CFMOTO 500SR VOOM – Με απίθανη ρετρό εμφάνιση ιαπωνικού Superbike των 90s [VIDEO]

Διαφορετικό από το πρωτότυπο που είχαμε δει στην επίσκεψή μας στη Κίνα
motomagCFMOTO 500SR VOOM – Το supersport που περιμέναμε, με ρετρό εμφάνιση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

16/5/2024

Ένα teaser βίντεο επέλεξε η CFMOTO για να μας παρουσιάσει το πρώτο τετρακύλινδρο supersport μοντέλο της, με έκπληξη την ρετρό εμφάνιση που υπογραμμίζουν οι δύο στρογγυλοί προβολείς και το γεμάτο καμπύλες φαίρινγκ, που μας φέρνει στο μυαλό ιαπωνικές sport μοτοσυκλέτες της δεκαετίας του 1990!

Την προηγούμενη χρονιά, είχαμε ταξιδέψει μέχρι την Κίνα για να επισκεφτούμε τις τεράστιας έκτασης εγκαταστάσεις της CFMOTO. Εκεί, στα πλαίσια της CFMOTO DAY,  είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά δύο μοτοσυκλέτες σε πρωτότυπη μορφή, οι οποίες μας αποκάλυψαν ταυτόχρονα το μελλοντικό πλάνο της εταιρείας για στροφή στις σπορ μοτοσυκλέτες. Το ένα εξ αυτών, προστατευμένο κάτω από ένα γαλάζιο κάλυμμα, ήταν το μελλοντικό τότε 500SR, το οποίο εξοπλιζόταν με τον πρώτο τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα που κατασκεύασε η ίδια η CFMOTO.

CFMOTO 500SR VOOM – Το supersport που περιμέναμε, με ρετρό εμφάνιση

Αν και ντυμένο με καμουφλάζ, μπορούσαμε να διακρίνουμε ότι μιλάμε για μία σύγχρονη σχεδιαστικά μοτοσυκλέτα, με έντονες γραμμές και μπόλικες γωνίες στα φαίρινγκ. Αυτό περιμέναμε να δούμε, όταν με το καλό θα έβγαινε στην παραγωγή. Η CFMOTO, όμως, είχε άλλα σχέδια, δείχνοντάς μας με ένα teaser βίντεο το 500SR VOOM. Ο screamer τετρακύλινδρος κινητήρας καλύπτεται από φαίρινγκ γεμάτα καμπύλες, με στρογγυλά φωτιστικά σώματα που φέρνουν στο μυαλό μας supersport μοντέλο προηγούμενων δεκαετιών (ενώ ανάβουν με... κυκλικό animation όπως βλέπουμε στο βίντεο!), με το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό να είναι το CBR900RR του 1992, ή κάποια από τα πρώτα GSX-R. Μονάχα τα αεροδυναμικά βοηθήματα στα πλαϊνά του φαίρινγκ φέρνουν σύγχρονο αέρα, έχοντας ωστόσο μικρό μέγεθος, ώστε να μην αφαιρούν πολλούς πόντους από την ρετρό εμφάνιση.

CFMOTO 500SR VOOM – Το supersport που περιμέναμε, με ρετρό εμφάνιση

Οι απίθανοι προβολείς, όμως, κρύβουν και μία ακόμα λειτουργία. Παρατηρώντας πιο προσεκτικά, βλέπουμε ότι τα LED φωτιστικά σώματα ανάβουν μόνο περιμετρικά, ενώ το κέντρο τους παραμένει σκοτεινό, καθώς εκεί βρίσκονται οι αεραγωγοί του Ram-Air (!), με το οποίο η CFMOTO εξοπλίζει το νέο της supersport. Μία όμορφη και έξυπνη σχεδιαστική πινελιά, που χαρίζει ξεχωριστεί ταυτότητα στο 500SR VOOM. Ένα ακόμη όμορφο στοιχείο είναι τα δύο κοντά τελικά, τα οποία θυμίζουν aftermarket (βλ. Ducati), ενώ βγαίνουν ψηλά δεξιά και αριστερά. Κοιτάζοντάς τα από πίσω μοιάζει να είναι στην ίδια ευθεία με τα φλας, με το στρογγυλό φωτιστικό σώμα πίσω να φέρνει κάτι από το NSR250R της Honda, χαρίζοντας ταυτόχρονα ένα φουτουριστικό 3D αποτέλεσμα, όταν δεν πατάς φρένο.

