Γράφτηκε από: 

Huqvarna Svartpilen 701 2019 στην EICMA

Street tracker

To Μαύρο Βέλος (αυτό σημαίνει Svartpilen) είναι εδώ, μια παραλλαγή του Vitpilen εμπνευσμένη από τις μοτοσυκλέτες flat track
Mε “σουηδικής” έμπνευσης σχεδίαση, μια αναφορά στο λιτό σκανδιναβικό design, το Svartpilen έχει και λειτουργικές αλλαγές σε σχέση με το αδελφάκι του Vitpilen. Έχει κι αυτό τον ίδιο κινητήρα με τα ΚΤΜ 690, που είναι κορυφαίος σε απόδοση και λειτουργία, με 75 ίππους στις 8.500, και παρόμοιο, αν όχι ίδιο, πλαίσιο – χωροδικτύωμα κατασκευασμένο από χρωμιομολυβδαινιούχο χάλυβα. Ο κινητήρας διαθέτει και ride by wire, και slipper/assist συμπλέκτη και quickshifter up/down.


Πλήρως ρυθμιζόμενες είναι οι αναρτήσεις της WP, ενώ για τα φρένα φροντίζει η Brembo και η Bosch. Aυτό όμως που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η εμφάνισή του. Ο LED προβολέας έχει γύρω του ένα μίνι μασκάκι που θυμίζει number plate από flat track μοτοσυκλέτα, όπως και τα πλαϊνά καπάκια κάτω από την σέλα. Υπάρχουν και μαρσπιέ συνεπιβάτη, που απουσίαζαν από το πρωτότυπο που είχαμε δει πέρυσι.

Διαφορετικό είναι και το τιμόνι, πιο πλατύ και ψηλό, όπως και ο εμπρός τροχός που για το Svartpilen έχει ανέβει στις 18” (ο πίσω παραμένει στις 17”), για μια πιο αυθεντική εμφάνιση. Βοηθούν και τα ελαστικά, που ενώ δεν είναι γνήσια flat track, είναι τα εξαιρετικά Pirelli MT60RS. Άλλωστε τα αγωνιστικά flat track έχουν τροχούς 19 ιντσών, αλλά τα ελαστικά τους δεν κάνουν για δρόμο.   
Το Svartpilen 701 θα είναι διαθέσιμο την άνοιξη του 2019.

Βασίλης Καραχάλιος

Δείτε εδώ το video από την παρουσίαση της Husqvarna:

Ακολουθεί πλήρες φωτογραφικό υλικό στο gallery

Tags: