Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior MX: Ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Χατζάκη Γιώργου
Τραυματίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross 2025
Από τον
Παύλο Καρατζά
8/7/2025
Όπως σας είχαμε ενημερώσει χτες εδώ, ο Χατζάκης Γεώργιος τραυματίστηκε κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Junior Motocross 2025 που διεξήχθη 5-6 Ιουλίου στο Romagne της Γαλλίας.
Ο νεαρός είχε πτώση, το κράνος του έσπασε και ο ίδιος φέρεται να έπαθε σοβαρού επιπέδου διάσειση, ευτυχώς όμως είναι ήδη καλύτερα ενώ δεν έχει υποστεί κάποιο σπάσιμο και θα κρατηθεί στο νοσοκομείο προληπτικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Η οικογένεια του έδωσε πληροφορίες αλλά και φωτογραφία του ίδιου από το νοσοκομείο, όπου φαίνεται καλύτερα και χαμογελαστός. Ο Χατζάκης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Sud στην πόλη Ρεν της Γαλλίας. Η πτώση του έγινε στην πίσω πλευρά της πίστας και δεν υπάρχει αυτή την στιγμή σαφής εικόνα για το πώς συνέβη.
Ακολουθεί η ενημέρωση της οικογένειας του.
“Μετά από όλα τα μηνύματα και τις κλήσεις που έχουμε λάβει, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον σας και να σας ενημερώσουμε για την πορεία της υγείας του Γιώργου. Το Σάββατο είχε μια πτώση με αποτέλεσμα την άμεση μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ρεν. Έχει διαφύγει τα χειρότερα και όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, προσπαθούν για την καλύτερη και ασφαλέστερη ιατρική φροντίδα ως προς την αποκατάσταση του και ευχόμαστε σύντομα τον επαναπατριωτισμό του. Θα πάρει χρόνο, όμως έχουμε εμπιστοσύνη στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου και θα ακολουθήσουμε ρητά ότι χρήζει για την υγεία του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ που από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του στάθηκε ο Μανώλης Σκύβαλος (προπονητής) και ο Γεροντης(μηχανικός). Θέλω όμως να ευχαριστώ και όλη τη διοργάνωση της FIM και της INFRONT που είχαν μεριμνήσει για την ασφάλεια των αθλητών, την άμεση διαχείριση, ανταπόκριση, συμπαράσταση και το συνεχές καθημερινό ενδιαφέρον τους. Δεν έχω λόγια και δε ξέρουμε άλλο τρόπο να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας γα την φροντίδα του Γιώργου και όλης της οικογένειας, που με τάχιστους ρυθμούς, η ασφαλιστική εταιρεία που συνεργάζονται, μεριμνήσει για την άμεση μεταφορά μου στο νοσοκομείο ώστε να βρίσκομαι δίπλα του για όσο χρειαστεί, μας εξασφάλισε όλη τη νοσοκομειακή περίθαλψη και την επιστροφή μας στην πατρίδα.
Υπάρχουν και εκείνοι που παραμένουν "άνθρωποι ", που ότι κάνουν το κάνουν με αγάπη, μέσα από την ψυχή τους, χωρίς να περιμένουν ανταπόδοση ή ευχαριστίες. Που δεν επιθυμούν ονομαστική αναφορά για αναγνώριση και εύσημα. Ξέρουμε εμείς ποιοι είναι και πολλοί από εσάς και αυτό είναι αρκετό, γιατί πάντα βοηθούν και νοιάζονται. Οικογένεια για εμάς. Ευλογημένοι που σας έχουμε δίπλα μας.
Ο Θεός να σας έχει καλά όλους σας.
Σας ευχαριστούμε.
Με εκτίμηση
Xatzakis_21 ”
Η ομάδα του MOTO εύχεται πλήρη και ταχεία ανάρωση στον Γιώργο Χατζάκη και γρήγορη επάνοδο στους αγώνες.
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2025 Τρίκαλα: Ο αγώνας που έδωσε τους Πρωταθλητές!
Μια υποδειγματική διοργάνωση με κορυφαία πίστα, καθαρούς αγώνες και μάχες μέχρι τέλους
Από τον
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
19/10/2025
Ο τελευταίος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2025 στα Τρίκαλα επιβεβαίωσε γιατί η πίστα θεωρείται από τις καλύτερες της χώρας. Η προετοιμασία ήταν εξαιρετική, με την νέα φορά να αποδεικνύεται ιδανική για όλες τις κατηγορίες – ακόμη και για τη μικρή MX50.
Οι δυσκολίες που δημιούργησε η βροχή του Σαββάτου θα υπήρχαν σε οποιαδήποτε μεγάλη πίστα, είτε στα Τρίκαλα είτε σε πίστα του παγκοσμίου έξω από το Μιλάνο, όμως η αποστράγγιση λειτούργησε υποδειγματικά και την Κυριακή οι συνθήκες ήταν σχεδόν ιδανικές. Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις ο καιρός κράτησε και δεν έβρεξε σήμερα με αποτέλεσμα να ανέβουν και οι ρυθμοί με τους χρόνους να μην έχουν σχέση με εχθές. Οι αναβάτες μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη χάραξη, τη ροή και την ασφάλεια της πίστας, ενώ το διήμερο κύλησε χωρίς ατυχήματα και με αγωνιστική πειθαρχία.
