BMW - Η μορφή της νέας γυμνής μοτοσυκλέτας με τον boxer των 1.800 κυβικών

Ο θηριώδης κινητήρας παίρνει μεταγραφή από τα cruiser στα super naked
motomagBMW – Αποκαλύφθηκε η μορφή του νέου μοντέλου με τον boxer των 1.800 κυβικών!
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

20/5/2024

Ο ιδιαίτερα ενεργός στα social media και CEO της BMW Motorrad, Markus Flasch, δεν έχει σταματημό με τις teaser φωτογραφίες για το επερχόμενο θηριώδες μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, αποκαλύπτοντάς μας την σιλουέτα του. Όπως φαίνεται μιλάμε για ένα roadster / super naked μοντέλο, με τον κτηνώδη boxer να αφήνει το κοστούμι του στην ντουλάπα, για χάρη μίας πιο επιθετικής εμφάνισης.

Ο CEO της BMW μας είχε ήδη προετοιμάσει για το επερχόμενο μοντέλο, αναρτώντας δύο φωτογραφίες στο προφίλ του στο Instagram, όπου είχε φροντίσει να μας δώσει μονάχα λίγα... "κόκκαλα", κρατώντας την "μπριζόλα" στο πιάτο των Βαυαρών. Αναμφίβολα, κατάφερε τον στόχο του, ο οποίος ήταν να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον και να μείνουμε με την απορία, τι στο καλό σκοπεύουν να κάνουν οι Γερμανοί με αυτόν τον τερατώδη σε διαστάσεις κινητήρα.

Μέχρι τώρα πηγαίναμε ψάχνοντας, δια της ατόπου απαγωγής. Λέγαμε ότι σίγουρα δεν μιλάμε για κάποιο σπορ μοντέλο, μιας και ένας boxer με τόσα κυβικά θα ήταν μάλλον δύσχρηστος. Η αερόψυκτη φύση του μας οδηγούσε στο συμπέρασμα, ότι η νέα μοτοσυκλέτα δεν θα έχει ούτε και πλαστικά, αφήνοντας τον αέρα να ψύξει τα μπλοκ του κινητήρα, χωρίς παρεμβολές.

BMW – Αποκαλύφθηκε η μορφή του νέου μοντέλου με τον boxer των 1.800 κυβικών!

Τελικά, ο Markus Flasch, αποφάσισε να τελειώσει τις εικασίες μας, ανεβάζοντας στο προφίλ του στο Instagram μία φωτογραφία, όπου διακρίνεται η σιλουέτα της νέας μοτοσυκλέτας, ενώ με την χρήση ενός δυνατού προβολέα από πίσω, φροντίζει να μας κρύψει άλλες λεπτομέρειες. Αυτό που μπορούμε να διακρίνουμε είναι ο στρογγυλός προβολέας μπροστά, το ίσιο τιμόνι τύπου fatbar, τους τροχούς με ακτίνες και τα δύο δισκόφρενα μπροστά. Το πίσω τμήμα της μοτοσυκλέτας, φαίνεται να αιωρείται, ενώ επιβεβαιώνοντας τις υποψίες που είχαμε όταν είδαμε το κάλυμμα στις πρώτες φωτογραφίες, μιλάμε για μονόσελο.

Κρίνοντας από την σιλουέτα που διαγράφουν οι σκιές και συνδυάζοντάς τα στοιχεία με πληροφορίες που έχουμε ήδη, το πιρούνι μοιάζει να είναι μεγάλο σε διάμετρο, ενώ αναμένουμε ότι θα είναι ανεστραμμένο και όχι συμβατικό. Αντίστοιχα μεγάλων διαστάσεων είναι και ο πίσω τροχός -τον έχουμε δει να αποκαλύπτεται σε προηγούμενο teaser, με τη ζάντα να είναι μασίφ-, ενώ τα ελαστικά έχουν χαμηλό προφίλ. Η σιλουέτα μας εκπλήσσει ευχάριστα καθώς βλέπουμε σπορ γεωμετρία με λογική κάστερ, που θα έχει σαφώς καλύτερες επιδόσεις σε δρόμο με στροφές από ότι οι υπόλοιπες μοτοσυκλέτες με τον ίδιο κινητήρα.

Λίγες μέρες ακόμα υπομονή, μέχρι και τις 24 Μαΐου, όταν και θα δούμε ολοκληρωμένο αυτό που κρύβεται πίσω από την σιλουέτα στην ετήσια διοργάνωση Concorso d’Eleganza. Μοιάζει πάντως πολλά υποσχόμενο…

Ετικέτες

Kawasaki Ninja H2 SX Hydrogen - Η πρώτη δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου στον κόσμο [VIDEO]

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής των 8 ωρών της Suzuka
Kawasaki H2 SX Hydrogen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2024

Στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής 8 ωρών της Suzuka για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EWC, η Kawasaki πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου (ICE) από κατασκευαστή μοτοσυκλετών μαζικής παραγωγής.

Η μοτοσυκλέτα υδρογόνου ICE της Kawasaki σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, με δοκιμές που ξεκίνησαν φέτος, με αποκορύφωμα τη δημόσια επίδειξη στην ιαπωνική πίστα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα φέρει κινητήρα υδρογόνου που βασίζεται στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 998 με υπερτροφοδότηση του Ninja H2, με τροποποιήσεις που έγιναν ώστε να επιτρέπεται η έγχυση καυσίμου υδρογόνου στους κυλίνδρους με άμεσο ψεκασμό. Τα ρεζερβουάρ υδρογόνου βρίσκονται στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και για την ώρα είναι τεραστίων διαστάσεων κάνοντας τη μοτοσυκλέτα να θυμίζει Bat-mobile των πρώτων ταινιών Batman.

Kawasaki H2 SX Hydrogen


Οι μοτοσυκλέτες Hydrogen ICE λειτουργούν με καύση υδρογόνου, παράγοντας παραπλήσιο ήχο με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, και έχοντας τους σωστούς κραδασμούς, ενώ τα κατάλοιπά τους είναι κυρίως... νερό. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ένα πολύ μικρό ποσό λιπαντικού κινητήρα καίγεται, εκπέμπτωντας ένα επίσης πολύ μικρό ποσό CO2.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο ΜΟΤΟ έχουμε γράψει εδώ και χρόνια για τα οφέλη του υδρογόνου, που πέρα από την "πράσινη" λειτουργία του, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην επιβίωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, διασώζοντας και την πολύτιμη αίσθηση του, που αποτελείται από τον ήχο, τον παλμό από τις πιστονιές και τους κραδασμούς, που κάνουν τόσο ξεχωριστή την οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, η Kawasaki Motors διεξάγει επί του παρόντος έρευνα και εξέλιξη με στόχο την υλοποίηση μιας λειτουργικής μοτοσυκλέτας υδρογόνου ICE ως μια από τις ανθρακικά ουδέτερες επιλογές για τους αναβάτες στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Η Kawasaki Motors είναι πλήρες μέλος της HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology), μιας ερευνητικής ένωσης που αποτελείται από τις Kawasaki, Suzuki, Toyota, Honda και Yamaha, που επικεντρώνεται στην τεχνολογία υδρογόνου και διεξάγει ενεργά βασική έρευνα σε κινητήρες υδρογόνου, συστήματα πλήρωσης υδρογόνου και συστήματα παροχής καυσίμου, προκειμένου να παράγει μικρά οχήματα κινητικότητας με κινητήρα υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επιδόσεις, κατανάλωση και αυτονομία από την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του Akashi.

Ετικέτες