EICMA 2024: QJMOTOR SRK1000 και SRK1000RR - Streetfighter και Superbike με 163 hp

Η τετρακύλινδρη κορυφή της τεράστιας γκάμας μοντέλων της εταιρείας
QJMOTOR SRK 1000 & SRK 1000 RR
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/11/2024

Αν κοιτάξει κανείς τον ευρωπαϊκό κατάλογο της QJMOTOR για το 2025, είναι εγγυημένο πως θα πάθει ίλιγγο! Αμέτρητα μοντέλα σε naked, adventure και sport κατηγορίες, που καλύπτουν όλους τους κυβισμούς ανά… 100 κυβικά! Μόνο στα γυμνά SRK έχουμε… 15 μοντέλα, στα Adventure έχουμε 13 μοτοσυκλέτες, στα Custom 16 και στα Sport ακόμα 14. Πιάνοντας τα γυμνά και τα sport μοντέλα, θα σταθούμε στις δυο ναυαρχίδες των Κινέζων για το 2025 που μοιράζονται την ίδια βάση. Τα ολοκαίνουργια τετρακύλινδρα SRK1000 (naked) και SRK1000RR (Superbike) με τους 163 hp.

Ως αποτέλεσμα των σχέσεων που έχει η QJMOTOR με την MV Agusta πρέπει να σημειώσουμε πως αρκετά μοντέλα της πρώτης μοιάζουν σε εκείνα της δεύτερης, πολλά μάλιστα σε ανησυχητικό βαθμό.

Όπως και να έχει τα SRK1000 και SRK1000RR είναι αμφότερα καλαίσθητα. Το μεν γυμνό εντυπωσιάζει με γωνιώδη προβολέα μπροστά, μυώδες ρεζερβουάρ, ψηλά τοποθετημένο τελικό (τελικά;) εξάτμισης, μονόμπρατσο ψαλίδι και ιδιαίτερο design στην ουρά, και το Superbike προσθέτει ολόσωμο φαίρινγκ, κλιπόν και διαφορετικό ρεζερβουάρ.

Ο κοινός τετρακύλινδρος κινητήρας των 921 κ.εκ. αποδίδει 163 hp/1.3600 rpm και 9,17 Kgm/11.000 rpm, ενώ στα ηλεκτρονικά βοηθήματα περιλαμβάνονται Traction Control και Cruise Control, χωρίς να γίνεται λόγος για Riding Modes, κ.α. 

Η οθόνη οργάνων είναι TFT 5,5 ιντσών, ενώ στις ενδείξεις έχουμε και πίεση ελαστικών.

Οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες της Marzocchi, και τα φρένα της Brembo περιλαμβάνουν δυο δίσκους 320 mm μπροστά με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες και έναν ακόμα δίσκο 260 mm πίσω.

Η σέλα στο Naked έχει ύψος 835 mm και το μεταξόνιο ανακοινώνεται στα 1.425 mm, ενώ για το RR ακόμα δεν έχουμε ανακοινώσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ετικέτες

Suzuki SV650: Επιστρέφει με τον κινητήρα του SV-7GX!

Μετά από έναν χρόνο απουσίας, το γυμνό V2 μοντέλο ετοιμάζεται για νέο ξεκίνημα
SV650
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/9/2026

Την Άνοιξη του 2025 η Suzuki είχε ανακοινώσει το τέλος δύο εμβληματικών μοντέλων της, των DL650 V-Strom και SV650, καθώς ο κινητήρας τους δεν είχε ενημερωθεί στις νέες προδιαγραφές της Ε.Ε. Λίγους μήνες αργότερα ωστόσο, οι Ιάπωνες αποκάλυψαν το SV-7GX που μας παρουσίασε την προσαρμογή αυτού του κινητήρα στις Euro 5+ και ουσιαστικά έδωσε νέα πνοή στον αειθαλή δικύλινδρο V 90 μοιρών των 645 cc.

Με εφαλτήριο αυτόν τον κινητήρα, τώρα η Suzuki ετοιμάζει να αναβιώσει και το SV650, κάτι που επιβεβαιώνεται καθώς τον δήλωσε στην αμερικανική υπηρεσία California Air Resources Board (CARB) ως μέλος της γκάμας του 2027.

Η λογική εκτίμηση είναι πως το νέο SV650 θα αναβαθμιστεί στην ίδια λογική με το SV-7GX, δηλαδή θα αποκτήσει ηλεκτρονικό γκάζι (ride-by-wire) και ride modes, traction control και quickshifter δύο δρόμων, ενώ πιθανότατα θα φορέσει και μια οθόνη ανάλογη ή ίδια με του SV-7GX.

Η πορεία του προς τις ΗΠΑ, όπως επιβεβαιώνεται από την καταχώρηση στην CARB, δεν εξασφαλίζει απαραιτήτως πως θα έρθει και στην Ευρώπη, ωστόσο με το SV-7GX να είναι ήδη διαθέσιμο στα μέρη μας δεν βλέπουμε για ποιον λόγο η Suzuki θα μπορούσε να κρατήσει το SV650 εκτός ευρωπαϊκών αγορών.

Αναμένουμε να το δούμε να ντεμπουτάρει τον Νοέμβριο στην EICMA.

Ετικέτες