόγους.

Την διοργάνωση έχουν αναλάβει από κοινού, όλες οι λέσχες της Κρήτης με συμπαραστάτη την Περιφέρεια Κρήτης. Αναλυτικά συμμετέχουν: ο Σύλλογος Μοτ/στών Σκαλανίου (ΣΥ.ΜΟ.ΣΚΑ), το Choppers Club Κρήτης, o Σύλλογος Μοτ/στών Ρεθύμνου (ΣΥ.ΜΟ.ΡΕ), η Λέσχη Μοτ/στών Αγίου Νικολάου (ΛΕ.Μ.Α.Ν), το Vespa Club Ηρακλείου, τα "Καλά κοπέλια" και τα "Κόκκινα Φεγγάρια" απ’ τα Χανιά, η Α.Λ.ΜΟ. Χερσονήσου, η Λέσχη Μοτ/στών Ιεράπετρας (ΛΕ.ΜΟ.Ι) και η Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Πόμπιας (ΜΟ.ΛΕ.Π).

Όπως μπορεί να γίνει κατανοητό, σύσσωμος ο κόσμος της μοτοσυκλέτας στην Κρήτη, θα δώσει το παρόν στην επετειακή Π.Σ.Μ και η απήχησή της εκδήλωσης θα είναι μεγάλη. Σημειωτέον δε, ότι αποφασίστηκε παμψηφεί από το συμβούλιο των εκπροσώπων των λεσχών, όλα τα έσοδα της εκδήλωσης (αφού αφαιρεθεί το κόστος διοργάνωσης φυσικά) συμπεριλαμβανομένων και των χορηγιών να διατεθούν σε τρία ιδρύματα με μεγάλη και σπουδαία δράση γύρω από την προστασία και την υγεία των παιδιών. Συγκεκριμένα, θα μοιραστούν (με την μορφή της έμπρακτης προσφοράς σε τομείς που τα ιδρύματα έχουν ανάγκη και κατόπιν υποδείξεώς τους) ισόποσα στους εξής οργανισμούς: Κέντρο Ειδικών Παιδιών "Ζωοδόχος Πηγή" (http://www.zoodohos.com/[/embed] ), Παιδόπολη Νεάπολης Λασιθίου (http://www.pronoianet.gr/ppplas/[/embed] ) και Make a wish (https://makeawish.gr/[/embed] ).

Ο σκοπός της 20ης Π.Σ.Μ. είναι ιερός. Πέρα απ' ότι ισχύει για κάθε εκδήλωση τέτοιου είδους, δηλαδή την γνωριμία με τον οργανωμένο μοτοσυκλετισμό, την γαλούχηση των νέων με τις αρχές του συνειδητοποιημένου μοτοσυκλετιστή και την πλήρη αφομοίωση των κανόνων προστασίας, την διασκέδαση και την ψυχαγωγία μέσω εξαιρετικών και δημοφιλών καλλιτεχνών (Γιώργος Νικηφόρου, Ζερβάκης και Blues Wire), αυτήν την φορά αποφασίσαμε εκμεταλλευόμενοι τον επετειακό χαρακτήρα της 20ης Π.Σ.Μ, να δείξουμε στον υπόλοιπο κόσμο (τον εκτός μοτοσυκλέτας) τις ανθρώπινες διαστάσεις των σωματείων μας και του μοτοσυκλετισμού εν γένει. Σε μια δύσκολη οικονομικά και ηθικά περίοδο, επιλέγουμε να βοηθήσουμε κάποιους συνανθρώπους μας (και μάλιστα παιδιά) που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη απ' τους περισσότερους εξ ημών.

Σας περιμένουμε όλους"