Aprilia RS 660 2020 – EICMA 2019: Το πρώτο teaser video [video]

Πολλά υποσχόμενο
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

31/10/2019

Το RS 660 της Aprilia το είχαμε δει για πρώτη φορά στο περσινό σαλόνι του Μιλάνου και η αλήθεια είναι πως ήταν ένα απ’ τα πιο σημαντικά πρωτότυπα της έκθεσης. Οι λόγοι αρκετοί και οφείλονται κυρίως στη δημιουργία του νέου δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα που έχει βασιστεί σε αυτόν των RSV4 και Tuono 1100. Αυτή τη στιγμή η γκάμα της Aprilia είναι από τις μικρότερες που υπάρχουν στην αγορά και αυτό οφείλεται στην απόφαση της Piaggio να μην επενδύσει στην επέκτασή της, τουλάχιστον μέχρι πρότινος.

Μέσα στο 2019 είδαμε την Aprilia να καταθέτει και τις απαραίτητες πατέντες για το RS 660 ώστε να λάβει την έγκριση τύπου ως μοντέλο παραγωγής. Τώρα λίγες μέρες πριν η EICMA ανοίξει τις πύλες της, η Aprilia μπαίνει δυναμικά στο χορό των teaser παρουσιάζοντας ένα video με ελάχιστες πληροφορίες για τη μεσαία supersport μοτοσυκλέτα της. Τα ευχάριστα νέα είναι πως βρίσκεται πολύ κοντά στη μορφή του πρωτότυπου, τουλάχιστον από όσο μπορούμε να διακρίνουμε. Έτσι, οι LED προβολείς παραμένουν, ενώ δεν αποκλείεται να περάσουν αργότερα και στην ναυαρχίδα της Aprilia, το RSV4 1100, ώστε η εμφάνισή τους να έχει ακόμη περισσότερα κοινά στοιχεία. Επίσης, το ανεστραμμένο πιρούνι και το θηριώδες ψαλίδι παραμένουν, υπογραμμίζοντας τις σπορ καταβολές της RS 660. Πέρα από τον Iannone να κάνει σκοινάκι και να κοπανάει τα ropes ρυθμικά στο πάτωμα, -ίσως να είναι σπόντα της Aprilia, πώς η νέα της μοτοσυκλέτα απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση από τον αναβάτης- η Aprilia μας χαρίζει και μερικά δευτερόλεπτα με τον ήχο του δικύλινδρου κινητήρα που ακούγεται πολλά υποσχόμενος.

 

 

Το πιο σημαντικό όμως -όπως γράφαμε και πέρσι- είναι πως με τη μοτοσυκλέτα να βγαίνει απ’ τη γραμμή παραγωγής, σημαίνει πως πιθανότατα θα ακολουθήσουν κι άλλες που θα χρησιμοποιούν τον ίδιο κινητήρα. Αν αυτό γίνει πραγματικότητα, τότε ο ανταγωνισμός στη μεσαία κατηγορία θα πάρει φωτιά αφού, κακά τα ψέματα, το RS 660 όντας ένα σκληροπυρηνικό supersport απευθύνεται σε ένα πολύ μικρό κοινό. Από την άλλη, η έλευση μιας streetfighter ή ενός adventure με αυτόν τον κινητήρα θα έχει απήχηση σε ένα ευρύτερο κοινό. Γι' αυτό το λόγο η RS 660 είναι τόσο σημαντική και ανυπομονούμε να δούμε την έκδοση παραγωγής από κοντά και να σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις.

Ωστόσο, αν ο κυβισμός της RS 660 δεν ξεπερνά τα 650cc, τότε η ύπαρξή της δεν θα περιορίζεται στο να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις σε ένα μονοήμερο track day αλλά θα έχει και ενεργό ρόλο στους αγώνες. Συγκεκριμένα, μαζί με την Lightweight της Norton θα αποτελούν ιδανικές επιλογές για τους αναβάτες που θέλουν να λάβουν μέρος στην Lightweight κατηγορία του Isle Of Man, που οι κανονισμοί της ορίζουν ότι ο κινητήρας της εκάστοτε μοτοσυκλέτας δεν πρέπει ξεπερνά τα 650cc και τους δύο κυλίνδρους, για να μπορεί να συμμετάσχει στον αγώνα.

Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες