Γράφτηκε από: 

BMW K 1600 Grand America

Για τα highway, άαανετα!

Προέρχεται από το Κ1600Β, το Bagger, που με την σειρά του βασίζεται στα Κ1600GT/GTL με τον εξακύλινδρο κινητήρα των 1.600 κυβικών και των 160 ίππων. Οπότε, για να καταλάβει κανείς τι είναι το Grand America πρέπει να μάθει τι είναι τα bagger, αμερικανικού στυλ cruiser με βαλίτσες και τουριστικές βλέψεις… Πλαίσιο, κινητήρας και όλο το εμπρός τμήμα είναι όπως τα ξέραμε, αλλά σε σχέση με το Bagger έχει προστεθεί top case με πλάτη για να ακουμπά (και να παίρνει και κανέναν υπνάκο) ο συνεπιβάτης.

Με άλλα λόγια, ένα πολυτελές τουριστάδικο σε Αμερικάνικο στυλ, σε διχρωμία (Blackstorm metallic / Austin Yellow metallic), με ESA φυσικά που έχει modes Road και Cruise, πιο χαμηλό πίσω, με πιο χαμηλά την σέλα του συνεπιβάτη και όλη την πληθώρα των ηλεκτρονικών συστημάτων και αξεσουάρ της BMW. Ανάμεσά τους, για να πληροφορηθούν και οι ομογενείς από τις ΗΠΑ που μας διαβάζουν, έχει και θερμαινόμενα γκριπ και θερμαινόμενες σέλες, που μαζί με την εξαιρετική προστασία του φαίρινγκ θα προφυλάξουν τους αναβάτες όταν κάνει μπιλοζίρια και φριζάρουνε τα λέκια.

Θα πάρεις λοιπόν το γκιόφρεντ σου, θα της ανάψεις και την σέλα να είναι ζεστή, θα βάλεις το cruise control και θα ξεχυθείς στο χάιγουεϊ,  σίγουρος πως δεν πρόκειται να σου βάλει τις φωνές γιατί τρέχεις πολύ: Το Grand America έχει κόφτη στα 101 μίλια (162 km/h), γιατί όπως λέει η BMW τα φορτώνουν περίεργα εκεί πίσω οι μπάικερς, βάζουν κι ένα σκασμό αξεσουάρ άσχετα και χαλάνε την κατανομή του βάρους… Ευτυχώς, η BMW έχει και πολύ πιο κατάλληλες μοτοσυκλέτες για τουρισμό στην Ευρώπη.

Βασίλης Καραχάλιος

Tags: