Ducati Multistrada V4 RS 2024 - Με κινητήρα Streetfighter V4, Desmo, και με έως και 195 hp!

Έρχεται να κοντράρει στα ίσια το επερχόμενο BMW M 1000 XR - Η υπερβολή όρια δεν γνωρίζει...
Ducati Multistrada V4 RS 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/10/2023

Μπορεί η επερχόμενη BMW M 1000 XR να αποδίδει περισσότερους από 200 hp -όπως διατείνονται οι Βαυαροί-, και η Ducati να μείνει άπραγη; Όχι βέβαια! Καλωσορίστε το Multistrada V4 RS, που έρχεται σύντομα κοντά μας φορώντας μια ειδική έκδοση του V4 κινητήρα από το Streetfighter V4, με Desmo και 180 hp, και με δυνατότητα να αποδώσει 195 hp με την προσθήκη του ολόσωμου συστήματος εξάτμισης της Akrapovic!

Θυμίζουμε πως η Ducati πρόκειται να παρουσιάσει διαδικτυακά τρία ακόμα νέα μοντέλα, στις 19 Οκτωβρίου, στις 2 και στις 7 Νοεμβρίου. Τώρα, το ένα από αυτά έγινε γνωστό με τον παραδοσιακό τρόπο της διαρροής. Κατά την online ενημέρωση των αντιπροσώπων της Ducati από το εργοστάσιο, για τα νέα μοντέλα που θα παρουσιαστούν στην EICMA, κάποιοι dealers δεν κρατήθηκαν, έκαναν screen capture και έβγαλαν στη δημοσιότητα πριν την ώρα του, ένα από τα πιο δυνατά Crossover της ιστορίας των δυο τροχών.

Ducati Multistrada V4 RS 2024

Μιλάμε για το δυνατότερο Multistrada στην ιστορία, με βάση το Multistrada V4 Pikes Peak με το μονόμπρατσο ψαλίδι και τους τροχούς 17 ιντσών, με απόδοση +10 hp από τα Multistrada που διαθέτουν τον V4 Granturismo κινητήρα, για ακόμα πιο εκρηκτικές σπορ επιδόσεις στον δρόμο.

Ducati Multistrada V4 RS 2024

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια ειδικά σχεδιασμένη έκδοση του Desmosedici Stradale V4 κινητήρα από το Streetfighter V4 SP2, με χαμηλότερη απόδοση 180 hp. Μένει να δούμε αν το σύστημα της Akrapovic που ανεβάζει την απόδοση στους 195 hp θα είναι street legal ή όχι.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό του νέου Multistrada V4 RS του 2024, από τις πρώτες φωτογραφίες η μοτοσυκλέτα δεν δείχνει να διαφέρει -πέρα από τον κινητήρα και από τη διαφορετική ουρά που είναι πιο αιχμηρή και χωρίς βάσεις για βαλίτσες- κάπου αλλού από το Pikes Peak, πέρα από τα νέα χρώματα και γραφικά. Θα πρέπει να περιμένουμε τις εργοστασιακές πληροφορίες για να δούμε αν κάτι έχει αλλάξει.

Ducati Multistrada V4 RS 2024

Καθώς τώρα η τιμή του Multistrada V4 Pikes Peak (με το πιο αδύναμο μοτέρ) βρίσκεται στα 34.500 ευρώ στην Ελλάδα, και η τιμή του Streetfighter V4 SP2 βρίσκεται στα 41.300 ευρώ, πιστεύουμε πως η τιμή του νέου Multistrada V4 RS θα ξεκινά λίγο πιο κάτω από τα 40.000 ευρώ

Ετικέτες

Kawasaki - Έρχεται νέο 4κύλινδρο Z [Video]

Παρουσίαση στις 30 Οκτωβρίου - Η απόδοση στο επίκεντρο
Έρχεται νέο Kawsasaki Z teaser video
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

25/10/2024

Με ένα ιδιαίτερα λιτό teaser video η Kawasaki έκανε γνωστή την πρόθεσή της να παρουσιάσει μία καινούργια γυμνή μοτοσυκλέτα με την απορία να λύνεται σε μερικές ημέρες. 

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τη φετινή EICMA, ενώ αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος και για την επόμενη μοτοσυκλέτα που θα παρουσιάσει η Kawasaki, λίγες εβδομάδες πριν η διεθνής έκθεση του Μιλάνου ανοίξει τις πύλες της στο κοινό.

Το video της Kawasaki είναι μόλις μερικά δευτερόλεπτα ωστόσο με εικόνες αλλά και ηχητικά η ιαπωνική εταιρεία μας δίνει να καταλάβουμε ότι πρόκειται για νέο 4κύλινδρο γυμνό μοντέλο που θα έρθει για να πάρει τη θέση του ανάμεσα στα Ζ. 

Έρχεται νέο Kawsasaki Z teaser video

Η νέα μοτοσυκλέτα έρχεται για να τοποθετηθεί μεταξύ των κορυφαίων Z, πού ακριβώς θα το μάθουμε σε μερικές ημέρες, αλλά εκείνη που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες ανανέωσης είναι η Ζ900, με τη λέξη "Performance" να είναι και η μοναδική που κάνει την εμφάνισή της στο σύντομο video από το Akashi. 

Η κίνηση της Kawasaki δεν είναι τυχαία, έπειτα και από την παρουσίαση του CB1000R από τη Honda και αυτό δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση και την πιθανότητα, αντί για νέο Z900 να δούμε να παρουσιάζεται ένα Ζ1100 με το μοτέρ των μεγάλων Ninja SX και Versys, όμως με σαφώς υψηλότερη ισχύ από τους 135 ίππους και μικρότερο συνολικό βάρος από το υπετροφοδοτούμενο Z H2 των 239 ανακοινώσιμων κιλών.

Σημειολογικά, το γεγονός ότι στο video φαίνονται και βιράζ πίστας οδηγούν τη σκέψη ότι η απόδοση για τη νέα μοτοσυκλέτα των Ιαπώνων δεν θα εκφράζεται μόνο από τις επιδόσεις του κινητήρα αλλά και από τη δυναμική συμπεριφορά της.