CFMOTO 500SR VOOM – Το supersport που περιμέναμε, με ρετρό εμφάνιση

Κοιτάζοντας το 500SR VOOM από το πλάι, όπου είναι εκτεθειμένο και ένα τμήμα του πλαισίου, βλέπουμε ότι ολόκληρο το σύνολο δένει αρμονικά, με τις καμπύλες να διατρέχουν ολόκληρη τη μοτοσυκλέτα. Κρίνοντας από την θέση του ρεζερβουάρ και των μαρσπιέ, υποπτευόμαστε ότι η εργονομία της θέσης οδήγησης δεν θα ακολουθεί την επιθετική στάση των supersport. Μάλλον περισσότερο θα θυμίζει αυτή του XSR 900GP της Yamaha, ρίχνοντας λιγότερο βάρος στους καρπούς και τους πήχεις του αναβάτη, σε σύγκριση με αυτό που έχουμε συνηθίσει στην κατηγορία. Οι δύο ξεχωριστές σέλες έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, όμως είναι θετικό δείγμα ότι η CFMOTO δεν έχει ακολουθήσει την φιλοσοφία που έχουμε δει στα 450NK / SR και 800NK, δίνοντας μεγαλύτερη φροντίδα στη θέση του συνεπιβάτη. Πιθανότατα, στον κατάλογο των αξεσουάρ να υπάρχει και κάλυμμα – ή "κοκοβιός" για τους νοσταλγούς των δεκαετιών του ’80 και του ’90 -δίνοντας μία πιο επιθετική εμφάνιση στο 500SR VOOM.

CFMOTO 500SR VOOM – Το supersport που περιμέναμε, με ρετρό εμφάνιση

Στον βασικό εξοπλισμό βλέπουμε ότι τα όργανα είναι σύγχρονα, με την έγχρωμη TFT οθόνη να προσφέρει πλήθος πληροφοριών, με μερικές από αυτές να κάνουν εντύπωση, όπως ένα διάγραμμα ιπποδύναμης και ροπής (!) και ένα διάγραμμα της μοτοσυκλέτας που μπορεί να χρησιμεύει είτε για σύστημα TPMS, είτε ως κλισιόμετρο. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που κάνει εντύπωση είναι το σταμπιλιζατέρ τιμονιού, που υπάρχει στο πάνω μέρος της άνω τιμονόπλακας. Χρειάζεται όντως για κάποιες καταστάσεις ή έχει τοποθετηθεί εκεί για εντυπωσιασμό; Θα δείξει στο μέλλον. Οι καθρέπτες στα άκρα των κλιπ-ον μπορεί να χαρίζουν πόντους στην ρετρό εμφάνιση, όμως όπως έχουμε πει, αυτή η τοποθέτηση επηρεάζει τη σταθερότητα της μοτοσυκλέτας, ιδιαίτερα όσο τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν.

CFMOTO 500SR VOOM – Το supersport που περιμέναμε, με ρετρό εμφάνιση

Η CFMOTO έχει επιλέξει να μην προχωρήσει για την ώρα σε κάποια ανακοίνωση σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητήρα. Τα μόνα που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, είναι ότι το νέο μοντέλο θα εξοπλίζεται σίγουρα με μία τετρακύλινδρη εν σειρά μονάδα, με την CFMOTO να έχει ήδη ανακοινώσει την τελική ταχύτητα, που φτάνει τα 230 χ.α.ω. Σε κάθε περίπτωση, τα άμεσα σχέδια της εταιρείας για το συγκεκριμένο μοντέλο δυστυχώς δεν περιλαμβάνουν την Ευρώπη. Οπότε μην περιμένετε να δείτε τον screamer των 500 κυβικών προς τα μέρη μας -τουλάχιστον με γνώμωνα την τρέχουσα στρατηγική της εταιρείας. Αποτελεί, ωστόσο, ένα βήμα μπροστά και τον προπομπό ενός επερχόμενου superbike, που πιθανότατα θα δούμε και στην Ευρώπη.

CFMOTO 500SR VOOM – Το supersport που περιμέναμε, με ρετρό εμφάνιση CFMOTO 500SR VOOM – Το supersport που περιμέναμε, με ρετρό εμφάνιση

Τα πρώτα πλάνα από το νέο μοντέλο της CFMOTO

Ετικέτες

QJMOTOR SRT 700S - Έρχεται στη χώρα μας!

