Harley Davidson: Ξαναβάζει στη "πρίζα" την LiveWire

Συνεχίζεται η παραγωγή της
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

21/10/2019

Την προηγούμενη εβδομάδα, αναφερθήκαμε στα προβλήματα φόρτισης που είχαν εντοπιστεί στην πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Harley Davidson, τη LiveWire. Η αμερικάνικη εταιρεία, σταμάτησε την παραγωγή της για να διαπιστώσει εάν το πρόβλημα που παρουσιάστηκε αφορούσε μόνο μια μοτοσυκλέτα (όπως ανέφερε τώρα) ή οφείλονταν σε κάποιο στάδιο της γραμμής παραγωγής που δεν πληρούσε της απαιτούμενες προδιαγραφές. Όπως είχαμε αναφέρει και τότε δεν πιστεύαμε ότι η HD θα σταματούσε μόνιμα την παραγωγή της LiveWire, μιας και έχει επενδύσει πάνω από 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια στη δημιουργία όχι μόνο της ηλεκτρικής της μοτοσυκλέτας αλλά και ενός νέου R&D τμήματος, αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά της μοντέλα στη Καλιφόρνια, μετά από μια αποτυχημένη συνεργασία με την Alta Motors.

Τώρα, η Harley Davidson επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε, μέσα απ’ την επίσημη απάντηση που έδωσε στο διαδίκτυο, λέγοντας πως μετά από αυστηρούς ελέγχους που διεκπεραίωσε θα συνεχίσει κανονικά την παραγωγή της LiveWire. Επίσης, ενημερώνει τους αναβάτες των LiveWire πως μπορούν να φορτίζουν όπως θέλουν τις μπαταρίες της, κάνοντας άρση της προηγούμενης εντολής της – να φορτίζεται μόνο σε ειδικούς σταθμούς ταχείας επαναφόρτισης με συνεχή παροχή ρεύματος (DC). Τέλος, έκλεισε τις δηλώσεις της αναφέροντας πως το πρόβλημα περιοριζόταν μονάχα σε μια μοτοσυκλέτα και πως η κίνησή της –να σταματήσει προσωρινά τη γραμμή παραγωγής- αντικατοπτρίζει την περηφάνειά της στη δημιουργία μοτοσυκλετών με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητά τους.

Thrust Motor LT190: Και on-off παπί και CVT μετάδοση

Το νέο μοντέλο που φέρνει στην Ελλάδα η Thrust Motor βασίζεται σε έναν μοναδικό συνδυασμό
Thrust Motor LT190
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

1/4/2026

Η Δ. Γκουντούφας ΙΚΕ μας κρατούσε μιαν έκπληξη για την Έκθεση Μοτοσυκλέτας, καθώς είχε ενημερώσει πως θα δώσει το παρόν με πλήρη ρόστερ των Thrust Motor και FB Mondial, αλλά είχε κρατήσει μυστική την άφιξη του LT190.

Πρόκειται για ένα υβρίδιο σκούτερ και παπιού, καθώς το LT190 βασίζεται σταθερά στη λογική των on-off παπιών, όπως τα Honda CT125 Hunter Cub και Asus CrossX 125, αλλά επενδύεται με έναν κινητήρα σκούτερ με αυτόματη μετάδοση διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης, τη γνωστή μας CVT.

Thrust Motor LT190

Το Thrust Motor LT190 κατασκευάζεται στην Κίνα από τη Leten και ένα βασικό του χαρακτηριστικό είναι οι τροχοί 17 ιντσών μπροστά (90/90) και πίσω (110/80). Ο κινητήρας του είναι μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος και τετραβάλβιδος με δύο εκκεντροφόρους στην κεφαλή, με χωρητικότητα 188 κυβικά εκατοστά και απόδοση που φτάνει σε μέγιστη ισχύ 20,5 ίππων στις 8.250 σ.α.λ. και ροπή 1,8 χιλιογραμμόμετρων στις 6.250 σ.α.λ. για μέγιστη ονομαστική ταχύτητα 120 km/h.

Thrust Motor LT190

Εξοπλίζεται με συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ με χωριστά δοχεία υγρών (piggyback) που ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση, ενώ φρενάρει με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και υποστήριξη από δικάναλο σύστημα ABS.

Thrust Motor LT190

Το LT190 φέρνει τον αναβάτη του σε ύψος σέλας 810 χιλιοστών από το έδαφος και ζυγίζει 128 κιλά, ενώ έρχεται αρκετά καλά εξοπλισμένο με keyless κεντρικό διακόπτη, σύστημα traction control και έγχρωμη TFT οθόνη με συνδεσιμότητα Bluetooth και ενδείξεις που περιλαμβάνουν και πιέσεις ελαστικών από τους σχετικούς αισθητήρες που διαθέτει.

Thrust Motor LT190

Με το μεγάλο του ρεζερβουάρ δε, που χωρά 14 λίτρα βενζίνης, σε συνδυασμό με την ονομαστική κατανάλωση που δηλώνει μόλις 2,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, το LT190 προοιωνίζει μεγάλη αυτονομία για εξερευνητικές βόλτες εντός και εκτός δρόμου.

Thrust Motor LT190

Αναμένεται να έρθει σύντομα στην Ελλάδα σε τέσσερα χρώματα – το εικονιζόμενο κίτρινο και ακόμη λευκό, γκρι και χακί – με τιμή που δεν έχει καθοριστεί ακόμη, μαθαίνουμε ωστόσο πως θα βρίσκεται κάτω των τριών χιλιάδων ευρώ.

Ετικέτες