Ανέβηκε το δεύτερο μέρος του MEGA TEST ON-OFF 2023 στο OPEN TV!

Συνεργασία MOTO – OPEN TV για την μοτοσυκλέτα στην θέση που της αξίζει!
Mega Test On-Off 2023 - Δεύτερο μέρος
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/10/2023

Το δεύτερο μέρος του φετινού MEGA TEST ON-OFF της μεγάλης ελληνικής υπερπαραγωγής έχει ξεκινήσει πλέον να προβάλλεται στην πλατφόρμα του OPEN TV!

Διαδικτυακά μπορείτε να το παρακολουθήσετε από την ενότητα του MOTO, πατώντας ΕΔΩ, ή από την τηλεόρασή σας πατώντας το ΜΠΛΕ ΚΟΥΜΠΙ στο τηλεκοντρόλ ενώ παρακολουθείτε το OPEN TV.

Θυμίζουμε πως μετά την προβολή του δίωρου MEGA TEST ON-OFF στην πλατφόρμα του OPEN TV, θα ακολουθήσει ένα ακόμη μεγαλύτερο video στο κανάλι του MOTO στο YOUTUBE με ακόμη περισσότερες εξειδικευμένες πληροφορίες και τεχνικές λεπτομέρειες για τις μοτοσυκλέτες που συμμετέχουν, χωρίς περιορισμό χώρας, διαθέσιμο και για τους φίλους στο εξωτερικό!

Ευχαριστούμε την betsson για την ευγενική χορηγία και το OPEN TV, το ελληνικό κανάλι που αγαπά την μοτοσυκλέτα, για την φιλοξενία του!

https://www.tvopen.gr/watch/188544/megatestonoff2023ogyrosthsroymaniasapoasfaltokaixomamerosb

Ετικέτες

Δοκιμάζουμε το KTM 390 Duke 2024 και το συγκρίνουμε με το μοντέλο 2023 στο OPEN TV!

Η πιο συναρπαστική μοτοσυκλέτα της Α2 κατηγορίας ανεβάζει κι άλλο τον πήχη, έχοντας αλλαγές στο 90% της για τη νέα χρονιά
TEST KTM 390 Duke στο OPEN TV
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

23/5/2024

Δείτε στην πλατφόρμα του  OPEN TV μια αναλυτική παρουσίαση του KTM 390 Duke του 2024, σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο του 2023, και μάθετε όλες τις λεπτομέρειες που κάνουν ακόμα πιο σπορ, ακόμα πιο ακραία και ακόμα πιο συγκλονιστική στην οδήγηση την Α2 Naked μοτοσυκλέτα των Αυστριακών.

Από το ντεμπούτο του κιόλας, το 2013, το 390 Duke έστησε τη σημαία της ΚΤΜ στην κορυφή της Α2 κατηγορίας, όσον αφορά στη σπορ συμπεριφορά, με δυνατά σημεία το εξαιρετικό πλαίσιο χωροδικτύωμα, τις κορυφαίες αναρτήσεις της WP, τα φρένα της θυγατρικής της Brembo BYBRE, τον κινητήρα δυναμίτη των 44 hp, και το χαμηλό βάρος των 139 στεγνών κιλών. Ουσιαστικά θύμιζε πολύ πολιτική έκδοση αγωνιστικής μονοκύλινδρης μοτοσυκλέτας, θυσιάζοντας τις πολλές ανέσεις για χάρη ενός εκρηκτικού σπορ πακέτου που αναζητούσε αντίπαλο.

390 Duke

Τα χρόνια πέρασαν, και κανείς άλλος κατασκευαστής δεν τόλμησε να αντιπαρατεθεί ευθέως στο 390 Duke, με την "πορτοκαλί" μοτοσυκλέτα να δέχεται πολλές αναβαθμίσεις, για να αποτελεί το 2023 κορυφαία πρόταση όχι μόνο σε εμφάνιση, ποιότητα κατασκευής και επιδόσεις, αλλά και σε εξοπλισμό, θέτοντας συνεχώς νέα στάνταρ για την κατηγορία -και όχι μόνο.

KTM 390 Duke

Παρά τώρα την απροθυμία των ανταγωνιστών της ΚΤΜ να παίξουν ευθέως στο ίδιο ταμπλό, η εταιρεία του Mattighofen ανακατεύει τολμηρά την τράπουλα το 2024, αποφασίζοντας να... αλλάξει τα πάντα πάνω στο 390 Duke, το οποίο είναι κατά 90% καινούργιο!

KTM 390 Duke

Νέα στάση οδήγησης, ακόμα πιο μπροστόβαρη και σπορ, νέος κινητήρας με περισσότερα κυβικά, νέο πλαίσιο, νέο υποπλαίσιο, νέο ψαλίδι, νέες ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, νέες ζάντες που κόβουν πολλά κιλά μη αναρτώμενου βάρους, νέα ηλεκτρονικά, νέα εμφάνιση... τα πάντα νέα! Στόχος; Ακόμα πιο ακραία σπορ συμπεριφορά, ακόμα δυνατότερες επιδόσεις, ακόμα καλύτερο κράτημα, ακόμα περισσότερο value for money, με το 390 Duke να τα παίρνει όλα δικά του.

Ετικέτες