Μοναδικό αρνητικό στοιχείο, η περιορισμένη παρουσία θεατών – κάτι που όμως δεν μείωσε καθόλου την ένταση και το θέαμα μέσα στην πίστα.
MX1 – Ο Παναγιώτης Κουζής #338 (TM 450) ξανά στην κορυφή!
Η μεγάλη κατηγορία είχε την αναμέτρηση που όλοι περίμεναν. Στον πρώτο αγώνα, ο Μάριος Κανάκης #49 (KTM SXF 450) πήρε εξαιρετική εκκίνηση και επικράτησε με καθαρό τρόπο απέναντι στον Κουζή, χωρίς να δεχτεί ιδιαίτερη πίεση.
Στον δεύτερο αγώνα, όμως, ο Παναγιώτης Κουζής επέβαλε απόλυτα τον ρυθμό του. Με εκρηκτική εκκίνηση και σταθερό, μεθοδικό αγώνα, πήρε τη νίκη και μαζί τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας για το 2025.
Πίσω τους, ο Σπύρος Κοσμάς #122 (Suzuki RMZ 450) συμπλήρωσε το βάθρο και στους δύο αγώνες με εντυπωσιακή συνέπεια, ενώ ο Κυριάκος Μπόγρης #151 (TM 450) και ο Αργύρης Τσιάκος #308 (GasGas MC 350) συμπλήρωσαν την πεντάδα, δείχνοντας σταθερότητα και εμπειρία σε ένα απαιτητικό τερέν.
Η κατηγορία των δίχρονων είχε ξεκάθαρο πρωταγωνιστή. Ο Μπάκας δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, σημειώνοντας δύο καθαρές νίκες με άνετη διαφορά. Για ακόμη μία φορά ήταν εντός πεντάδας στην γενική κατάταξη απέναντι στην MX1 και αυτό από μόνο του δίνει όλη την εικόνα για τον αγώνα που έδωσε και πάλι.
Ο Ελισσαίος Αυδούλης #918 (Yamaha YZ 250) ολοκλήρωσε δεύτερος και στους δύο αγώνες, ενώ ο Χρήστος Συλάκος #17 (Yamaha YZ 250) και ο Λουκάς Κολοκυθάς #855 (Yamaha YZ 250) ακολούθησαν, σχηματίζοντας μια πεντάδα που ξεχώρισε για την ομοιογένεια και τον ρυθμό της.
MX2 – Στρατηγική, ένταση και αγωνιστική ωριμότητα
Η MX2 ήταν γεμάτη ανατροπές και δυνατές μάχες. Ο Φραγκίσκος Ζούνης #37 (Yamaha YZF 250) πήρε την πρώτη νίκη του διημέρου, με εξαιρετική εκκίνηση και συνεπή ρυθμό, ενώ στον δεύτερο αγώνα ο Κωνσταντίνος Μερκούρης #111 (KTM SXF 250) απάντησε δυναμικά, κατακτώντας τη νίκη με καθαρό τερματισμό.
Ο Σωτήρης Φωτάκης #307 (KTM SXF 250) ολοκλήρωσε τρίτος συνολικά με βάθρο στον πρώτο αγώνα, αποδεικνύοντας τη σταθερότητά του καθ’ όλη τη σεζόν. Οι Σωτήρης Θεοδωρίδης #344 (GasGas MC-F 250) και Νικόλαος Λυρίου #161 (Fantic XXF 250) έκλεισαν την πεντάδα, σε μια κατηγορία όπου τα δέκατα του δευτερολέπτου έκαναν τη διαφορά.
MX125 2T – Απόλυτος ο Χρήστος-Παναγιώτης Ταμβάκος #66 (Yamaha YZ 125)
Δύο αγώνες, δύο καθαρές νίκες και ένα σαφές μήνυμα: ο Ταμβάκος ήταν ανίκητος στα Τρίκαλα. Με εξαιρετικό ρυθμό και τεχνική ωριμότητα, άφησε δεύτερο τον Ελευθέριο Παπαδάκη #177 (Husqvarna TC 125) και τρίτο τον Κωνσταντίνο Ποιράζη #123 (KTM SX 125). Την τετράδα έκλεισε ο Στυλιανός Γκάργκας #104 (KTM SX 250), δείχνοντας σταθερότητα και ταχύτητα.
