Bajaj - Μοτοσυκλέτα με φυσικό αέριο, το πρώτο teaser video [VIDEO]

Στις 5 Ιουλίου θα λυθούν όλες οι απορίες
motomag Bajaj – Έφτασε το πρώτο teaser video της πρώτης μοτοσυκλέτας με φυσικό αέριο [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

3/7/2024

Η πρώτη μοτοσυκλέτα παραγωγής στον κόσμο που θα κινείται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο και για την οποία διαβάσατε πρόσφατα στο ΜΟΤΟ θα κάνει την εμφάνιση της σε δύο μέρες, ωστόσο η Bajaj η οποία είναι υπεύθυνη για την κατασκευή της, παρουσίασε ένα σύντομο βίντεο teaser ώστε να “ζεστάνει” λίγο το κοινό.

Όπως γνωρίζετε, το φυσικό αέριο (Compressed natural gas CNG), είναι φθηνότερο από τη βενζίνη, ωστόσο δεν χρησιμοποιείται ευρέως από τους κατασκευαστές των μηχανοκίνητων οχημάτων. Αυτό όμως πολύ σύντομα μπορεί να αλλάξει καθώς σε δύο ημέρες -στις 5 Ιουλίου συγκεκριμένα- θα παρουσιαστεί από τον ινδικό κολοσσό των δύο τροχών Bajaj το πρώτο δίτροχο μοντέλο παραγωγής το οποίο θα κινείται με φυσικό αέριο.

Η εταιρεία θέλοντας να δώσει μία γεύση στο κοινό για το τι θα επακολουθήσει, δημοσίευσε ένα σύντομο teaser στο οποίο εμφανίζεται μία μοτοσυκλέτα με λεπτή σιλουέτα. Επιπρόσθετα βλέπουμε έναν στρογγυλό προβολέα, μία ίσια σέλα μεγάλων διαστάσεων και έναν διακόπτη μέσω του οποίου ο αναβάτης θα αλλάζει την επιλογή καυσίμου από βενζίνη σε φυσικό αέριο και το αντίθετο. Ενδεχομένως όταν θα μειώνεται το φυσικό αέριο πιθανότατα το σύστημα θα περνά με αυτόματο τρόπο την επιλογή βενζίνης όπως γίνεται στα περισσότερα οχήματα που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.

Περισσότερα για την πρώτη μοτοσυκλέτα παραγωγής η οποία θα κινείται με φυσικό αέριο θα μάθουμε την Παρασκευή 5 Ιουλίου όταν η Bajaj θα κάνει την παρουσίαση του εν λόγω μοντέλου.

Sneak Peek of The World's First CNG Motorcycle

The first glimpse of the World’s First CNG Motorcycle by Bajaj Auto is here!✨🏍️ Launching on 5th July 2024! Stay tuned! Register for the Live Stream here : https://bit.ly/WorldsFirstCNGBike #worldsfirstCNGbike #GameChanger #BajajAuto

Posted by Worlds First CNG Motorcycle on Tuesday, July 2, 2024
Ετικέτες

CFMOTO 550 CL-C: Νέος κινητήρας στην Κίνα προλογίζει ανανέωση για όλη τη σειρά των 450

Ντεμπούτο με το cruiser 550 CL-C και πρώτη ματιά στην επόμενη μέρα της οικογένειας 450 της CFMOTO
CFMOTO 550 CL-C
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

19/3/2026

Η πληροφορία προέρχεται από έγγραφα που κατατέθηκαν από τη CFMOTO στο κινέζικο υπουργείο Βιομηχανίας και παρουσιάζουν ένα νέο cruiser CL-C που πλέον έχει αντικαταστήσει το 450 με 550, αντανακλώντας τον αυξημένο του κυβισμό.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που περιέρχονται στα έγγραφα αυτά, ο δικύλινδρος κινητήρας έχει προέλθει από αυτόν των 449 cc που γνωρίζουμε από όλα τα μοντέλα της σειράς αυτής – 450ΝΚ, 450ΜΤ, 450SR, 450CL-C κ.ο.κ. – με αύξηση τόσο της διαμέτρου του εμβόλου από 72 σε 74 mm και της διαδρομής από 55,2 σε 61,2 mm καταλήγοντας σε χωρητικότητα 526 κυβικών εκατοστών.

Στη νέα του μορφή ο κινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 53 ίππων και ροπή 5,1 χιλιογραμμόμετρων, επιτυγχάνοντας θεωρητική τελική ταχύτητα 165 km/h, ενώ το βάρος ανεβαίνει από τα 181 στα 195 κιλά.

Διαφορές εντοπίζουμε και στα  γεωμετρικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας, η οποία δηλώνει μεν σχεδόν το ίδιο συνολικό μήκος με 2.212 mm (2.205 το 450), αλλά επίσης και αυξημένο μεταξόνιο 1.520 mm (από 1.485). Το τελευταίο πιθανότατα οφείλεται στο νέο ψαλίδι που πλέον είναι αλουμινένιο και μακρύτερο του προκατόχου του.

Σχεδιαστικώς η CFMOTO δεν έχει απομακρυνθεί από τη σιλουέτα που γνωρίζουμε στο 450 CL-C, αν και αρκετά στοιχεία έχουν αλλάξει. Το φανάρι, το ρεζερβουάρ, τα πλευρικά πλαστικά και η ουρά είναι νέα, δημιουργώντας ωστόσο ένα οικείο αποτέλεσμα που αναγνωρίζεται αυτομάτως ως CL-C, εμπλουτισμένο με μια ποδιά κινητήρα που δένει οπτικά το κεντρικό τμήμα της μοτοσυκλέτας.

Κατά τα λοιπά, οι τροχοί είναι πιθανότατα οι ίδιοι με διάμετρο 16 ιντσών μπροστά και πίσω, ομοίως δείχνει και το στρογγυλό όργανο του μοντέλου.

Η κατοχύρωση του νέου 550 CL-C στην Κίνα είναι ξεκάθαρος προπομπός της παρουσίασής του, με τον κινέζικο Τύπο να μιλά για μοντέλο 2027.

Η ύπαρξη του νέου κινητήρα επίσης μας ανοίγει ορέξεις και για τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας αυτής, καθώς λογικά δεν θα μείνει περιορισμένος μόνο στο cruiser, αλλά σταδιακά θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα, ενώ θεωρείται σίγουρο πως θα συνοδευτεί και από έκδοση με αυτόματη μετάδοση ΑΜΤ, την οποία η CFMOTO έχει ήδη σε κυκλοφορία με το 450 CL-C ΑΜΤ στην Κίνα.

 

Ετικέτες