CFMOTO 450CL-C - Νέα έκδοση για "μοναχικούς καβαλάρηδες”

Μετά το cruiser, ακολουθεί και η έκδοση bobber που χαρίζει πιο επιθετική και άγρια εμφάνιση
motomagCFMOTO 450CL-C – Νέα έκδοση για μοναχικούς “καβαλάρηδες”
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

31/5/2024

Λίγο μετά την παρουσίαση του 450CL-C, η CFMOTO προσθέτει μια νέα έκδοση στην cruiser οικογένεια, με bobber χαρακτηριστικά, με το μονόσελο να ξεκαθαρίζει ότι μιλάμε για μοντέλο που απευθύνεται σε μοναχικούς αναβάτες.

Το 450CL-C Bobber χρησιμοποιεί την ίδια μονάδα ισχύος με το 450CL-C, την οποία έχουμε ήδη γνωρίσει από τα 450NK, 450SR-S και 450ΜΤ. Ο μοναδικός στην κατηγορία του δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 449 κυβικών, χάρη στη σειρά ανάφλεξης 270°, κρατά τους 40 ίππους στις 8.000 στροφές και τα 4,3 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.250 στροφές. Για τη μεταφορά της δύναμης στην άσφαλτο φροντίζει ένα κιβώτιο έξι σχέσεων, που συνεργάζεται με υγρό πολύδισκο συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης. Όπως και στο 450CL-C, έτσι και στο Bobber η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα, κρατώντας ψηλά την σημαία της παράδοσης για την κατηγορία που ανήκουν.

CFMOTO 450CL-C – Νέα έκδοση για μοναχικούς “καβαλάρηδες”

Φρένα, αναρτήσεις έρχονται από το μοντέλο βάσης, όπως και το πακέτο των ηλεκτρονικών. Οι διαφορές εντοπίζονται στον σχεδιασμό της νέας μοτοσυκλέτας, με το 450CL-C Bobber να χάνει τη θέση του συνεπιβάτη. Στην θέση της έχει μπει ένα μεγάλο μαύρο -και για τους δύο χρωματισμούς- φτερό, ενώ η σέλα του αναβάτη αιωρείται πάνω από τον πίσω τροχό, με το μονό ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση ελατηρίου αμορτισέρ κρυμμένο περίτεχνα πίσω από τα καπάκια. Ταυτόχρονα, η απόσταση από το έδαφος της όμορφης εξωτερικά σέλας, με εξωτερικές ραφές και το λογότυπο της CFMOTO πάνω της, έχει ανέβει στα 715 χιλιοστά, από τα 705 του 450 CL-C. Το ίσιο τιμόνι είναι 20 χιλιοστά πιο μακριά από τα χέρια του αναβάτη, για ένα περισσότερο σπορ εργονομικό τρίγωνο, σε σύγκριση με αυτό της έκδοσης βάσης. Χάρη στα λιγότερα πλαστικά και την απουσία μαρσπιέ και σέλας συνεπιβάτη, το 450CL-C Bobber είναι ολίγον τι ελαφρύτερο, σταματώντας την ζυγαριά στα 177 γεμάτα κιλά.

CFMOTO 450CL-C – Νέα έκδοση για μοναχικούς “καβαλάρηδες”

Από τις δύο χρωματικές επιλογές, Ivory White και Nebula Black, αυτή που έκανε σε εμάς την πιο δυνατή εντύπωση οπτικά, είναι η πρώτη. Η αντίθεση του μαύρου των γραφικών στο κρεμ λευκό ρεζερβουάρ, χαρίζει πόντους στην εμφάνιση, με το όνομα “CLC” γραμμένο σε όμορφη γραμματοσειρά. Για την ώρα, η CFMOTO δεν έχει ανακοινώσει αν το νέο 450 CL-C Bobber θα έρθει προς τα μέρη μας, ενώ για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του ούτε για την αγορά της Κίνας, όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε.

CFMOTO 450CL-C – Νέα έκδοση για μοναχικούς “καβαλάρηδες”
Ετικέτες

Kawasaki Ninja H2 SX Hydrogen - Η πρώτη δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου στον κόσμο [VIDEO]

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής των 8 ωρών της Suzuka
Kawasaki H2 SX Hydrogen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2024

Στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής 8 ωρών της Suzuka για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EWC, η Kawasaki πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου (ICE) από κατασκευαστή μοτοσυκλετών μαζικής παραγωγής.

Η μοτοσυκλέτα υδρογόνου ICE της Kawasaki σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, με δοκιμές που ξεκίνησαν φέτος, με αποκορύφωμα τη δημόσια επίδειξη στην ιαπωνική πίστα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα φέρει κινητήρα υδρογόνου που βασίζεται στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 998 με υπερτροφοδότηση του Ninja H2, με τροποποιήσεις που έγιναν ώστε να επιτρέπεται η έγχυση καυσίμου υδρογόνου στους κυλίνδρους με άμεσο ψεκασμό. Τα ρεζερβουάρ υδρογόνου βρίσκονται στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και για την ώρα είναι τεραστίων διαστάσεων κάνοντας τη μοτοσυκλέτα να θυμίζει Bat-mobile των πρώτων ταινιών Batman.

Kawasaki H2 SX Hydrogen


Οι μοτοσυκλέτες Hydrogen ICE λειτουργούν με καύση υδρογόνου, παράγοντας παραπλήσιο ήχο με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, και έχοντας τους σωστούς κραδασμούς, ενώ τα κατάλοιπά τους είναι κυρίως... νερό. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ένα πολύ μικρό ποσό λιπαντικού κινητήρα καίγεται, εκπέμπτωντας ένα επίσης πολύ μικρό ποσό CO2.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο ΜΟΤΟ έχουμε γράψει εδώ και χρόνια για τα οφέλη του υδρογόνου, που πέρα από την "πράσινη" λειτουργία του, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην επιβίωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, διασώζοντας και την πολύτιμη αίσθηση του, που αποτελείται από τον ήχο, τον παλμό από τις πιστονιές και τους κραδασμούς, που κάνουν τόσο ξεχωριστή την οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, η Kawasaki Motors διεξάγει επί του παρόντος έρευνα και εξέλιξη με στόχο την υλοποίηση μιας λειτουργικής μοτοσυκλέτας υδρογόνου ICE ως μια από τις ανθρακικά ουδέτερες επιλογές για τους αναβάτες στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Η Kawasaki Motors είναι πλήρες μέλος της HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology), μιας ερευνητικής ένωσης που αποτελείται από τις Kawasaki, Suzuki, Toyota, Honda και Yamaha, που επικεντρώνεται στην τεχνολογία υδρογόνου και διεξάγει ενεργά βασική έρευνα σε κινητήρες υδρογόνου, συστήματα πλήρωσης υδρογόνου και συστήματα παροχής καυσίμου, προκειμένου να παράγει μικρά οχήματα κινητικότητας με κινητήρα υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επιδόσεις, κατανάλωση και αυτονομία από την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του Akashi.

Ετικέτες