MX85 – Ο Κουκαλιώτης #125 (Yamaha 85cc) αντιστρέφει τα δεδομένα
Η μικρή αλλά εντυπωσιακή κατηγορία MX85 πρόσφερε από τις πιο θεαματικές μάχες του διημέρου. Ο Θεόδωρος Στρούγκης #51 (Yamaha YZ 85) πήρε τον πρώτο αγώνα, όμως στον δεύτερο ο Γεώργιος Κουκαλιώτης #125 (Yamaha 85cc) απάντησε δυναμικά, κερδίζοντας τη γενική με 47 βαθμούς.
Πίσω τους, ο Ανδρέας Τρακαδάς #4 (KTM SX 85) και οι Ευθύμιος Ψαρογιάννης #228 (KTM SX 85) – Ιωάννης Σταματίου #322 (KTM SX 85) ολοκλήρωσαν την πεντάδα, σε έναν αγώνα όπου οι μικροί αναβάτες εντυπωσίασαν με ρυθμό και ωριμότητα.
MX65 – Ο Αντώνης Τσιγκόλης #98 (GasGas 65) το νέο μεγάλο όνομα
Στην MX65 η μάχη για τη νίκη κρίθηκε στο δεύτερο σκέλος. Ο Δημήτρης Φωτόπουλος #911 (Yamaha YZ 65) επικράτησε το Σάββατο, όμως την Κυριακή ο Αντώνης Τσιγκόλης #98 (GasGas 65) πήρε τη ρεβάνς και τη γενική νίκη.
Τρίτος ανέβηκε ο Ιάσων Αρώνης #55 (KTM MC 65), ενώ οι Εμμανουήλ Μυλωνάκης #147 (Yamaha YZ 65) και Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος #114 (Yamaha YZ 65) συμπλήρωσαν την πεντάδα.
MXOPEN – Θρίλερ μέχρι τέλους
Η κατηγορία OPEN χάρισε τον πιο συγκλονιστικό αγώνα του διημέρου. Ο Εμμανουήλ Σκύβαλος #120 (Yamaha YZF 450) πήρε τη νίκη στον δεύτερο αγώνα μετά από μάχη σώμα με σώμα με τον Γρηγοριάδη Γεώργιο #25 (GasGas 350), με τη διαφορά τους να μην ξεπερνά τα δύο δευτερόλεπτα.
Ο Ανδρέας Αντωνίου #18 (KTM 250) ανέβηκε τρίτος με εντυπωσιακό ρυθμό, ενώ οι Νίκος Βαγενάς #145 (GasGas 250) και Αντώνης Τζανέτης #29 (Honda CRF 450) ολοκλήρωσαν την πεντάδα. Ένας αγώνας “ανάσα προς ανάσα” που κράτησε το ενδιαφέρον ως το πέσιμο της σημαίας.
MXSENIOR – Ολοκληρωμένη χρονιά για τον Σταμάτη Δημολιάνη #5 (GasGas 450)
Ο Δημολιάνης συνέχισε το αήττητο σερί του και στον δεύτερο αγώνα των Τρικάλων, επικρατώντας ξανά καθαρά. Πίσω του, ο Γιάννης Καυκάς #75 (GasGas 350) και ο Βασίλης Ράπτης #103 (Kawasaki 450) συμπλήρωσαν το βάθρο, ενώ οι Σωτήρης Βαγενάς #450 (Yamaha YZ 250) και Χρήστος Δραγατογιάννης #91 (Husqvarna 450) ακολούθησαν σε έναν άψογα διεξαγόμενο αγώνα.
MX Women – Η Ιωάννα Λάμπρου #7 (Yamaha YZF 250) κλείνει ιδανικά τη χρονιά
Η Ιωάννα Λάμπρου έκλεισε ιδανικά τη σεζόν με ακόμη δύο καθαρές νίκες, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά της. Δεύτερη τερμάτισε η Αμαλία Λάμπρου #17 (Yamaha YZ 125) και τρίτη η Δέσποινα Πασαλή #9 (KTM SXF 250). Η Άννα Αραμπατζή #960 (Kove 250) και η Ελένη Λυμπεροπούλου #213 (KTM SX 125) ολοκλήρωσαν τις πέντε πρώτες σε ένα όμορφο, χωρίς απρόοπτα, γυναικείο σκέλος.
Ο τελικός των Τρικάλων αποτέλεσε πρότυπο διοργάνωσης: εξαιρετική πίστα, άψογη οργάνωση, χωρίς ατυχήματα και με δυνατά σκέλη σε όλες τις κατηγορίες. Παρά τη χαμηλή προσέλευση, το επίπεδο ήταν υψηλό και το κλίμα απολύτως αγωνιστικό.
Έτσι, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2025 ολοκληρώνεται με τους τίτλους να κατοχυρώνονται στους βασικούς διεκδικητές που είχαν δείξει ήδη το αποτέλεσμα να έρχεται.
Ακολουθεί πίνακας βαθμολογίας για τον 6ο και τελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν και οι πρώτες φωτογραφίες. Θα ακολουθήσει μετά την επιστροφή από τα Τρίκαλα μία μεγάλη συλλογή φωτογραφιών.