Ducati: Teaser για το 4ο νέο μοντέλο του 2024 - Video
Μεγάλες πιθανότητες να δούμε το Multistrada V4 RS, φωτογραφίες του οποίου διέρρευσαν από Ιταλούς dealer
Από τον
Κώστα Γκαζή
18/10/2023
Πριν λίγες ημέρες σας είχαμε δείξει τις φωτογραφίες για το επερχόμενο Ducati Multistrada V4 RS που θα φέρει ισχυρότερο κινητήρα 180 hp με Desmo. Τώρα, η Ducati ετοιμάζεται να μας δείξει το 4ο νέο μοντέλο της για το 2024, με την ζυγαριά των πιθανοτήτων να γέρνει εμφατικά προς το μέρος του RS.
Το teaser-video μας δείχνει ένα rolling burnout στην πίστα, και κάποιες μικρές λεπτομέρειες από τους διακόπτες και το keyless σύστημα της μοτοσυκλέτας, ενώ για να παρακολουθήσετε Live την αποκάλυψη του νέου ιταλικού μοντέλου, συντονιστείτε στα social media της Ducati την Πέμπτη 19/10 στις πέντε το απόγευμα.
Royal Enfield Classic 350 Gorkha Edition: Στα χακί για την ινδική αγορά
Η νέα έκδοση του Classic 350 δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια καινούργια χρωματική επιλογή
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
18/8/2026
Η Royal Enfield κυκλοφορεί στην Ινδία έναν νέο χρωματισμό για το πιο εμπορικό της μοντέλο, το Classic 350 που σπάει τα ταμεία με πωλήσεις που φέτος φτάνουν κοντά στις 40.000 μοτοσυκλέτες κάθε μήνα!
Αν και οι Ινδοί το αποκαλούν Classic 350 Gorkha Edition, επί της ουσίας δεν είναι μια νέα έκδοση αλλά μάλλον ένα ακόμη χρώμα στην παλέτα που ήδη μετρούσε άλλες επτά επιλογές (στην Ινδία). Σε τεχνικό και εξοπλιστικό επίπεδο το νέο Gorkha Edition δεν έχει καμιά απολύτως διαφορά από κάθε άλλο Classic 350 της τρέχουσας γκάμας, πλην του χακί χρώματος (Gorkha Green) και του συμβόλου στα πλαϊνά καπάκια κάτω από τη σέλα.
Εκεί θα βρούμε δύο διασταυρωμένα μαχαίρια Khukri, όπλο που προέρχεται από το Νεπάλ και είναι χαρακτηριστικό εξάρτημα και πλέον έμβλημα των παραδοσιακών ταγμάτων Gorkha του Ινδικού Στρατού, τα οποία τιμά εδώ η Royal Enfield.
Λογικά αυτό είναι ένα μοντέλο που δεν θα δούμε στην Ευρώπη, τουλάχιστον όχι στη μορφή που παρουσιάστηκε τώρα στην Ινδία, μιας και η λέξη Gorkha δεν έχει αναγνωρισιμότητα εκτός της χώρας και προφανώς απευθύνεται στην εγχώρια αγορά, όπου το στρατιωτικό έμβλημα έχει συναισθηματική αξία για το κοινό.
Το χακί πάντως ταιριάζει μια χαρά στο Classic 350 και εύκολα θα βλέπαμε μια τέτοια επιλογή στην ευρωπαϊκή γκάμα της Royal Enfield, με ή χωρίς το σήμα των ταγμάτων Gorkha.