Αναμένεται να πατήσει τις ρόδες της στην Ευρώπη μέσα στο φετινό καλοκαίρι
Qjmotor SRT700S
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

21/6/2024

Αφού αρχικά παρουσιάστηκε στην αχανή Κίνα, το ολοκαίνουργιο QJMOTOR SRT 700S, το οποίο είδαμε να ξεφεύγει εντελώς από τα σχεδιαστικά πρότυπα της οικογενειακής του ταυτότητας, ετοιμάζεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ελλάδα, μέσα στο καλοκαίρι του 2024!

Ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της QJMOTOR στην Ελλάδα, ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε., με ανακοίνωσή του μας έκανε γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα έχει η ευρωπαϊκή έκδοση του SRT 700S, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση του Πεκίνο. Όπως όλα δείχνουν ο υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 698 κυβικών αναμένεται κατά τι πιο αδύναμος σε ισχύ στην ευρωπαϊκή Euro 5+ εκδοχή του, φτάνοντας του 69 ίππους, αντί για τους 73 που είχε ανακοινώσει η QJMOTOR στην παρουσίασή του, στην Κίνα. Ο ψεκασμός έρχεται από την Bosch.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

To πλαίσιo είναι ατσάλινο, σωληνωτό τύπου χωροδικτύωμα, όπως έχουμε δει και στο γνωστό μας SRT 700 – χωρίς το S δίπλα. Αλλαγές, ωστόσο, θα έχει το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη, κάτι που υποδεικνύουν και οι αλλαγές στις διαστάσεις τις μοτοσυκλέτας, όπως είχαμε δει στην παρουσίασή της. Στα ίδια επίπεδα μένει και το ρεζερβουάρ, με ονομαστική χωρητικότητα 19,5 λίτρων, με την κατανάλωση που ανακοινώνει η QJMOTOR σύμφωνα με τα πρότυπα WMTC3 (εργαστηριακές συνθήκες) να φτάνει μόλις τα 4,6 λίτρα. Επώνυμο και το ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλιοστών μπροστά, το οποίο είναι της Marzocchi, ενώ ρυθμιζόμενο είναι και το πίσω μονό αμορτισέρ. Οι ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες μπροστά έρχονται από την Brembo, με το ABS να είναι το 9.1MB της Bosch. Τα tubeless ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι της Pirelli.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Πλούσιος παραμένει ο βασικός εξοπλισμός του SRT 700S, με LED προβολέα και ενσωματωμένη τεχνολογία DRL, προστατευτικά κάγκελα και χούφτες με αλουμινένια ενίσχυση για να μην σπάνε σε κάθε μικρή χαζοπτώση. Θερμαινόμενα γκριπ και σέλα, σχάρα αλουμινίου, ρυθμιζόμενες μανέτες, θύρα φόρτισης USB, έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών με δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Bleutooth αλλά και Wi-Fi (!) και δυνατότητα mirroring του smartphone του αναβάτη ανήκουν επίσης στο μενού του SRT 700S.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Λίγη υπομονή θα πρέπει να έχουμε για την τιμή του SRT 700S, καθώς η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. δεν την έχει ανακοινώσει ακόμα.

Ακολουθούν επιγραμματικά τα βασικά χαρακτηριστικά του QJMOTOR SRT 700S:

 • Νέο πλαίσιο χωροδικτύωμα με αφαιρούμενο υποπλαίσιο
 • Νέα εργονομία θέσης οδήγησης
 • 70 PS
 • 4.6L / 100km (WMTC3)
 • BOSCH EFI
 • 19.5 L Ρεζερβουάρ
 • Προβολείς Full-Led με DRL
 • Περιμετρικά προστατευτικά κάγκελα
 • Χούφτες με μπάρες αλουμινίου
 • Θερμαινόμενα γκριπ
 • Θερμαινόμενη σέλα
 • Σχάρα αλουμινίου
 • Pirelli Tubeless ελαστικά
 • Έγχρωμη TFT οθόνη 7”
 • Bluetooth και Wi-Fi
 • Συμβατότητα iOS και Android
 • Mirroring Smartphone
 • USB Θύρα φόρτισης
 • Ρυθμιζόμενο πιρούνι USD Marzocchi 43mm
 • Ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ
 • Brembo Ακτινικές Δαγκάνες
 • ABS BOSCH 9.1 MB
 • Τιμόνι μεταβλητής διατομής
 • Ρυθμιζόμενες μανέτες
QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!
Ετικέτες